Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΣΚΕΨΗ - Τοπική Διοίκηση και Υγεία
Στις 19 Μάρτη η Λαϊκή Συσπείρωση πραγματοποίησε στη Λαμία ευρεία σύσκεψη για την Υγεία. Το θέμα παρουσίασαν ο Γιώργος Δελιχάς, υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων, ο Βασίλης Αντωνιάδης, γιατρός του Νοσοκομείου και υποψήφιος της Λ.Σ και ο Χρονάς Τάσος ....
συνταξιούχος γιατρός του Νοσοκομείου και δημοτικός σύμβουλος της Λ.Σ.  Ακολούθησε συζήτηση που επιβεβαίωσε ότι η πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων αδυνατεί ή δυσκολεύεται στην πρόσβασή της στις δομές υγείας. Ακόμα και για απλά ζητήματα συνταγογράφησης και εξετάσεων.
Η σχεδιασμένη και χρόνια απαξίωση σε κάθε Βαθμίδα δημόσιας Υγείας σπρώχνει το λαϊκό άνθρωπο στους ιδιώτες της, εφ’ όσον, βέβαια, έχει ή μπορεί να βρει τα απαιτούμενα χρήματα στερούμενος στοιχειώδη αγαθά.   
Η σημερινή κατάσταση στην υγεία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων που θεωρούν την υγεία και το φάρμακο εμπορεύματα, πηγή κερδοφορίας.
Με τον ίδιο μπούσουλα πορεύονται και οι εκπρόσωποί τους στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση. Αποδέχονται τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο χώρο της Υγείας. Για να μπορεί ο δημόσιος να στέλνει πελατεία στον ιδιωτικό.
Αντί να μπουν μπροστά στην πάλη μαζί με το λαό της περιοχής τους, για γενναία χρηματοδότηση των δημόσιων δομών στην υγεία δικαιολογούν και συγκαλύπτουν την αντιλαϊκή πολιτική Αποδέχονται τους ιδιώτες και τις εργολαβίες, επωμίζονται αρμοδιότητες που είναι υποχρέωση του κράτους και στέλνουν το λογαριασμό στο δημότη, ο οποίος έχει ήδη πληρώσει, μέσα από τη φορολογία και το ασφαλιστικό του ταμείο.  

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου