Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Σάββας Γιαννοσπύρος - «Τα καλά ψηφίστηκαν και……….έγιναν»

(Εφ. "Ώρα της Φωκίδας/01-02-2019)
Ο κ. Σάββας Γιαννοσπύρος δήλωσε: Δημοσιεύσατε στην εφημερίδας σας στις 29 Σεπτεμβρίου 2018 (πριν 4 μήνες), με τίτλο «τα καλά πρέπει να αναγνωρίζονται και να λέγονται» ,....
τα συγχαρητήριά μας για τις ενέργειες του Βουλευτή Φωκίδας κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου και του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις προσπάθειές τους για την ίδρυση – λειτουργία ενός (1) ή δύο (2) Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Άμφισσα, παραλληλίζοντας τες μάλιστα με αυτές του πρ. βουλευτή-υφυπουργού Δημήτρη Θάνου και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (με την ιστορική ίδρυση και λειτουργία του Τ.Ε.Ι. Άμφισσας) .
Υπενθυμίζουμε ότι εκείνη την περίοδο «περί άλλων τύρβαζαν» Δήμαρχος – Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι- ΠΕΔ-Περιφερειάρχης –Περιφερειακοί Σύμβουλοι- «Ηρακλείς των θρόνων» - καθώς και άλλοι «λοιποί συγγενείς» και «κλακαδόροι» του διαδικτύου και του facebook !!
Για αυτή τη δημόσια ,απλή , καθαρή και δίκαιη ενέργειά μας (δείγμα αναγνώρισης και ενός πολιτικού πολιτισμού που μας αρμόζει) απροκάλυπτα , μερικοί-ές, μας κατηγόρησαν , μας χαρακτήρισαν , μας λοιδόρησαν….
Δυστυχώς όμως για αυτούς( και ευτυχώς για εμάς) δεν διαψευστήκαμε και ο Βουλευτής Φωκίδας «τήρησε το λόγο του» (ιδρύθηκαν 2 πανεπιστημιακά τμήματα) και αφαίρεσε τους όποιους «αστερίσκους» επιφύλαξης είχαμε βάλει για αυτό το θέμα (δημοσιεύθηκε στο σχετικό ΦΕΚ) !!
Οι ίδιοι όμως ,ακόμα και τώρα, αντιμετωπίζουν μικρόψυχα - «συμπληρωματικά» (υποτιμητικά σχεδόν) τόσο τον βουλευτή ,όσο και τους πραγματικούς συντελεστές αυτής της επιτυχίας, παρουσιάζοντας μάλιστα αυτή την επιτυχία της πόλης και του νομού ,σαν να είναι αποτέλεσμα «των δικών τους ενεργειών» και των δήθεν «δυναμικών» αγώνων τους !! 
Αυτοί λοιπόν οι «αιθεροβάμονες» της τοπικής εξουσίας, οι αγωνιστές της «περιστρεφόμενης καρέκλας» με περισσό θράσος και αστείρευτη καπηλεία , επικαλούνται με τα «διθυραμβικά» δελτία τύπου που συνηθίζουν (και κατόπιν εορτής φυσικά) τους αποτελεσματικούς «αγώνες» τους, για την καθοριστικής σημασίας αυτή απόφαση- νόμο της Βουλής των Ελλήνων!!
Είναι αυτοί που έχασαν ξαφνικά τη μνήμη τους (και νομίζουν ότι τη χάσαμε και εμείς) , διαγράφοντας μάλιστα με μιας τους αδιέξοδους μεγαλοϊδεατισμούς τους , περιμένοντας όμως ακόμα το χρησμό της Πυθίας για το «Δελφικό(;!)-Πανούσειο Πανεπιστήμιο» !!
Αν μη τι άλλο αυτή την «χρυσή πενταετία» μας έκαναν «εκατομμυριούχους» από τα έργα τους (που υπόσχονται-εντάσσουν μαζικά το τελευταίο εξάμηνο της θητείας τους) και μας εμπέδωσαν για τα καλά το «πάθημα-μάθημα» της αναποτελεσματικότητας, της ανικανότητας και της ακατάσχετης «μπαρουφολογίας»!!
«Μικροί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα ,προσμένουν ίσως κάποιο θάμα», για να συνεχίσουν (όπως ελπίζουν από τα πρόσφατα γραφόμενά τους) το ανύπαρκτο-καταστροφικό έργο τους καθώς και την «ανάκαμψη» που είδαμε στο τόπο μας από τις παρεμβάσεις και τη διαχείριση της εξουσίας τους!!
Κλείνοντας αυτή τη σύντομη (αλλά οφειλόμενη) παρέμβασή μου θέλω να επισημάνω την καθοριστικής σημασίας συμβολή της εφημερίδας σας (από εποχής εγκατάλειψης του Κτιρίου) στην τελική τωρινή θετική έκβαση. Αποτελεί αδιαμφισβήτητη παραδοχή ότι κυριολεκτικά «μόνοι σας» διατηρήσατε-συντηρήσατε με την αρθρογραφία σας , στην επικαιρότητα και στο «προσκήνιο», αυτό το πρωτεύον θέμα (όχι μόνο για την Άμφισσα, αλλά και ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή) όταν όλοι σχεδόν οι σημερινοί «πανηγυρίζοντες» το είχαν ξεχάσει και εγκαταλείψει!!
Τέλος εκτιμώ και πιστεύω ότι θα κεντρίσετε με τα γραφόμενά σας το ενδιαφέρον (έστω και τώρα) των αρμοδίων και για τα άλλα «ξεχασμένα» ζωτικής σημασίας θέματα που ανελλιπώς προβάλετε, όπως π.χ. το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, το Γηροκομείο Άμφισσας ,το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Άμφισσας, το Χωροταξικό & οι μεταλλευτικές ζώνες της περιοχής ,το οδικό δίκτυο και οι εθνικοί συνδετήριοι δρόμοι κ.ά.
Άμφισσα 30 Ιανουαρίου 2019
Με εκτίμηση
Σάββας Γιαννοσπύρος
Savvas Giannospiros




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου