Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Ψηφοδέλτιο Αριστερής Παρέμβασης -Πολιτική Διακήρυξη Αριστερής Παρέμβασης

Στις 26 Μάη στηρίζουμε – ψηφίζουμε «Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα»
Ποιοι είμαστε
Το Περιφερειακό Σχήμα Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα συγκροτήθηκε το Φθινόπωρο του 2013 και αποτελείται από αγωνίστριες και αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής και επαναστατικής αριστεράς στη Στερεά Ελλάδα....

Είμαστε άνεργοι, επισφαλώς εργαζόμενοι, μερικώς απασχολούμενοι, μισθωτοί του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, φοιτητές και νεολαίοι.
Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί της είναι ανά πάσα στιγμή ανακλητοί, ενώ όλη η εξουσία βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στα χέρια της γενικής συνέλευσης του σχήματος.
Φιλοδοξούμε η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα να συσπειρώσει και να εκφράσει τον αγωνιζόμενο λαό της Στερεάς και να συμβάλει στη δημιουργία μιας Αριστεράς μαζικής και ενωτικής, πραγματική δύναμη ρήξης και ανατροπής, αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.
Με την ύπαρξη και λειτουργία του περιφερειακού Σχήματος της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα, κάνουμε πράξη την αυτοτελή, ανεξάρτητη παρέμβαση στην περιφερειακή διοίκηση  της ανατρεπτικής, ριζοσπαστικής, επαναστατικής, αντικαπιταλιστικής, αντι-ΕΕ Αριστεράς, ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε ενωτική μετωπική κατεύθυνση για συσπείρωση στην προσπάθεια αυτή, αγωνιστών από τοπικά ακηδεμόνευτα κινήματα, για τα διόδια, την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, της πολιτικής οικολογίας κ.α.
Κατά τη διάρκεια της 5ετούς παρουσίας της Αριστερής Παρέμβασης, αποδείξαμε συνέπεια διακηρύξεων και έργων εφαρμόζοντας στην πράξη την εναλλαγή στην εκπροσώπηση, ενώ είμαστε η μοναδική παράταξη που εκτός της καταψήφισης των προϋπολογισμών (ως ενταγμένων πλήρως στο μνημονιακό πλαίσιο), δεν συμμετείχαμε στο μοίρασμα θέσεων στις διάφορες επιτροπές της περιφέρειας. Παρά τις όποιες ελλείψεις και αδυναμίες μας, αναδείξαμε με τις παρεμβάσεις μας , εντός και εκτός Π.Σ., μια διαφορετική αντίληψη για όλους τους σημαντικούς τομείς  που απασχόλησαν την περιφέρεια (περιβάλλον, εκπαίδευση, υγεία, προσφυγικό). Ήμασταν παρόντες-παρούσες στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του λαού της Στερεάς Ελλάδας (για την κατάργηση & μη επέκταση των Διοδίων – ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών & τις αποκοπές ρεύματος – στον αγώνα των συμβασιούχων στην καθαριότητα των ΟΤΑ – στις «λευκές Νύχτες» της εκμετάλλευσης των εμποροϋπαλλήλων – στις αγροτικές κινητοποιήσεις της φτωχομεσαίας αγροτιάς).
Η αφήγηση της κυβέρνησης συγκρούεται με την πραγματικότητα



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλες οι  δυνάμεις του αστικού πολιτικού συστήματος, οι δυνάμεις του κεφαλαίου και της ΕΕ, συνομολογούν και αποδέχονται το «μνημονιακό κεκτημένο», τις συμφωνίες και τις δεσμεύσεις με τους θεσμούς, τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τη διατήρηση του αντεργατικού και ταξικού μνημονιακού πλαισίου που δημιουργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι παραλλαγές της ίδιας συνταγής: διαφέρουν μόνο ως προς την ύπαρξη ή όχι οριακών παραχωρήσεων και ευελιξίας στην εφαρμογή της, την επιδίωξη συναινέσεων ή της καταστολής, για να εξασφαλιστεί η μακρά σταθερότητα αυτής της κατάστασης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδείχθηκε βασικός πυλώνας της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης μέσα και έξω από τη χώρα.

Η  παραμονή στη θηλιά του χρέους, της ΕΕ και του ευρώ, ισοδυναμεί με την επιλογή να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση μέσα από την κοινωνική καταστροφή των εργαζόμενων, της νεολαίας, του λαού. Συνεπάγεται αυταρχισμό στους τόπους δουλειάς, φτώχεια, ανεργία, ένταση της κρατικής καταστολής και του ολοκληρωτισμού. Η ΕΕ και οι πολιτικές που επιβάλλει είναι φυλακή των λαών, έκαναν ακόμα εντονότερη την οικονομική και κοινωνική κρίση για τους λαούς. Δεν είναι «εγγύηση σταθερότητας» αλλά παράγοντας φτωχοποίησης. Η ΕΕ των κλειστών συνόρων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων, των συμφωνιών επαναπροώθησης, του ρατσισμού και των αντιμεταναστευτικών πολιτικών, δημιουργεί τις συνθήκες για την άνοδο της ακροδεξιάς και των φασιστών. Η ΕΕ της «Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής» σημαίνει κοινές στρατιωτικές επεμβάσεις για την υπεράσπιση των συμφερόντων των πολυεθνικών, φέρνοντας πιο κοντά το ενδεχόμενο πολεμικών επεισοδίων.
Εμείς λέμε ότι η μεγαλύτερη καταστροφή θα είναι να παραμείνουμε στην ΕΕ και στο ευρώ, να συνεχίσουμε σε αυτό τον καταστροφικό δρόμο. Αποδέσμευση (έξοδος) από την Ε.Ε. από τη σκοπιά των εργατικών συμφερόντων. Αυτή είναι η δική μας, εθνική συμβολή, στο διεθνιστικό καθήκον για τη διάλυση της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Ε.Ε. Αυτή η κατεύθυνση είναι μονόδρομος προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Όχι στον «Κλεισθένη Ι» και στο αντιδραστικό τοπικό κράτος
Ο «Κλεισθένης» αίρει και τα τελευταία κωλύματα μετατροπής των Δήμων και των Περιφερειών σε μακρύ χέρι ενός κράτους φορομπηχτικού, εισπρακτικού και υποστηρικτή των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Ενισχύονται οι περικοπές στην Υγεία και στην Παιδεία. Προωθούνται μαζικές απολύσεις, υπαλλήλων και συμβασιούχων και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με αποτέλεσμα τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών. Διατηρούνται και ενισχύονται τα Παρατηρητήρια Οικονομικής αυτοτέλειας (υποτέλειας) των Ο.Τ.Α. Η δημοκρατία εξοβελίζεται αφού Δήμαρχος και Περιφερειάρχης αναδεικνύονται σε απόλυτοι άρχοντες. Οι Περιφέρειες υποτάσσονται πλήρως στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. , μέσω του Περιφερειακού σχεδιασμού και των κατευθυνόμενων κονδυλίων - χρηματοδοτήσεων.
Ο «Κλεισθένης» αποτελεί αντιδραστική αναδιάρθρωση των ήδη αντιδραστικών «Καποδίστρια» και «Καλλικράτη». Οι τρεις αυτοί νόμοι των κυβερνήσεων της τελευταίας 15ετίας έχουν καταργήσει τον όποιο «τοπικό» και «αυτοδιοικητικό» χαρακτήρα είχαν οι περιφερειακές/νομαρχιακές/δημοτικές διοικήσεις, ολοκληρώνοντας την μετατροπή τους σε τοπικό κράτος.

Μόνο με ακηδεμόνευτους ταξικούς αγώνες
Η παρέμβασή μας στο περιφερειακό συμβούλιο έχει ως πρώτιστο στόχο να φέρει μέσα σε αυτό τους φυσικούς φορείς και τα αιτήματα των αγώνων και των κινημάτων των κατοίκων, εργαζομένων, ανέργων, νεολαίων. Θέλει να συμβάλλει ώστε να ακουστεί δυνατά η φωνή τους και να επιβληθούν τα αιτήματά τους κόντρα στις λογικές των «δημοσιονομικών κανόνων», της «εξυγίανσης», των «αναπτυξιακών πολιτικών», που χαρίζουν γη και ύδωρ στο κεφάλαιο και στερούν μέσα διαβίωσης και πόρους από τους εργαζόμενους και το λαό.
Δεν συμμετέχουμε στα παζάρια (που επιβάλλει ο «Κλεισθένης») για «θέσεις» ή «συναινέσεις» με μνημονιακούς διαχειριστές των ΟΤΑ. Οι εκπρόσωποί μας στα συμβούλια εκπροσωπούν τα κινήματα και τα αιτήματά τους, δεν συνδιαχειρίζονται τις μνημονιακές πολιτικές κι εφαρμόζουν την εναλλαγή στις αιρετές θέσεις.
Για να σταματήσει η Στερεά να είναι το βομβαρδισμένο τοπίο των μνημονιακών πολιτικών, για να ξαναγίνει η Στερεά του συλλογικού αγώνα, για ένα καλύτερο αύριο:
  • Να καταργηθεί ο «Κλεισθένης Ι» (κι όλες οι προηγούμενες αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» των ΟΤΑ) και το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.
  • Να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη και οι φόροι για την κατοικία των λαϊκών νοικοκυριών. Όχι στους δήμους-φορομπήχτες με το δημότη-πελάτη. Όχι στη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Καμία ανταποδοτικότητα στην παροχή υπηρεσιών από τους ΟΤΑ.
  • Να χρηματοδοτούνται οι δήμοι από το κράτος με τη φορολόγηση του κεφαλαίου. Όχι στη μείωση των ΚΑΠ και ΣΑΤΑ. Να αποδοθούν όλοι οι παρακρατηθέντες πόροι.
  • Να καταργηθούν τα προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ και κάθε μορφή ελαστικής εργασίας. Καμιά απόλυση και καμία ανάθεση κοινωνικών υπηρεσιών σε ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις κενές θέσεις των δήμων και περιφερειών, με τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, με εργασία/αμοιβή βάση της ειδικότητας πρόσληψης.

Στις 26 Μάη στηρίζουμε – ψηφίζουμε «Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα»
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ
Παλεύουμε:
  • για μια πραγματική τοπική αυτοδιοίκηση που ανήκει στο λαό της, υπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και διασφαλίζει τα δικαιώματά τους. Πρώτη αδήριτη ανάγκη αποτελεί η ρήξη με τον «Κλεισθένη Ι», με την πολιτική των κυβερνήσεων στα ζητήματα οργάνωσης του «τοπικού κράτους».
  • για ρήξη με την πολιτική που μετατρέπει τις περιφέρειες σε μακρύ χέρι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια ρήξη που φέρνει την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία αποτελεί μονόδρομο. Μια έξοδο που δε θα μας απομονώνει αλλά θα συμβάλει στη διάλυση της Ε.Ε και στο δημοκρατικό επαναπροσδιορισμό των διεθνών μας σχέσεων με κριτήριο την ειρήνη, τα συμφέροντα των λαών και όχι των αστικών τάξεων.
  • για γενναία επιχορήγηση της Περιφέρειας από τον κρατικό προϋπολογισμό προς το συμφέρον των φτωχών λαϊκών μαζών , που θα υπάρξει με εθνικοποιημένους – χωρίς αποζημίωση & κάτω από εργατικό έλεγχο – τους κλάδους στρατηγικής σημασίας (διατροφής, τράπεζες, ορυκτός πλούτος, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές κτλ). Δε μπορεί να υπάρξει επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό όσο δεν πραγματοποιείται μονομερής διαγραφή του χρέους και επιστροφή των κλεμμένων.
  • για αυξημένη κλιμακωτά φορολογία στις τοπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες με αντίστοιχη μείωση των φόρων για τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης, οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πρέπει να πληρώνουν κανένα φόρο-τέλος.
  • για πλήρεις ποιοτικές και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες. Να μην υλοποιηθεί καμιά ιδιωτικοποίηση. Όχι στο θεσμό των Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), που παραδίδει τα πάντα στους ιδιώτες.
  • για δημόσια δωρεάν ποιοτική περίθαλψη για όλους, για ενίσχυση όλων των νοσοκομείων. Να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας. Ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του λαού της περιοχής.
  • Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, ενιαία πανεπιστημιακή μόρφωση για όλους, με ενιαία εργασιακά δικαιώματα. Νέα σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά χωρίς προϋποθέσεις.  
  • για ελεύθερο δικαίωμα συμμετοχής στα κοινά το οποίο πρέπει να το απολαμβάνουν ανεμπόδιστα και ισότιμα όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι και οι εκλογές να διεξάγονται με απλή ανόθευτη αναλογική.
  • για ενιαίο δημόσιο κεντρικό πλάνο ουσιαστικής ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή και πάνω απ’ όλα προώθηση της αποφασιστικής μείωσης των απορριμμάτων ενάντια στη λογική του κέρδους που ενισχύει την περιττή κατανάλωση μόνο και μόνο για να κερδίζουν οι επιχειρήσεις σε βάρος του περιβάλλοντος. Αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας και όχι φαραωνικά πανάκριβα εργοστάσια, που επιτάσσουν η ΕΕ και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Δημόσια δωρεάν αποκεντρωμένη και ολοκληρωμένη διαχείριση. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων, όχι στον ΠΕΣΔΑ Στερεάς
  • για υπεράσπιση και διεύρυνση των δημόσιων χώρων με κατάργηση του ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας. Απαιτείται αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτηρίων και των στρατοπέδων μέσω της αυτοδιαχείρισης και ενίσχυση της ελεύθερης δημιουργίας.
  • για πολιτισμό που δεν θα αφορά τους λίγους κι εκλεκτούς της δήθεν «ανώτερης» κοινωνικής οικονομικής και πνευματικής ελίτ. Ο πολιτισμός πρέπει να αναγνωριστεί ως αυτό που πραγματικά είναι υπόθεση του συνόλου του λαού και όχι μια εμπορευματοποιημένη διαδικασία.
  • για τουρισμό ως πολιτισμική διαδικασία γνωριμίας ανάμεσα στους λαούς, κάτι που αντιστρατεύεται τη λογική του κέρδους των κολοσσών της τουριστικής βιομηχανίας, την υποταγή στην ευτέλεια και την εργασιακή εξόντωση των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου, την εμπορευματοποίηση του αιγιαλού. Ο τουρισμός για εμάς είναι ταυτισμένος με το δικαίωμα των λαϊκών στρωμάτων στην ξεκούραση και στην αναψυχή.
  • για να αναβαθμιστεί το παραλιακό μέτωπο όλης της Στερεάς & Εύβοιας και ο ορεινός όγκος όλων των περιοχών με ήπιες παρεμβάσεις, αναδεικνύοντας τον δημόσιο χαρακτήρα τους, με σεβασμό στο περιβάλλον, προσιτών σε όλους τους πολίτες. Με αυτά τα κριτήρια να συντηρηθούν τα οδικά δίκτυα, επαρχιακά και ορεινά τα οποία ως μη προσοδοφόρα για εγκατάσταση διοδίων , παραμένουν στο έλεος των καιρικών φαινομένων , με ελάχιστες διορθωτικές επεμβάσεις μικρής κλίμακας (μπαλώματα). Να εξασφαλιστεί εύκολη και ασφαλής οδική σύνδεση της Φωκίδας με τη Φθιώτιδα.
  • για να περάσουν στα χέρια των Δήμων οι δημόσιοι χώροι που ανήκουν στο κράτος, στην εκκλησία και τις τράπεζες και να γίνουν πάρκα πρασίνου, λαϊκού αθλητισμού, παιδικές χαρές και χώροι πολιτισμού.
  • για δημόσιες ποιοτικές συγκοινωνίες που να συνδέουν τις πόλεις και τα χωριά με τακτικά δρομολόγια, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου. Να προχωρήσει η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου προς  Βοιωτία – Εύβοια και Φθιώτιδα. Να περάσει στο δημόσιο η Νέα οδός και να καταργηθούν τα διόδια. Δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους, φοιτητές και άπορους.
  • για την παραγωγή ποιοτικών και φθηνών τροφίμων, για ένα αξιοπρεπές εισόδημα των αγροτοκτηνοτρόφων. Για να ανοίξουμε το δρόμο για πρωτοβάθμιους δημοκρατικούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς (στη φυτική-ζωική παραγωγή, στην ιχθυοκαλλιέργεια και την αλιεία), ενταγμένους σε ένα ενιαίο δημόσιο φορέα τροφίμων σε σύγκρουση με τις αντιδραστικές αναθεωρήσεις της κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • για την αποκατάσταση των περιβαλλοντικών εγκλημάτων από την ανεξέλεγκτη  εξόρυξη και απόθεση βωξίτη στην Φωκίδα, την ανεξέλεγκτη βιομηχ/κή δραστηριότητα, στον Ασωπό ποταμό και στον Ευβοϊκό κόλπο καθώς και στον Κορινθιακό κόλπο από το Αλουμίνιο στα Άσπρα Σπίτια & τη Σωληνουργία στη Θίσβη. Επιβάλλεται συστηματικός πραγματικός έλεγχος όλων των μονάδων παραγωγής, δημόσιος Φορέας Ελέγχου ,επενδύσεις στην πρόληψη περιβαλλοντικών επιπτώσεων .
  • για τη συμμετοχή και την αποφασιστική στήριξη των τοπικών κινημάτων (π.χ. ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας στο κόψιμο του ρεύματος, στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Ευρυτανία, στη Φωκίδα & τη Νότια Καρυστία, στην κοινόχρηστη χρήση της παραλίας Αγγελή στη Θίσβη Βοιωτίας κλπ)
  • για τη στήριξη των ευρύτερων εργατικών και λαϊκών κινημάτων διεκδικήσεων (προσλήψεις με διαφάνεια, όχι στις απολύσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μείωση ωρών εργασίας χωρίς μείωση μισθού,  ίσα δικαιώματα σε Έλληνες και ξένους εργαζόμενους, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συντάξεις, ασφάλιση). Με κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και του ευρωμνημονίου διαρκείας.
  • για αλληλεγγύη έμπρακτη και όχι επικοινωνιακό σόου διάφορων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων ή εμπόριο κονδυλίων από Μ.Κ.Ο.
  • για ίσα δικαιώματα σε όλους ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας ή εθνικότητας. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για αξιοπρεπή στέγαση μέσα στις πόλεις, σίτιση, περίθαλψη, μόρφωση, δουλειά για όλους. Όλα τα προσφυγόπουλα καλοδεχούμενα να ενταχθούν ισότιμα στα σχολεία, με τάξεις υποδοχής
  • για μέτωπο ενάντια στον πόλεμο & τον εθνικισμό. Πρέπει να παλέψουμε για εδραίωση της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών της περιοχής μας κόντρα και ενάντια στα πολεμοκάπηλα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και στην προσπάθεια ιμπεριαλιστικής επαναχάραξης των συνόρων. Λέμε όχι στην συμφωνία των Πρεσπών, που έγινε κάτω από τις εντολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., φέρνοντας πιο κοντά τον πόλεμο και την ανάφλεξη στα Βαλκάνια. Υπέρ της αυτοδιάθεσης & αυτοπροσδιορισμού των λαών, περιλαμβανομένου του μακεδονικού λαού. Να κλείσουν οι βάσεις. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Ο πολεμικός ανταγωνισμός Ελλάδας-Τουρκίας είναι ξένος προς τα συμφέροντα των λαών. Ο δικός μας «πόλεμος» είναι ταξικός – ενάντια στις αστικές τάξεις και των δυο χωρών.
  • για μέτωπο υπεράσπισης και διεύρυνσης των λαϊκών ελευθερίων ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό.
Σε ποιους απευθυνόμαστε
Με το σχέδιο πολιτικού και διεκδικητικού μας προγράμματος, απευθυνόμαστε σε όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του εργατικού και του νεολαιίστικου κινήματος και των κινημάτων πόλης-γειτονιάς, με τους οποίους βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες μέσα κι έξω από το περιφερειακό συμβούλιο.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους κατοίκους της Στερεάς που πλήττονται από την πολιτική των μνημονίων και της διαρκούς επιτροπείας και καταλαβαίνουν ότι μια άλλη «διαχείριση» της ίδιας φτώχειας δεν τους χωράει,  σε όλους και όλες εκείνους κι εκείνες που καταλαβαίνουν ότι είναι αναγκαίο να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια, σε όλους όσοι δεν αρκούνται στα ψίχουλα των επιδομάτων ανεργίας, των προνοιακών παροχών για την ανακούφιση της ακραίας φτώχειας, της μετατροπής των εργαζόμενων σε «ωφελούμενους».
Απευθυνόμαστε σε όλους τους αγωνιστές, τις αγωνίστριες και τα πολιτικά ρεύματα που συνειδητοποιούν την ανάγκη για μια Αριστερά πραγματική δύναμη αυτοοργάνωσης, ρήξης και ανατροπής, αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Γιατί πρέπει να ξαναπάρουμε θέση μάχης. Γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε να κυριαρχήσει η απελπισία, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, ο «ρεαλισμός» της πολιτικής τους που πετάει στο περιθώριο της φτώχειας και της έλλειψης προοπτικής το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας και τη νεολαία. Γιατί χρωστάμε στις μέλλουσες γενιές, αλλά και σε όσους αγωνίστηκαν πριν από εμάς, για ένα κόσμο ελπίδας.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη

            Δευτέρα 22/4/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H «Aριστερή Παρέμβαση στη Στερεά», το περιφερειακό σχήμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στη Στερεά, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 θα εκπροσωπηθεί συλλογικά από συντονιστική επιτροπή, ενάντια στη λογική του «ενός ανδρός αρχή» που επέβαλλε ο «Καλλικράτης» και εντείνει ο «Κλεισθένης», ορίζοντας ως απόλυτο άρχοντα τον θεσμό του Περιφερειάρχη. Η συντονιστική επιτροπή και η επικεφαλής – υποψήφια Περιφερειάρχης (προαπαιτούμενο για την ανακήρυξη του εκλογικού συνδυασμού) που αποφασίστηκαν μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του σχήματος θα είναι:
Επικεφαλής-Υποψήφια Περιφερειάρχης:
Πολυζώη Νίκη, Καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Φωκίδας
Συντονιστική Επιτροπή:
  1. Λιάσκος Αλέξης, Οικονομολόγος, υπάλληλος Δ.Ο.Υ. , υποψήφιος π.σ. Ευρυτανίας
  2. Μέλλιος Γιάννης, Γεωπόνος, ιδ. Υπάλληλος, υποψήφιος π.σ. Φθιώτιδας
  3. Πούλου Ελένη, Κοινωνιολόγος, άνεργη, υποψήφια π.σ. Βοιωτίας
  4. Χάγιος Φώτης, Πολ. Μηχανικός, ιδ. Υπάλληλος, υποψήφιος π.σ. Εύβοιας
Παράλληλα ανακοινώνουμε σήμερα την Πολιτική Διακήρυξη της Αριστερής Παρέμβασης & τους πρώτους  υποψήφιους σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς, ανθρώπους του μόχθου και των κοινωνικών αγώνων, ξένους σε αντιλήψεις επαγγελματιών της πολιτικής. Για μας η ενασχόληση με τα κοινά είναι τρόπος ζωής, έκφραση της συλλογικής δράσης, μέρος ενός όμορφου αγώνα για μια άλλη κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπων & φύσης.

Επικεφαλής - Υποψήφια Περιφερειάρχης:
Πολυζώη Νίκη, Καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Φωκίδας

ΠΕ ΕΥΒΟΙΑΣ – Υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
Γιανναράκης Γιάννης, Φαρμακoϋπάλληλος- πρώην Περιφ. Σύμβουλος  
Δουλγεράκης  Χρήστος, Γιατρός Νοσοκομείο Κύμης  
Ευσταθίου Γιάννης, Υποψήφιος Διδάκτορας
Κάργας  Γιώργος, Πανεπιστημιακός (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Κίτσος Γιάννης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός  
Μεθενίτης Σπύρος, Χημικός - Υπάλληλος σε εταιρία φαρμάκου
Μέτσιος Μίλτος, Τραπεζικός Υπάλληλος- Περιφ. Σύμβουλος
Μπούσουλας Θοδωρής, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Ροκοπάνου  Αφροδίτη, Ιδιωτική Υπάλληλος  
Χάγιος Φώτης, Πολιτικός Μηχανικός
Χελώνας Στέφανος, Γεωπόνος Ιδ.Υπάλληλος
ΠΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - Υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι:  
Αυλακιώτης Αποστόλης, Αυτοκινητιστής
Βάσωφ Ιωσήφ, Χημικός Μηχανικός
Δάρρας Δημήτρης, Γεωπόνος/ αυτοαπασχολούμενος
Ζουμποπούλου Μαρία, Εργοθεραπεύτρια
Ζουμποπούλου Ιωάννα, Πολιτικός Μηχανικός
Ζούμπος Βασίλης, Πολιτικός Μηχανικός - πρώην Περιφ. Σύμβουλος
Καψάλη Βάσω, Φιλόλογος  
Κουρέπης Λουκάς, Μελισσοκόμος
Μέλλιος Γιάννης, Γεωπόνος-ιδ. υπάλληλος
Ντρίζος Άγγελος, Φιλόλογος
Παπαλιάκος Στάθης, μηχανολόγος μηχ/κός μέλος ΣΜΤ
Σκούρα Άννα, Φιλόλογος
ΠΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - Υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι:  
Γρυπάρης Σωτήρης, Φυσικός-ιδ. Υπάλληλος
Κόλλιας Χαράλαμπος, Οικοδόμος
Κουνούκλας Κώστας, Φιλόλογος-εργαζόμενος σε ΜΚΟ
Παπαδημητρίου Σωτήρης, Εργαζόμενος Αλουμίνιο Ελλάδος/ Μέλος ΔΣ Εργ. Κέντρου Λιβαδειάς
Πούλου Ελένη, Κοινωνιολόγος, άνεργη
Ρόδη Ελένη, Αγρότισσα
Τζουβελέκης Δημήτρης, Χημ. Μηχανικός- Δημοτικός Υπάλληλος
Χαλιμούρδα Αντιγόνη, Μαθηματικός- Καθηγήτρια Δ.Ε.
Χόνδρου Νίκη, Αρχαιολόγος
ΠΕ ΦΩΚΙΔΑΣ - Υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
Τσαρούχα Δήμητρα, Νηπιαγωγός
ΠΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ -  Υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
Λιάσκος Αλέξης, Οικονομολόγος, υπάλληλος Δ.Ο.Υ.
Μαυρογόνατος Αλέξης, Φυσικός-ιδ. Υπάλληλος  
Τριχιάς Κώστας, πολ. Μηχανικός μέλος ΣΜΤ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου