Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ - Τι είναι αυτά που θέλει η ΙΜΕΡΥΣ


 Η Λαϊκή Συσπείρωση παρευρίσκεται στη σημερινή συνάντηση που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Δελφών στις 15/2/2019 με την εταιρία που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία βωξίτη της περιοχής.....
και τους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων σε αυτά, δίχως αυταπάτες για το σκοπό της συνάντησης και τους σχεδιασμούς της εταιρίας.
    Συμμετέχουμε παρ’ όλο που οι εκπρόσωποι της εταιρείας είναι αυτοί που προκλητικά ειδοποιούν για τη συνάντηση τους προέδρους και μόνο τους προέδρους δύο - τριών Σωματείων στη συνάντηση που μάλλον «απαγορεύεται ως συνάθροιση αν είναι πάνω από πέντε άτομα» απαγορεύοντας στην ουσία τη συμμετοχή και άλλων συνδικαλιστών, πολύ δε περισσότερο την παρουσία εργαζομένων, των οικογενειών τους,  φορέων, πολιτών. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η εξέλιξη είναι προϊόν συν-απόφασης των συναντήσεων που είχε η εταιρεία τις προηγούμενες μέρες με το δήμαρχο και τον αντί περιφερειάρχη, προφανώς λόγο των φιλικών εξυπηρετήσεων, έναντι των ανταλλαγμάτων για τις δωρεάν μελέτες της ΙΜΕΡΥΣ στο δήμο.
     Τι είναι αυτά που θέλει η ΙΜΕΡΥΣ ως προαπαιτούμενα διαβούλευσης όπως αρέσκεται να λέει;
      Μείωση ακόμη παραπέρα του εργατικού κόστους (όπως αυτό που πέτυχε με τη μείωση του κόστους μεταφοράς του βωξίτη από τους ΔΧήδες) κυρίως με το πέρασμα σε εργολάβους κάποιων από τους εργαζόμενους που θα απολύσει ή θα «βγάλει σε εθελουσία» ή και ακόμη το δόσιμο ολόκληρων τμημάτων σε μεγαλοεργολάβους προκειμένου  να ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις, τα πενθήμερα, τα ωράρια και όλα όσα κληρονόμησε από τον Πολυχρονόπουλο.
        Πλήρη καταστροφή του περιβάλλοντος είτε με τις γεωτρήσεις που σκέφτεται να πραγματοποιήσει σε περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ, είτε με στοές είτε και με επιφανειακά μέτωπα όπως είπε στα Σωματεία. Καμία απολύτως μέριμνα για τα ξεχαρβαλωμένα βουνά και τους κρατήρες των επιφανειακών εξορύξεων, για αποκατάσταση που πρέπει να υποχρεωθεί να κάνει με το έμπειρο προσωπικό που σκοπεύει να απολύσει (από ποια κυβέρνηση και από ποιο δήμο άραγε, όταν όλοι μα όλοι τους, δείχνουν με κάθε τρόπο την υποταγή τους;)
        Τέτοιες συναντήσεις, μόνο σκοπό έχουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό εταιρισμό, πως τάχα εργάτες και αφεντικά έχουν κοινά συμφέροντα και με διάλογο μπορούνε να τα βρούνε. Να καθησυχάσουν το λαό της περιοχής για τις εξελίξεις, μπροστά στις εκλογές. Να συγκαλύψουν την πολιτική των εκπροσώπων των αστικών κομμάτων στην περιοχή, στην τοπική διοίκηση. Να κατευνάζουν δηλαδή τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση στην ασύδοτη εκμετάλλευση του τόπου και των ανθρώπων του από την εταιρία. Με χάντρες και καθρεφτάκια δωρεάν μελετών στο Δήμο, με φιλικά χτυπήματα συμπαράστασης στην πλάτη των εργαζομένων, την ίδια στιγμή που η εταιρία αλωνίζει στον τόπο.  
    Η Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών, σταθερή στην υπεράσπιση των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, θα παραβρεθεί στη σημερινή συνάντηση για να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Για να ενημερώσουμε τους εργαζομένους, το λαού του δήμου μας για τους σχεδιασμούς της εταιρίας, τη στάση και τις θέσεις των άλλων παρατάξεων απέναντι στα «θέλω» της εταιρίας και του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου