Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου. .....

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Αμβρόσιος: Τέλος η… αγωνία – Του απάντησε η Παναγία για το αν πρέπει να παραιτηθεί

Τελικά θα παραμείνει στον Επισκοπικό θρόνο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος μάλιστα για να λάβει τη σχετική απόφαση ζήτησε τη βοήθεια της Παναγίας!
Ο Αμβρόσιος είχε προαναγγείλει την παραίτησή του αναφέροντας ότι θα έφευγε από τη θέση του τον Αύγουστο του 2018. Μετά έδωσε παράταση και είπε πως θα παρέμενε μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης για τις απαράδεκτες, ομοφοβικές δηλώσεις του για τους gay, η οποία έγινε προ ημερών.
Στη συνέχεια, ζήτησε για την απόφασή του τη συνδρομή της Παναγίας. Συγκεκριμένα την Πέμπτη ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος τέλεσε Θεία Λειτουργία στην Παναγία Τρυπητή και προσευχήθηκε στην Παναγία καλώντας την να τον οδηγήσει στην σωστή απόφαση.
Όπως φαίνεται. προφανώς η Παναγία του απάντησε θετικά καθώς ο Αμβρόσιος πλέον δηλώνει ότι παραμένει στην πρώτη γραμμή.
Πηγή: thebest

11 σχόλια:

  1. Και ο Αμβρόσιος δεν είναι η μοναδική περίπτωση ασεβούς ιεράρχη,θυμίζουμε...

    Ο Χρήστος Παρασκευαϊδης (αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος) που προσπάθησε πανικόβλητος να αναβάλει την μετάβασή του στον «Παράδεισό» του, κλέβοντας μόσχευμα από τον, για πολλούς λόγους, δικαιούχο ασθενή, με τρόπο ιατρικά αστήρικτο και ηθικά άτιμο, κάνοντας χρήση της πολιτικής του δύναμης. Η κατάφωρα αντιχριστιανική αυτή πράξη, δεν επέσυρε την αποδοκιμασία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Συμπτωματικά ο θιγόμενος (που τελικά πήρε αυτό που δικαιούνταν και σώθηκε με καθυστέρηση), ήταν Εβραιος.

    Ο Παρασκευαϊδης (Χριστόδουλος )έβριζε χυδαία τους ομοφυλόφιλους («κουσούρι» κλπ) και ζητούσε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ιράν, ποινικοποιώντας την ομοφυλοφιλία: “Του Κράτους πρωτοβουλία είναι η νομιμοποίηση των ομοφυλοφίλων, που αναγνωρίζονται σαν νόμιμα υπάρχουσα κατάστασταση αντί να θεσπιστούν αυστηρές ποινές για κείνους που ντροπιάζουν την ανθρώπινη αξίαν και παραδίδονται στα έργα της ατιμίας, όπως γράφει ο Απόστολος Παύλος”. Οι ομοφυλόφιλοι που δεν έχουν το θάρρος να αποδεχθούν την ταυτότητά τους και να αντέξουν την πίεση της υποκριτικής κοινωνίας, νιώθουν ενοχές για τον εαυτό τους, καταπιέζονται, κρύβονται και αποκτούν συχνά διαστροφικό χαρακτήρα με πολλές κακότητες. Οι ναζιστικές του απόψεις, οδηγούσαν τον ψευτοπαλληκαρά Παρασκευαΐδη,(Χριστόδουλο) στη δημόσια έκφραση ιμπεριαλιστικών θέσεων εθνικού αλυτρωτισμού όπως «Να πάρουμε την Πόλη» και στο να κολακεύει τον όχλο ως περιούσιο λαό του Κυρίου. Αντιτάχθηκε στην είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε μιλώντας στο ναό της μυθολογικής Βαρβάρας του Πυροβολικού, με υβριστικό και διχαστικό τρόπο («Δεν μπορούν οι βάρβαροι να έρθουν στην οικογένεια των χριστιανών»), που έδειχνε μίσος για τον φίλο τουρκικό λαό. Η ναζιστική εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» (11.12.2003, Φ. 499) επιδοκίμασε τις ψυχροπολεμικές του δηλώσεις. Δεν είναι η μόνη φορά. Με τα γελοία ελληνικά τους οι ανελλήνιστοι της Χ. Αυγής, παινεύουν το Χουντόδουλο: «χάρη στην πρωτοβουλία που εξέλαβε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κλπ» (προσπαθούν να μιλήσουν «επίσημα» ενώ αγνοούν τη σημαία του ρήματος εκλαμβάνω) Επιδιώκοντας την επιστροφή της παραδοσιακής Δεξιάς στην εξουσία, έστησε μαζί με τον ανιψιό Καραμανλή, διχαστικό σκηνικό με τις ταυτότητες, που κατέρρευσε μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, οπότε πετάχτηκαν στα σκουπίδια οι «υπογραφές» και ξεχάστηκε κι από τους δυο τους το υπεσχημένο δημοψήφισμα, πριν ο μικρός Καραμανλής να το σκάσει από την πρωθυπουργία. Απέσπασε το γελοίο και μέχρι σήμερα σταθερό έπαινο του κήρυκα του φυλετικού μίσους, του ναζιστικού «Στόχου», που τον αποκαλούσε με μιλιταριστικό προσωνύμιο («Κεραυνός»), κατάλληλο για λοκατζή ή παλαιστή, πάντως όχι για παπά ή έστω για σιγανοπαπαδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κακές γλώσσες λένε ότι Ο Αμβρόσιος συνεργάζεται με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ,που μπορεί εκτός των άλλων να επικοινωνεί με την Παναγία χωρίς χρέωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκληρή απάντηση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως στον Αμβρόσιο «Φτάνει πια Άγιε Καλαβρύτων!», το μήνυμα του Άνθιμου ΕΛΛΑΔΑ 0:24 • 25/07/2018 Σκληρή απάντηση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως στον Αμβρόσιο AddThis Sharing Buttons Share to Facebook 2.6KShare to TwitterShare to LinkedIn 80 προσθήκη στα αγαπημένα Ιδιαιτέρως αιχμηρή είναι η απάντηση του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου στον μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιο. Σε άρθρο του με τίτλο «Φτάνει πια Άγιε Καλαβρύτων!» που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης, ο κ. Άνθιμος αναφέρει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Σήμερα ο Θεός θρηνεί μαζί με τους ανθρώπους. Θρηνεί για μια μεγάλη καταστροφή, που οδήγησε στην απώλεια δεκάδων αδελφών μας. Δεν βρίσκεται απέναντί μας ο Θεός, δεν τιμωρεί ο Θεός -δεν ξέρει να τιμωρεί, δεν γνωρίζει την τιμωρία- αλλά στέκεται στο πλευρό των δημιουργημάτων του, των καρπών της αγάπης του. Πονάει μαζί τους, δακρύζει μαζί τους, διαλύεται μαζί τους, σταυρώνεται ξανά μαζί τους»… … «Και τώρα, τη στιγμή του θρήνου και της αλληλεγγύης, τη στιγμή που πρέπει να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που διαλύονται και να προσευχηθούμε για τα πρόσωπα που χάθηκαν, αλλά και να στηρίξουμε όσους ο πόνος της απώλειας λυγίζει, κάποιοι επιλέγουν κηρύγματα μίσους, άμεση απόδοση ευθυνών και τη σύνδεση πραγμάτων ασύνδετων»…. … «Σήμερα, που ο άνθρωπος είναι "πιο κοντός από τη λύπη του", σήμερα που ο καλύτερος λόγος είναι η σιωπή και η προσευχή, επινοήσατε να επιδείξετε μια καρικατούρα της Εκκλησίας, που δεν έχει καμιά σχέση με τον Χριστό. Επιλέξατε την επίθεση και την απόδοση προθέσεων. Επιλέξατε το δρόμο της διαίρεσης και της γενίκευσης του φόβου. Μιλήσατε για έναν Θεό οργισμένο, ο οποίος τιμωρεί τους ανθρώπους, τάχα εξαιτίας της "αθεΐας" των κρατούντων της κι όχι εξαιτίας της υποκρισίας των αξιωματούχων της»…. … «Σεβασμιώτατε, λυπάμαι, αλλά ο "άθεος" Πρωθυπουργός μίλησε με περισσότερη ανθρωπιά και ευαγγελική πραότητα για τους πονεμένους της πυρκαϊάς από ότι εσείς. Κάλεσε τον πληγωμένο λαό μας σε ενότητα και ομοψυχία, ενώ εσείς εξαπολύσατε κήρυγμα μίσους, κήρυγμα αντιχριστιανικό, απάνθρωπο. Φτάνει πια! Δεν είναι ο Χριστός μας, αυτός που τάχα εκφράζετε. Δεν είναι έτσι η Ορθόδοξη Πίστη μας, τσαλαπατώντας τον άνθρωπο, τότε αυτός μετατρέπει την Πίστη μας σε στεγνή και στυφή ιδεολογία, όπως ήταν ο φασισμός, ο ναζισμός και ο κομμουνισμός. Ορθόδοξη Πίστη ερήμην του ανθρώπου ή σε βάρος του ανθρώπου, δεν υπάρχει, δεν χρειάζεται να υπάρχει. Φτάνει λοιπόν, άγιε Καλαβρύτων!...».12 Φεβρουαρίου 2019 στις 9:03 π.μ.


    Σκληρή απάντηση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως στον Αμβρόσιο
    «Φτάνει πια Άγιε Καλαβρύτων!», το μήνυμα του Άνθιμου

    Ιδιαιτέρως αιχμηρή είναι η απάντηση του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου στον μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιο.

    Σε άρθρο του με τίτλο «Φτάνει πια Άγιε Καλαβρύτων!» που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης, ο κ. Άνθιμος αναφέρει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

    «Σήμερα ο Θεός θρηνεί μαζί με τους ανθρώπους. Θρηνεί για μια μεγάλη καταστροφή, που οδήγησε στην απώλεια δεκάδων αδελφών μας. Δεν βρίσκεται απέναντί μας ο Θεός, δεν τιμωρεί ο Θεός -δεν ξέρει να τιμωρεί, δεν γνωρίζει την τιμωρία- αλλά στέκεται στο πλευρό των δημιουργημάτων του, των καρπών της αγάπης του. Πονάει μαζί τους, δακρύζει μαζί τους, διαλύεται μαζί τους, σταυρώνεται ξανά μαζί τους»…

    … «Και τώρα, τη στιγμή του θρήνου και της αλληλεγγύης, τη στιγμή που πρέπει να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που διαλύονται και να προσευχηθούμε για τα πρόσωπα που χάθηκαν, αλλά και να στηρίξουμε όσους ο πόνος της απώλειας λυγίζει, κάποιοι επιλέγουν κηρύγματα μίσους, άμεση απόδοση ευθυνών και τη σύνδεση πραγμάτων ασύνδετων»….

    … «Σήμερα, που ο άνθρωπος είναι "πιο κοντός από τη λύπη του", σήμερα που ο καλύτερος λόγος είναι η σιωπή και η προσευχή, επινοήσατε να επιδείξετε μια καρικατούρα της Εκκλησίας, που δεν έχει καμιά σχέση με τον Χριστό. Επιλέξατε την επίθεση και την απόδοση προθέσεων. Επιλέξατε το δρόμο της διαίρεσης και της γενίκευσης του φόβου.

    Μιλήσατε για έναν Θεό οργισμένο, ο οποίος τιμωρεί τους ανθρώπους, τάχα εξαιτίας της "αθεΐας" των κρατούντων της κι όχι εξαιτίας της υποκρισίας των αξιωματούχων της»….

    … «Σεβασμιώτατε, λυπάμαι, αλλά ο "άθεος" Πρωθυπουργός μίλησε με περισσότερη ανθρωπιά και ευαγγελική πραότητα για τους πονεμένους της πυρκαϊάς από ότι εσείς. Κάλεσε τον πληγωμένο λαό μας σε ενότητα και ομοψυχία, ενώ εσείς εξαπολύσατε κήρυγμα μίσους, κήρυγμα αντιχριστιανικό, απάνθρωπο. Φτάνει πια! Δεν είναι ο Χριστός μας, αυτός που τάχα εκφράζετε. Δεν είναι έτσι η Ορθόδοξη Πίστη μας, τσαλαπατώντας τον άνθρωπο, τότε αυτός μετατρέπει την Πίστη μας σε στεγνή και στυφή ιδεολογία, όπως ήταν ο φασισμός, ο ναζισμός και ο κομμουνισμός. Ορθόδοξη Πίστη ερήμην του ανθρώπου ή σε βάρος του ανθρώπου, δεν υπάρχει, δεν χρειάζεται να υπάρχει. Φτάνει λοιπόν, άγιε Καλαβρύτων!...».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΤΗΡ ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟ....."ΣΚΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ"12 Φεβρουαρίου 2019 στις 9:04 π.μ.

    Ο ΠΑΤΗΡ ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
    Ενας διάκος απαντά στο παραλήρημα Αμβρόσιου: «Σκάσε επιτέλους!»

    Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί τουλάχιστον 74 νεκρούς – ανάμεσα τους και πολλά παιδιά – από την φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος απέδωσε την τραγωδία σε «Θεία δίκη» εξαιτίας του «άθεου πρωθυπουργού».

    Ο… άνθρωπος του Θεού, ο ιεράρχης Αμβρόσιος, με νέα ανάρτησή του στο προσωπικό του μπλογκ μεταξύ άλλων μιλάει για «άθεους πρωθυπουργούς και επιτελεία που με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού!».

    Αποστάσεις Ιερώνυμου: «Εκφράζει προσωπικές απόψεις»

    Η Αρχιεπισκοπή Aθηνών κράτησε αποστάσεις από τις προκλητικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου.

    «Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις», σχολίασε σήμερα ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης.

    Πατήρ Νεόφυτος: «Σκάσε επιτέλους!»

    Την ίδια στιγμή ένας νέος παπάς από την Καλαμάτα, ο πατήρ Νεόφυτος, με ανάρτησή του στο Facebook απαντά με τον πιο αποστομωτικό τρόπο στις αθλιότητες του μητροπολίτη Καλαβρύτων:

    «Σεβόμαστε τους πάντες ιδιαιτέρως δε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας , όμως σε έναν συγκεκριμένο υπερήλικα πρέπει κάποιος να του πει ένα… «ΣΚΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ» σταμάτα να πονάς και να σκανδαλίζεις τον ορθόδοξο και μη κόσμο δεν σου φταίει ο Χριστός και η Εκκλησία σε τίποτε σταμάτησε να τους βάζεις μπροστά για να βγάζεις την κακία σου . Είμαστε παπάδες και τα λόγια μας πρέπει να είναι ΑΜΒΡΟΣΙΑ και ΝΕΚΤΑΡ στις ψυχές των ανθρώπων όχι ΧΟΛΗ και ΞΥΔΙ».


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ....12 Φεβρουαρίου 2019 στις 9:04 π.μ.

    Άλλοι δύο μητροπολίτες «πυροβολούν» τον Αμβρόσιο για τον «άθεο» Τσίπρα


    Η δήλωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου για «άθεους πρωθυπουργούς και επιτελεία που με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού»
    προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις σε πιστούς και… απίστους και ήγειρε την ιερή αγανάκτηση μητροπολιτών.

    Μετά τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο ο οποίος του είπε ορθά κοφτά, ότι όλα έχουν όρια και ότι ο Θεός δεν είναι τιμωρός, τη σκυτάλη των δηλώσεων παίρνουν δύο «βαριά χαρτιά» της ιεραρχίας, οι μητροπολίτες Κερκύρας και Ναυπάκτου.

    Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι Καλαβρύτων Αμβρόσιος εκφράζει διαφορετικού λόγο από την Ορθόδοξη πατερική παράδοση.

    «Ποιοι είμαστε εμείς να γνωρίζουμε γιατί ο Θεός επέτρεψε να γίνουν αυτά τα πράγματα». Θεολογούν»πολλοί ένθεν κακείθεν με διαφορετικούς λόγους από την Ορθόδοξη πατερική μας παράδοση», είπε ο κ. Ιερόθεος.

    Στο κήρυγμά του κατά τον Εσπερινό της εορτής της Αγ.Παρασκευής στη Ναύπακτο διερωθήκε, μεταξύ άλλων: «Ποιος γνωρίζει το νου του Θεού;»

    "Σε έναν πονεμένο άνθρωπο δεν μπορεί κανείς να εκφράζεται κατά το δοκούν. Πολλοί μιλούν για θεομηνία. Είναι Ανθρωπομανία. Ο Θεός έφτιαξε τα πάντα γύρω μας με τάξη και κανόνες. Και ο άνθρωπος με τα έργα του τους καταργεί και απομακρύνεται από τον θεό με αποτέλεσμα τα δυσάρεστα γεγονότα που συμβαίνουν. Όταν θέλουμε να σχολιάσουμε τέτοια γεγονότα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ποιος γνωρίζει το νου του Θεού Ποιος μπορεί να είναι σύμβουλος του Θεού κατέληξε στο κήρυγμά του ο κ.Ιερόθεος διαβάζοντας ειδική ευχή προς τον Θεό για τις ψυχές των αδικοχαμένων συμπολιτών μας που έχασαν τις ζωές τους με τόσο φρικτό τρόπο στις φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής", είπε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Ναυπάκτου.

    Κερκύρας: Ο Θεός είναι πατέρας και αγάπη και όχι τιμωρός

    Ο μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος στο κήρυγμά του στην Αγ. Παρασκευή στα Μανεσάτικα των Παξών απαντώντας και αυτός στον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας τόνισε ότι ο "Θεός είναι αγάπη και Πατέρας και όχι τιμωρός. Επιτρέπει φυσικά τους πειρασμούς, τις θλίψεις και τον πόνο, αλλά για να μας παιδαγωγίσει".

    Ο μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος.

    «Από τον Τριαδικό μας Θεός που αποτελεί την πηγή κάθε αγαθού, δεν μπορεί να προέρχεται οτιδήποτε κακό. Ως κτιστά όντα έχουμε την πεπερασμένη αντίληψη ότι ο Κύριος σκέπτεται και δρα, όπως εμείς. Με άλλα λόγια κάνουμε προβολή στον Θεό του δικού μας τρόπου σκέψης και εξαγωγής συμπερασμάτων. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος», είπε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Κερκύρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιος είναι πραγματικά ο μητροπολίτης Αμβρόσιος12 Φεβρουαρίου 2019 στις 9:09 π.μ.

    Ποιος είναι πραγματικά ο μητροπολίτης Αμβρόσιος
    Μέσα από δημοσιεύματα του Τύπου

    Ποιός είναι τελικά ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων: σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο.

    Γνωστός με το παρατσούκλι «χωροφύλακας», ο Καλαβρύτων στα 75 του παραμένει αειθαλής καθώς ταξιδεύει διαρκώς ακόμη και για τα εγκαίνια πλοίων φίλων του εφοπλιστών από την Κίνα έως τη Λατινική Αμερική. Ο Αμβρόσιος, όμως, πολύ καιρό πριν από την απενοχοποίηση της φασιστικής ακροδεξιάς, πάλευε με νύχια και με δόντια για να διατηρήσει τη φωνή της ζωντανή. Άλλωστε οφείλει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στη θητεία του στη θρησκευτική υπηρεσία της χωροφυλακής, (ναι, ναι της χωροφυλακής!) στη διάρκεια της δικτατορίας. Παρέμεινε στη θέση αυτή από το 1968 έως το 1976. Είναι κάτι που καταγράφει και στο βιογραφικό του, χωρίς όμως να προσδιορίζει χρονικά την περίοδο που ήταν «προϊστάμενος» της θρησκευτικής υπηρεσίας των χωροφυλάκων, υπηρεσία που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Θρησκευτική Υπηρεσία της Αστυνομίας. Αυτό όμως είναι ένα άλλο ξεχωριστό κεφάλαιο.

    Στη διάρκεια της δεκαετούς αρχιεπισκοπίας από τον Χριστόδουλο, ο Αμβρόσιος έχτιζε σιγά σιγά την προσπάθεια ανάκαμψης όχι μόνο της ρητορικής, αλλά και των ιδεολογικών μεθόδων της ακροδεξιάς.
Ο κατά κόσμον Αθανάσιος Λένης, τον Απρίλιο του 1998, όταν ο πνευματικός του αδελφός, Χριστόδουλος, εξελέγη στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, πανηγύριζε στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα», φωνάζοντας «νενικήκαμεν». Η εκκλησιαστική εξουσία απλωνόταν στα πόδια των μελών της Χρυσοπηγής.

    protagon.gr

    Θωμάς Τσάτσης

    Το 1955 ο 15χρονος τότε Αθανάσιος Λενής γνώρισε στην Πάτρα έναν νεαρό ιεροψάλτη από την Ηλεία, που έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του, τον σημερινό μητροπολίτη Πειραιώς κ. Καλλίνικο. Οι δύο νέοι διατηρούν την επαφή και τα επόμενα χρόνια, όταν ο Καλλίνικος, διάκονος πλέον, εγκαθίσταται στην Αθήνα. Στην αθηναϊκή εκκλησία της Αγίας Ζώνης ο κ. Καλλίνικος γνωρίζει ένα μικρό ψάλτη, μαθητή του Λεοντείου Λυκείου, τον Χρήστο Παρασκευαΐδη, τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο. Λίγα χρόνια αργότερα οι τρεις ιδρύουν την μοναστική Αδελφότητα της Χρυσοπηγής. H εξέλιξή τους στην εκκλησιαστική ιεραρχία είναι γρήγορη. Το 1974 ο «Βενιαμίν» της Χρυσοπηγής αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης εκλέγεται μητροπολίτης Δημητριάδος. Εναν χρόνο μετά, το 1975, ο Καλλίνικος Καρούσος εκλέγεται τιτουλάριος μητροπολίτης Ρωγών και αναλαμβάνει τη νευραλγική θέση του διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας. Το 1976 έρχεται η σειρά του Αμβρόσιου.

    Εκλέγεται τιτουλάριος μητροπολίτης Ταλαντίου και γίνεται αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Με τον χειροτονητήριο λόγο του προκαλεί σάλο. Δεν ξεχνά κάποιους παλιούς φίλους από τα Σώματα Ασφαλείας που είχαν καταδικασθεί για βασανισμούς στα χρόνια της δικτατορίας και απευθύνει «θερμόν εν Κυρίω ασπασμόν προς όλους εκείνους τους αγαπητούς μου αξιωματικούς και οπλίτας της Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων οι οποίοι την στιγμήν ταύτην, συνεπεία οιουδήποτε ατυχούς συμβάντος εν τη ενασκήσει του υπηρεσιακού των καθήκοντος, εστερήθησαν των αγαθών της υγείας και της ελευθερίας».


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος είναι πραγματικά ο μητροπολίτης Αμβρόσιος12 Φεβρουαρίου 2019 στις 9:09 π.μ.

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

    Το Βήμα 20/11/2005

    Αμβρόσιος: Από Χωροφύλακας – Παπάς και Χρυσαυγίτης 


    exagorefsis.blogspot.gr

    Ο πρώην ταγματάρχης της Χωροφυλακής κατά κόσμο Αθανάσιος Λενή και ως παπάς Αμβρόσιο, μητροπολίτης Αιγιαλείας Καλαβρύτων είναι υμνητής των βασανιστών της χούντας κατηγορώντας τους βασανισμένους ως αναρχοκομουνιστές και συκοφάντες.
Ο Αθανάσιος – Αμβρόσιος Λενής υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία κατά τα πέτρινα χρόνια στην «Βασιλική Χωροφυλακή» ως επικεφαλής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας.

    Ο βίος και η πολιτεία του ιεράρχη της… χωροφυλακής

    Εθνος,Τετάρτη, 22/5/2013

    Στα 74 χρόνια του βρήκε την ευκαιρία: • Να υμνήσει τη Χρυσή Αυγή και τα πρωτοπαλίκαρά της. • Να τους νουθετήσει, ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν σε «γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πια πολίτη» και «ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα». • Να ψέξει τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο, που στηλίτευσε την εγκληματική δράση των νοσταλγών του χιτλερισμού. • Να μιλήσει για «προδοτικά ΜΜΕ». • Είχε χαρακτηρίσει τότε «πρότυπο ζωής» τον δολοφόνο του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973.

    Δεν απαντά, όμως, ο δεσπότης ποιους από τους χιλιάδες δεσμώτες στα μπουντρούμια της Ασφάλειας επισκέφθηκε τα χρόνια της δικτατορίας, όταν ήταν ιεροκήρυκας της Βασιλικής Χωροφυλακής. Ποιους από τους εκατοντάδες φρικτά βασανισμένους θέλησε να συναντήσει; Μπορεί κάποιος να θεωρήσει (για μια μόνο στιγμή) παρελθόν τα όσα υπέστησαν αναρίθμητοι άνθρωποι του Θεού τα χρόνια της χούντας. Αλλά και σήμερα, ποιον από τους εκατοντάδες γρονθοκοπημένους ή μαχαιρωμένους μετανάστες παρηγόρησε;

    ethnos.gr

    Το Ποντίκι

    Ένας επικίνδυνος… «ατακτούλης»! 


    Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ,
τεύχος 1749 στις 28 Φεβρουαρίου 2013 


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιός τους ενόχλησε τούς παπάδες.Πάντα στο απυρόβλητο.Βλέπεις σήμερα ότι η κυβέρνηση υπαναχώρησε στο θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών. Θα παραμείνουν στο Δημόσιο. Ευλογία Κυρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Ιερέας ασέλγησε σε 20χρονο με νοητική υστέρηση στη Φθιώτιδα

    Μνήμες από την πολύκροτη υπόθεση του ιερέα από τη Θεσσαλονίκη, που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος νεαρού με νοητική υστέρηση σε περιοχή της Φθιώτιδας, αναβιώνουν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

    Τα γεγονότα της υπόθεσης εκτυλίχθηκαν το καλοκαίρι του 2009.

    Τότε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ιερέας ταξίδευε με το αυτοκίνητό του προς την Ευρυτανία.

    Ο κληρικός έκανε στάση στην περιοχή της Φθιώτιδας και αντίκρισε ένα νεαρό να παίζει με κάποια παιδιά στην πλατεία του χωριού.

    Επρόκειτο για έναν 20χρονο που έπασχε από νοητική υστέρηση.

    Σύμφωνα με το LamiaReport, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο ιερέας πλησίασε το νεαρό, του ζήτησε οδηγίες για ένα ξενοδοχείο και του πρότεινε να επιβιβαστεί για να του δείξει τη διαδρομή.

    Οταν, ωστόσο, ο 20χρονος επιβιβάστηκε στο αμάξι, ο ιερέας φέρεται ότι του πρότεινε να κάνουν μια βόλτα στη θάλασσα.

    Εκεί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του ανυποψίαστου νεαρού.

    Ο 20χρονος ταράχτηκε από όσα βίωσε, έτρεξε προς το σπίτι του και ενημέρωσε τους δικούς του.

    Σύντομα αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη και να τον συλλάβουν.

    Ο ιερέας δικάστηκε, σε πρώτο βαθμό, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λιβαδειάς, το οποίο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης έξι ετών.

    Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση, η οποία είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, με συνέπεια να μη φυλακιστεί μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

    Η έφεση εκδικάζεται σήμερα, 13 Φεβρουαρίου, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 4 ΣΤΟΥΣ 5 ΙΕΡΕΙΣ ? ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ !!! ΠΑΕΙ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ....13 Φεβρουαρίου 2019 στις 1:40 μ.μ.


    Συγγραφέας «ξεμπροστιάζει» το Βατικανό: 4 στους 5 ιερείς είναι γκέι κι ας «ωρύονται» κατά της ομοφυλοφιλίας!

    Ο βρετανικός εκδοτικός οίκος Bloomsbury περιγράφει το βιβλίο ως «μια σοκαριστική καταγραφή της διαφθοράς και της υποκρισίας στην καρδιά του Βατικανού»
    Ένα μεγάλο ποσοστό των ιερωμένων στα ανώτατα κλιμάκια της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, που κατά καιρούς εξαπολύουν μύδρους στις ομιλίες τους κατά της ομοφυλοφιλίας, είναι οι ίδιοι ομοφυλόφιλοι, ισχυρίζεται ένα βιβλίο που πρόκειται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα.

    Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου «In the Closet of the Vatican», τον Γάλλο δημοσιογράφο και συγγραφέα Φρεντερίκ Μαρτέλ, σχεδόν το 80% των ιερέων που εργάζονται στο Βατικανό είναι γκέι, χωρίς αυτό ωστόσο να σημαίνει ότι είναι σεξουαλικά ενεργοί.

    Μέσα στις 570 σελίδες του βιβλίου του, ο Μαρτέλ παραθέτει τα ευρήματά του και τα στοιχεία που συνέλεξε μέσα σε 4 χρόνια έρευνας. Ο οίκος Bloomsbury, που έχει αναλάβει την έκδοση του πονήματος του Γάλλου δημοσιογράφου στη Βρετανία, περιγράφει το βιβλίο ως «μια σοκαριστική καταγραφή της διαφθοράς και της υποκρισίας στην καρδιά του Βατικανού».

    Το αποκαλυπτικό βιβλίο θα εκδοθεί σε οκτώ γλώσσες και θα είναι διαθέσιμο σε 20 χώρες από την επόμενη Παρασκευή, τη μέρα που ξεκινά ένα μεγάλο συνέδριο στο Βατικανό με θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση, στο οποίο θα παρευρεθούν επίσκοποι από όλο τον κόσμο.


    Ο Μαρτέλ, πρώην σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, διεξήγαγε 1.500 συνεντεύξεις στο πλαίσιο της έρευνας για το βιβλίο του. Μεταξύ των ατόμων που μίλησαν στον δημοσιογράφο ήταν 41 καρδινάλιοι, 52 επίσκοποι, 45 παπικοί πρεσβευτές και αξιωματούχοι της διπλωματίας, 11 Ελβετοί σωματοφύλακες και πάνω από 200 απλοί ιερείς.

    Πολλοί από αυτούς έκαναν λόγο για έναν απαραβίαστο κώδικα σιωπής στον Βατικανό, με αρκετούς κανόνες. Ένας από αυτούς ορίζει πως, όσο περισσότερο ομοφοβικός δείχνει και συμπεριφέρεται ένας ιερέας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να είναι γκέι.

    Το βιβλίο του Μαρτέλ περιλαμβάνει αρκετά τέτοια παραδείγματα, χωρίς να φοβάται να αναφέρει ονόματα. Μεταξύ των ατόμων που βρίσκονται στο στόχαστρο του συγγραφέα είναι ο κολομβιανός καρδινάλιος Αλφόνσο Λόπεζ Τρουχίλο, που κατείχε μια αρκετά υψηλή θέση στο Βατικανό. Ο Τρουχίλο, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, ήταν γνωστός για τα παθιασμένα κηρύγματά του κατά της ομοφυλοφιλίας και της αντισύλληψης, την ώρα που ο ίδιος «αγόραζε» συχνά τις υπηρεσίες ζιγκολό.

    Σύμφωνα με τον συγγραφέα, αρκετοί από τους γκέι ιερείς έχουν αποδεχθεί τη σεξουαλικότητά τους. Κάποιοι διατηρούν διακριτικές σχέσεις, ενώ άλλοι επιδιώκουν περιστασιακές επαφές υψηλού κινδύνου. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που καταπιέζουν με σθένος τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, αποδίδοντάς τις σε... πειρασμούς του σατανά.

    Παρόλο που το βιβλίο δεν συσχετίζει την ομοφυλοφιλία με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ο Μαρτελ σκιαγραφεί το προφίλ μιας μυστικοπαθούς κοινότητας, που ευνοεί την ανάπτυξη συνθηκών συγκάλυψης τέτοιων περιστατικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εφ΄ όσον οι παπάδες θέλουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι,τότε αν θα παίρνουν φακελάκια σε γάμους,βαφτίσια και κηδείες,να ισχύουν οι τιμωρίες όπως στους υπόλοιπους δημόσιους υπαλληλους.
    Παπόσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή