Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ του Γιώργου Δελιχά, Υποψήφιου Δημάρχου Λαμιέων με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης


Με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε περιοχές του Δήμου Λαμιέων από τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Λαμιέων Γιώργος Δελιχάς δήλωσε τα εξής:  ....

Η προστασία του λαού και της περιουσίας του, το δικαίωμά του να μετακινείται με ασφάλεια τίθεται σε αμφισβήτηση σε κάθε εμφάνιση καιρικού φαινομένου, ακόμη και μέσης έντασης. 
Οι επιπτώσεις της έλλειψης υποδομών και αντιπλημμυρικών έργων είναι ορατή σε κάθε βροχόπτωση. Τις ζήσαμε αρκετές φορές τη φετινή χρονιά. Τις ζούμε και τις τελευταίες μέρες με τους πλημμυρισμένους δρόμους και χωράφια στον κάμπο του Σπερχειού, με τα αποκομμένα χωριά στην Ύπατη. 
 Στην πρόσφατη βροχόπτωση, μάλιστα, κινδύνεψε γυναίκα οδηγός στον παράδρομο της Ανθήλης από τα νερά που κατέκλυσαν το οδόστρωμα. Το συμβάν δεν είναι πρωτοφανές. Είναι αποτέλεσμα του συνολικότερου προβλήματος με τη διαχείριση των υδάτων στις εκβολές του Σπερχειού και τις καλλιέργειες ρυζιού. 
 Πρόκειται για χρόνια προβλήματα που γίνονται ολοένα  και πιο έντονα. Που αυξάνονται εξαιτίας της άρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρηματοδοτήσει αντιπλημμυρικά έργα. Που βάζει την ζωή και την περιουσία του εργαζόμενου λαού κάτω από το κριτήριο «κόστους – οφέλους», εξασφαλίζοντας έτσι περισσότερα κονδύλια για την επιδότηση επιχειρηματικών ομίλων.  
 Τη λογική αυτή "κόστους οφέλους" αποδέχονται τα αστικά κόμματα και στηρίζουν τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Την αποδέχονται επίσης οι εκπρόσωποί τους στις Περιφέρειες και τους Δήμους, και οπωσδήποτε, οι αυτοαποκαλούμενοι "ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί". Την υλοποιούσε ο προηγούμενος, αλλά και ο σημερινός δήμαρχος, Νίκος Σταυρογιάννης.  
 Ως Λαϊκή Συσπείρωση Λαμιέων απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που προέκυψαν από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών, αλλά και του προηγούμενου χρονικού διαστήματος. 
 Απαιτούμε την άμεση μελέτη και χρηματοδότηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων και συνοδευτικών υποδομών που θα διασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία του φτωχού εργαζόμενου λαού. 
 Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους να δουν τις πραγματικές αιτίες για τα βάσανα που ζουν και να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. 
 Τους καλούμε να στηρίξουν με όποιο τρόπο μπορούν τις δυνάμεις που μάχονται με ανιδιοτέλεια και ταξικό προσανατολισμό για μια καλύτερη ζωή, για μια δίκαιη κοινωνία. Να στηρίξουν τους υποψηφίους του ΚΚΕ στη βουλή και την ευρωβουλή, τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στο Δήμο Λαμιέων. 

Γιώργος Δελιχάς
υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου