Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΓΕΜΕΝΗ ΣΤΗΝ 5η ΓΙΟΡΤΗ ΦΘΙΩΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ (10-4-2019)


5η ΓΙΟΡΤΗ ΦΘΙΩΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ  (10-4-2019)
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΛΑΦΟΥΤΑ....


Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι, εκ μέρους του Δ.Σ. του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων σας καλωσορίζω στην 5η Γιορτή φθιωτικού Βιβλίου, που διοργανώσαμε σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, σ’ αυτή τη ζεστή και φιλόξενη αίθουσα της «Αρχαίας Αγοράς», με τα σωζόμενα τείχη της αρχαίας Λαμίας του 4ου αι. π.χ. χώρος όπου ανθούσε κάποτε η λαμιώτικη δημοκρατία, με συζητήσεις , αντιπαραθέσεις και αποφάσεις για τα ζητήματα που τους απασχολούσαν.

Η 5η Γιορτή Φθιωτικού Βιβλίου πλαισιώνεται από Έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Λαμίας και τίτλο «Εικόνες Μνήμης», Έκθεση βιβλίου των Μελών του Ομίλου και του περιοδικού μας «Φθιωτικός λόγος».
Στόχος μας ήταν και παραμένει η ανάδειξη του πλούσιου συγγραφικού έργου των Φθιωτών και γενικότερα η προώθηση του βιβλίου ως αξία.

Παρόλο που το διαδίκτυο μας έχει κατακτήσει με την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στη γνώση και στην πληροφορία, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, δεν το ξορκίζουμε και δεν το δαιμονοποιούμε, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει το βιβλίο.
Την αίσθηση που νιώθουμε, τη μαγεία που ασκεί και τη συγκίνηση που μας χαρίζει, όταν κρατάμε στα χέρια μας ένα βιβλίο. Ένα βιβλίο μας ταξιδεύει σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους, καλλιεργεί τη φαντασία και την κριτική σκέψη. Το βιβλίο είναι γνώση, μόρφωση, πολιτισμός και πάνω απ’ όλα παιδεία.

Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει με το συγγραφικό του έργο, ένα μέλος του Ομίλου, είναι ο κ. Τάσος Γεμενής.  Καλώς ήλθατε στον Όμιλο κ. Γεμενή και  να είναι καλοτάξιδα τα βιβλία σας. Να είστε υγιής και δημιουργικός.
 Ο κ. Γεμενής κατάγεται από τη Λαμία,  έχει σπουδάσει Ιατρική και έχει εκδώσει τις εξής  ποιητικές συλλογές (9).

Σήμερα  θα σας παρουσιάσουμε τις ποιητικές του συλλογές : «Στα κάτεργα της έκφρασης» και «Κορμιά στο δρόμο», για τις οποίες θα μας μιλήσει ο ίδιος ο ποιητής.
Ποιήματα θα απαγγείλει η ποιήτρια – εκδότρια και πρώην πρόεδρος του Ομίλου Βασιλική Νικοπούλου















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου