Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019


Ο αγώνας της γυναίκας για δικαιώματα και μια καλύτερη ζωή είναι επίκαιρος όσο ποτέ. Ταυτίζεται και συνυπάρχει με τον αγώνα της εργατικής τάξης για απελευθέρωση από τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.....


Δικαιώματα που κατακτήθηκαν μέσα από ταξικούς αγώνες, που μας τους υπενθυμίζει η επέτειος της 8ης Μάρτη, τσακίζονται στο όνομα της κερδοφορίας των τραπεζών και των επιχειρηματικών ομίλων.

Στις συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης η ζωή της εργαζόμενης γυναίκας, της μητέρας, της συζύγου, της σπουδάστριας έγινε ακόμη πιο δύσκολη. Η εκμετάλλευση μεγαλύτερη, τα βάσανα περισσότερα.

 Τις δικές τους ευθύνες για την επιδείνωση των συνθηκών ζωής της γυναίκας και συνολικότερα των λαϊκών - εργατικών οικογενειών έχουν τόσο η σημερινή και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, όσο και υπόλοιποι υποψήφιοι διεκδικητές του Δήμου Λαμιέων.

Αποδέχθηκαν και προώθησαν περαιτέρω πολιτικές που γκρέμισαν κεκτημένα εργατικών αγώνων του λαού. Πολιτικές που απαξιώνουν τη δημόσια υγεία, την πρόνοια και το κοινωνικό κράτος. Συνέβαλα να εκτιναχτούν στα ύψη η ανεργία και η φτώχεια.

 Οι ελλείψεις και τα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου της Λαμίας και των Κ.Υ., δεν επιτρέπουν την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ιατρικής παρακολούθησης που απαιτεί η γυναικεία φύση και η μητρότητα.

 Οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης, των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και των εκπροσώπων τους στους Δήμους και τις Περιφέρειες απαξίωσαν περαιτέρω τις δημόσιες δομές βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Συνδέουν τη λειτουργία τους με επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, ευνοούν την είσοδο ιδιωτών, και έχουν ως τελικό αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών να μένουν εκτός δομών.

Αυτές είναι ορισμένες πτυχές της πολύπλευρης εκμετάλλευσης που δέχεται η γυναίκα στον κόσμο που δυναστεύει το κεφάλαιο και η οποία διαρκώς θα αυξάνεται, όσο δεν αντιστεκόμαστε απέναντι σε αυτές τις πολιτικές και στους εκπροσώπους του.

 Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποκτά μεγαλύτερη αξία και σημασία, όταν συνδέεται με την αφύπνιση της αγωνιστικότητας και της διεκδίκησης.

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, η εργαζόμενη γυναίκα, η μητέρα, η άνεργη, η σπουδάστρια καλείται να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα από όλα όσα έζησε τα τελευταία χρόνια.

Συμπεράσματα που θα την βοηθήσουν να δυναμώσει τον αγώνα της στα σωματεία και τους χώρους δουλείας, στις γειτονιές. Να "μετρήσει" καλά την ψήφο της στις προσεχείς κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις για τους Δήμους και τις Περιφέρειες στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", αλλά και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για την Ευρωβουλή και τις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου