Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

ΈΝΑΣ ΘΡΥΛΟΣ – 94 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΞΑΣ Ο Ολυμπιακός γιορτάζει σήμερα τα 94α γενέθλια του


Γράφει: ο Βίκτωρ Σαμπώ 
Σαν σήμερα πριν από 94 χρόνια, η αγάπη πέντε αδερφών,  των θρυλικών «Ανδριανοπουλαίων», για το τότε ταχύτερα αναπτυσσόμενο σπορ στον πλανήτη,....
γέννησε τον μετέπειτα πιο πετυχημένο και λαοφιλέστερο ελληνικό σύλλογο: τον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς! 
Συνδεδεμένος με την περηφάνια και την θάλασσα. Με την εργατιά και το πάθος για την ζωή. Σύμβολο του λαού. Πηγή έμπνευσης ή αν προτιμάτε τρόπος ζωής για εκατομμύρια κόσμο σε κάθε γωνιά της οικουμένης. Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς.
Ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της χώρας, ο σύλλογος με την αστείρευτη δύναμη γιορτάζει σήμερα 94 χρόνια ζωής. Μια ζωή γεμάτη δόξα, μια θριαμβευτική πορεία στο διάβα των χρόνων με σήμα περηφάνιας τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο τον αιώνιο πρεσβευτή της ολυμπιακής κληρονομιάς και ιδέας.
Στις 10 Μάρτη του 1925 ιδρύθηκε ο τεράστιος Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά. Η ιδέα που λέγεται Ολυμπιακόςταξίδεψε σε κάθε άκρη του κόσμου. Με τα καράβια που ξεκινούσαν από τον Πειραιά για να φτάσουν στην άλλη άκρια της γης. Με τα κατορθώματα των ανθρώπων που ίδρυσαν τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας. Και η φήμη του Ολυμπιακού να γιγαντώνεται μέρα με την μέρα.
Σήμερα, 10 Μαρτίου 2019, 94 χρόνια μετά την ίδρυση του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας, ο Ολυμπιακός κοιτάζει μπροστά με αισιοδοξία. Ένας Ολυμπιακός ενωμένος και ισχυρός, ένας Ολυμπιακός που συνεχίζει την πορεία του με ευρωπαϊκή προοπτική σε όλα τα αθλήματα. 
Όσον αφορά στα χρώματα, το κόκκινο και το λευκό. Την ιδέα για αυτά είχε ο Γιάννης Ανδριανόπουλος. Το κόκκινο συμβολίζει το πάθος, ενώ το λευκό την αγνότητα. 
Η ριγωτή ερυθρόλευκη φανέλα, είναι σύμβολο και αυτή της περηφάνιας του κόσμου του Ολυμπιακού, δημιουργεί, 94 χρόνια μετά, ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων του συλλόγου. Ένος συλλόγου με προσφορά όχι μόνο στο αθλητικό πεδίο αλλά και σε πολλές άλλες εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Ο Ολυμπιακός, πάντα,  δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα και στο κοινωνικό έργο. Και η ομάδα του Πειραιά είναι πάντα εκεί για να προσφέρει σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Με το βλέμμα μπροστά και με δύναμη τον πύρινο του κόσμο, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να γράφει ιστορία. Συνδεδεμένος με το παρελθόν, προχωράει στο μέλλον. Για το μεγαλείο του Ολυμπιακού δεν υπάρχουν όρια. Δεν χωρά αμφιβολία πως η δυναμική του Ολυμπιακού είναι έντονη και διαχρονική.

7 σχόλια:

  1. ΖΗΤΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    ΖΗΤΟ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΙΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΙΓΟΣ
    ΖΗΤΟ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ( ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΙΣΟΥΝ ΜΑΖΕΙ ΟΛΟΙ ΣΥΝΑΓΟΝΙΣΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΗΚΩΜΕΝ ΓΙΑΤΙ ΤΡΟΓΟΜΑΣΤΕ ΑΡΑΓΑΙΣ )
    ΖΗΤΟ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΗΤΩ Η ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ ΜΑ@@@@ΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κόκκινο νήμα γύρω από την επίθεση στον διαιτητή...
      Με πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη φέρεται ότι είχαν τηλεφωνικές επαφές οι δύο κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Θανάση Τζήλου.

      Πρόκειται είτε για...
      συνεργάτες του Βαγγ. Μαρινάκη στις επιχειρήσεις του και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός είτε για πρόσωπο της προσωπικής του φύλαξης, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, οι οποίοι διεξήγαγαν την έρευνα αναφορικά με τον άγριο ξυλοδαρμό του διεθνούς ρέφερι στη Λάρισα τον περασμένο Δεκέμβριο. Μάλιστα ο ένας από τους δράστες είχε κατά το παρελθόν εργαστεί ως προσωπικό ασφαλείας – οδηγός σε πρόσωπα που σχετίζονταν με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ενώ ο δεύτερος δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι οπαδός του Ολυμπιακού.

      Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας που ανέλαβαν να ερευνήσουν την υπόθεση Τζήλου κατέληξαν σε δύο πρόσωπα σε ό,τι αφορά τους δράστες της επίθεσης. Πρόκειται για τους Δημήτρη Μαντατά και Χρήστο Πρωτογεράκη, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν είτε μέσω των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσαν είτε μέσω των διαδικτυακών εφαρμογών Viber, Messenger, Facebook και WhatsApp, καθώς και μέσω οπτικοακουστικού υλικού από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της Λάρισας και των διοδίων της εθνικής οδού. Οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει πακιστανικά τηλέφωνα, από αυτά που οι αστυνομικοί αποκαλούν «τηλέφωνα του κιλού», προκειμένου προφανώς να μην μπορούν να εντοπιστούν. Και οι δύο ήταν σεσημασμένοι και είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν τη Δικαιοσύνη.

      documentonews.gr

      Διαγραφή
  3. https://www.zougla.gr/greece/article/ipologos-o-marinakis-gia-ton-ksilodarmo-tou-dietiti-tzilou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΣΦΠ χωρίς Κοσκωτά και Μαρινάκη τι καλά που θα ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. » Αναρωτιόμαστε, αν ο κ. Μητσοτάκης, προσωπικός φίλος του κ. Μαρινάκη, και η ΝΔ της οποίας τα γραφεία στον Πειραιά επισήμως ο κ. Μαρινάκης χρηματοδοτεί και συντηρεί, προσυπογράφουν αυτές τις μεθόδους που θυμίζουν μαφία...."12 Μαρτίου 2019 στις 10:11 π.μ.

    Ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού - Τι λέει σχετικά με τη ΝΔ και την επίθεση στα γραφεία του Documento

    Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει «απρόκλητες επιθέσεις» του κ. Μαρινάκη σε βάρος της κυβέρνησης, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, εξέδωσε το Σάββατο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Στην ανακοίνωσή του το Μαξίμου κάνει λόγο για απειλητικά τηλεφωνήματα σε κινητά τηλέφωνα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από υπαλλήλους του εν λόγω επιχειρηματία, ενώ αναφέρεται και στο βανδαλισμό που έγινε στα γραφεία της εφημερίδας Documento η οποία δημοσιοποίησε δραστηριότητες του κ. Μαρινάκη οι οποίες απασχολούν τη δικαιοσύνη.

    Σημειώνεται ότι άγνωστοι διέρρηξαν τα ξημερώματα του Σαββάτου τα γραφεία της εφημερίδας «Documento», στην Αθήνα παραβίασαν την κεντρική πόρτα των γραφείων και, σύμφωνα με την αστυνομία, αφαίρεσαν κέρματα από έναν αυτόματο πωλητή. Όπως αναφέρει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση οι δράστες άνοιξαν επαγγελματικά τη βαριά πόρτα της εισόδου με κλειδαριές τύπου «τρίαινα» για να καταλήξουν απλώς να… πιουν καφέ. Περιορίστηκαν δηλαδή στο να βανδαλίσουν τον αυτόματο πωλητή καφέ, ενώ στο διπλανό γραφείο υπήρχε ωστόσο χρηματικό ποσό που άφησαν άθικτο. «Ξέρουμε πως όλοι θα δηλώσουν αθώοι και μη σχετιζόμενοι, όπως ξέρουμε επίσης πως πρόκειται για μια προσπάθεια να πάρουμε το μήνυμα. Αυτοί που τόσο επαγγελματικά διέρρηξαν τα γραφεία για να ξαφρίσουν τελικώς πενηνταράκια απλώς δημιούργησαν αντικείμενο διάρρηξης για το αστυνομικό δελτίο» σχολιάζει η εφημερίδα.

    Στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναρωτιέται αν ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία προσυπογράφουν αυτές τις μεθόδους που, όπως τονίζει, «θυμίζουν μαφία» και δηλώνει πως «η εποχή που κυβερνούσαν τον τόπο οι νταβατζήδες έχει περάσει ανεπιστρεπτί, γιατί η ΝΔ που σκοπεύει να δώσει τα κλειδιά στους Δον Κορλεόνε επιχειρηματίες που τη στηρίζουν δεν πρόκειται να επιστρέψει στην διακυβέρνηση του τόπου».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

    «Ο κ. Μαρινάκης από χθες επιτίθεται απρόκλητα στην κυβέρνηση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, αναδεικνύοντας το ήθος του.

    » Εξαπολύει από τα ΜΜΕ που ελέγχει προπαγανδιστικούς τραμπουκισμούς, αναδεικνύοντας την αντίληψή του για τη Δημοκρατία.

    » Την ίδια στιγμή, όλως τυχαίως, απειλητικά μηνύματα στέλνονται στα κινητά τηλέφωνα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αποστολείς γνωστούς υπαλλήλους του, ενώ στα γραφεία της εφημερίδας Documento γίνεται διάρρηξη και βανδαλίζονται μετά τα μεσάνυκτα, αφού προηγουμένως ο ιδιοκτήτης τους , δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, απειλείται ανοιχτά με ανακοινώσεις, γιατί τόλμησε να δημοσιοποιήσει δραστηριότητες του επιχειρηματία που απασχολούν την Δικαιοσύνη.

    » Αναρωτιόμαστε, αν ο κ. Μητσοτάκης, προσωπικός φίλος του κ. Μαρινάκη, και η ΝΔ της οποίας τα γραφεία στον Πειραιά επισήμως ο κ. Μαρινάκης χρηματοδοτεί και συντηρεί, προσυπογράφουν αυτές τις μεθόδους που θυμίζουν μαφία.

    » Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση και η Δημοκρατία δεν θα υποκύψουν στον εκφοβισμό, τον εκβιασμό και την τρομοκρατία.

    » Η εποχή που κυβερνούσαν τον τόπο οι νταβατζήδες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Γιατί η ΝΔ που σκοπεύει να δώσει τα κλειδιά στους Δον Κορλεόνε επιχειρηματίες που τη στηρίζουν δεν πρόκειται να επιστρέψει στην διακυβέρνηση του τόπου».


    eklogika.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ "ΑΝΤΕ...ΓΕΙΑ "ΠΡΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΤΖΗΛΟ...«Η ζωή είναι μικρή, μη μικρύνει κι άλλο»12 Μαρτίου 2019 στις 11:19 π.μ.

    «Η ζωή είναι μικρή, μη μικρύνει κι άλλο» - Τηλεοπτικές απειλές κατά διαιτητή Τζήλου

    Στις 9 Δεκεμβρίου 2018 ο Ολυμπιακός φέρνει ισοπαλία (1-1) στην Ξάνθη με την τοπική ομάδα και έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Θανάση Τζήλου.

    Λίγες ώρες μετά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (10/12), στη διαδικτυακή εκπομπή των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού «Αντε γεια» με τους Ακη Βαρδαλάκη και Τάκη Τσουκαλά ακούγονται απειλές κατά του ρέφερι…

    Στη ροή της εκπομπής ο Τάκης (Τσουκαλάς) μιλάει για τις χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο παιχνίδι. «Είναι και θέμα ψυχολογίας να μπουν τα γκολ…» λέει ώσπου τον διακόπτει ο Ακης και ακολουθεί ο διάλογος:

    Ακης: Ναι, είναι θέμα ψυχολογίας, αλλά δώσε και το πέναλτι, ρε Τζήλο, δώσε το ένα από τα τρία. Να σου πω εγώ μετά ψυχολογία. Ενα από τα τρία που δικαιούται. Αλλά δεν το δίνει. Και να σου πω εγώ μετά αν θα παίζανε σκληρά οι παίκτες της Ξάνθης μετά το 2-0. Αν θα τους έβγαζες τις κάρτες. Γιατί πάει σόι το βασίλειο… Λοιπόν, να ξέρετε, και ο Τζήλος κι ο κάθε Τζήλος κι ο κάθε εκκολαπτόμενος Τζήλος ότι σας ξέρουμε. Να ξέρετε ό,τι ακριβώς βάρος έχετε στη συνείδησή σας, σε συνδυασμό με την κονόμα, θα σας το ελαφρύνουμε το βάρος…

    Τάκης: Στα φάρμακα θα πάει. Θα αρρωστήσετε, θα πάθετε ανεμοβλογιά, ιλαρά θα πάθετε…

    Α.: Βρε και να μην αρρωστήσετε, να προσέχετε και με το μηχανάκι εκεί που κυκλοφορείτε για να μην αρρωστήσετε…

    Τ.: Ε καλά, δεν είμαστε και Τροχαία να κάνουμε τώρα, όλο ατυχήματα, έχουμε τροχονόμους, έχουμε καλούς δρόμους…

    Α.: Ρε Τάκη, για τα κρίματα, το κρίμα λέω, Τάκη. Είναι 6 εκατομμύρια κατάρες, τις δικαιούστε όλοι. Ακριβώς. Αμα η κατάρα έχει βάση, να προσέχετε. Ο Θεός είναι μεγάλος.

    Τ.: Και η ζωή είναι μικρή…

    Α.: Μικρή και μη μικρύνει κι άλλο, γι’ αυτό να προσέχετε, το προσδόκιμο!

    Τ.: Εγώ πιστεύω ότι τα περισσότερα ατυχήματα στους δρόμους γίνονται τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Δεν προσέχουνε, πίνει ο κόσμος, τρώει τα αρνιά με τις κοιλιές να, οδηγούνε ουουου, να οι νεκροί.

    Α.: Τα πολλά τροχαία είναι, Τάκη, τα κασκόλ δεν πνίγονται. Δεν τα φοβούνται τα τροχαία, τα κασκόλ φοβούνται μη πνιγούνε…

    Τ.: …Και το ξέρεις πού μένεις… (γέλια)

    Α.: Λοιπόν, μάγκες, μια χαρά το πάτε. Κάντε εσείς τη δουλειά σας, αλλά μην έχετε την εντύπωση ότι υπάρχει περίπτωση να ξεχάσουμε.

    Τ.: Μην έχετε την εντύπωση ότι υπάρχει περίπτωση να ξεχάσουμε, να το ξέρετε…

    https://www.youtube.com/watch?v=7AkxoVlEF0w

    ΑπάντησηΔιαγραφή