Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Θανάσης Μιχελής - ΄΄Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης΄΄.


Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τα οικονομικά σκάνδαλα επισημαίνονται τα παρακάτω:....

Πριν μερικές εβδομάδες ψηφίστηκε στη Βουλή η αναθεώρηση άρθρων του Συντάγματος (1-ο βήμα). Θα ακολουθήσει, από την επόμενη Βουλή, η τελική και οριστική ψηφοφορία. Ένα από τα επίμαχα άρθρα ήταν και είναι το «περί ευθύνης υπουργών». Η βουλή με 175 ψήφους προτείνει την άρση αυτού, ώστε και οι υπουργοί να έχουν ευθύνες για αξιόποινες ενέργειές τους. Η ΝΔ καταψήφισε τη συγκεκριμένη περιγραφή αυτών των ενεργειών. Έτσι  εάν στην επόμενη Βουλή το σχετικό άρθρο δεν ψηφιστεί με 180 ναι, δεν θα ισχύσει. Κάτι ξέρουν οι τόσα χρόνια … έμπειροι, για να προφυλαχθούν από τις ανομίες τους.
Πριν μερικές ημέρες ψηφίστηκε στη Βουλή (πρόταση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ), τροπολογία για το άνοιγμα των λογαριασμών πολιτικών προσώπων, όταν πρόκειται για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» αυτών. Σύσσωμη η ΝΔ το καταψήφισε. Τι φοβούνται άραγε ;
Προχθές πρώην υπουργός δικαιοσύνης (!) και σήμερα βουλευτής της ΝΔ, διατύπωσε την άποψη πως η παθητική δωροδοκία, δηλαδή το να αποδέχεται ο υπουργός  τη μίζα, συμβαίνει κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Διατύπωση άποψης χωρίς καμία καταδίκη της και κυρίως με την επιμονή διατήρησης του απόρρητου των καταθέσεων, που οι βουλευτές της ΝΔ υπεραμύνθηκαν.
Ταυτόχρονα, βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για σύμπλευση ΝΔ – ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) με σκοπό, ως αυριανή κυβέρνηση, να θέσουν στο αρχείο την υπόθεση Novartis.
Τι να συμπεράνει κανείς; Πως όλα είναι σκευωρία της κυβέρνησης ή μήπως  τώρα που αρχίζουν και «δένονται» δικαστικά οι αποκαλύψεις χρηματισμών, «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Θ. Μιχελής
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου