Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Δέσποινα Αργυρίου - Βάρος σε τουρισμό και πρωτογενή παραγωγή


Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Αργυρίου στην πρώτη της εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην ΄΄ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑΣ΄΄....


1)Η Φωκίδα είναι ο τόπος μου. Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στο Πολύδροσο Παρνασσού και με τα το πέρας των σπουδών μου, επέστρεψα και δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά εδώ. Άρα  όταν μου έγινε η πρόταση  να συμμετάσχω ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλός στο ψηφοδέλτιο του Φάνη του Σπανού δέχτηκα με μεγάλη χαρά. Θεωρώ καθήκον των νέων ανθρώπων να εμπλέκονται στα κοινά, ώστε να προσφέρουν στον τόπο τους.

2)  Θεώρησα μεγάλη τιμή την πρόταση του κ. Σπανού να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιό του για τις επερχόμενες εκλογές. Επειδή πιστεύω σε αυτόν κι επειδή η Φωκίδα είναι ένας νομός, όπου υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης θεωρώ ότι δραστηριοποιούμενη  στον β' βαθμό αυτοδιοίκησης υπάρχει ένα ευρύ φάσμα δράσεων  που θα μπορούσα να συνεισφέρω.
3)Χωρίς να υποτιμώ σε καμία περίπτωση έμπειρους  πολιτικούς που ξέρουν να χειρίζονται με ευκολία  θέματα που προκύπτουν στην Αυτοδιοίκηση πιστεύω πως το νέο ‘’αίμα’’ πάντα έχει να προσφέρει, να φέρει φρέσκιες  ιδέες και λειτουργεί   με υπευθυνότητα έναντι των προκλήσεων. Θεωρώ ο συγκερασμός της πείρας των παλαιοτέρων με την ορμή και τη φρεσκάδα των νεοτέρων, αποτελεί μια επιτυχημένη συνταγή που απογειώνει το συνδυασμό του Φάνη του Σπανού. Δεν περισσεύει κανείς και όλοι έχουμε να προσφέρουμε πολλά.
4)Όχι μόνο δύο. Όπως έχει πει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας, Φάνης Σπανός, αντικείμενο σκληρής δουλειάς, από την επομένη κιόλας της εκλογής του, θα αποτελέσουν η οδική διασύνδεση, η πρωτογενής παραγωγή, η κοινωνική αλληλεγγύη, η δημόσια διοίκηση, ο τουρισμός, ο πολιτισμός.
5)Η Φωκίδα είναι ένας νομός με δύο βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Αναφέρομαι στον τουρισμό και την πρωτογενή παραγωγή. Προσωπικά θεωρώ  ότι εκεί πρέπει να δώσουμε όλο το βάρος με όλες μας τις δυνάμεις.
6) Η περιοχή Παρνασσού, Γραβιάς , Καλλιέων, όπως και όλος ο νομός, αντιμετωπίζει  θέματα αγροτικής και τουριστικής φύσης, τα οποία θα τεθούν επί τάπητος και θα προωθηθούν,  με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής.
7)Με τους συνυποψηφίους μου, μας συνδέει το κοινό μας όραμα και οι κοινοί μας στόχοι. Ο καθένας και η καθεμία από μας, με τις ιδιότητες και τις εμπειρίες μας θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του τόπου. Με όλους έχω άριστες σχέσεις, είτε τους γνωρίζω από παλιά, είτε γνωριστήκαμε με την ευκαιρία της συμμετοχής μας στον συνδυασμό μας. Δε νομίζω ότι μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Ο αγώνας μας θα είναι κοινός.
8)Η ανεργία είναι τεράστιο πανελλαδικό πρόβλημα και στη Φωκίδα συναντάται κατά κόρων.  Με θλίβει ιδιαίτερα που πολλοί νέοι δεν έχουν βρει επαγγελματική στέγη αλλά η λύση είναι μία. Νέες θέσεις εργασίας. Αυτό προφανώς προκύπτει από ένα μίγμα οικονομίας και ανάπτυξης. Όσο ευρωστεί η οικονομία τόσο θα μειώνεται ο δείκτης της ανεργίας.
9)Φυσικά. Στην Ελλάδα δυστυχώς  οι συνεταιρισμοί δυστυχώς έχουν κακή φήμη .Ας δούμε όμως το περίτρανο παράδειγμα  του παραδοσιακού  τυριού της Ιταλίας .Δύο συνεταιρισμοί έχουν καταφέρει και εξάγουν την παραγωγή τους με μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Άρα σίγουρα τα συνεταιριστικά σχήματα με καλή οργανωτική δομή μπορεί να αποφέρει θετικά αποτελέσματα ειδικά για τοπικά προϊόντα  όπως λάδι , τυρί και κρασί. 
10) Η Περιφέρεια Στερεάς  Ελλάδας έδειξε ειδικά τα τελευταία χρόνια, ότι έχει μεγάλη δυναμική. Μάλιστα πρόσφατα αναδείχτηκε πρώτη σε απορροφητικότητα ΕΣΠΑ σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες. Στη Φωκίδα υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης και στον αγροτικό τομέα καθώς και στο τουριστικό σκέλος. Άρα με κατάλληλή χρήση των πόρων αυτών ο νομός μας θα βγει κερδισμένος. Οι Φωκείς έχουμε τη δύναμη και δε θα πάψουμε να διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό για το νομό μας.

11) Χωρίς να κινδυνεύω να φανώ αντιφατική, ως προς την αμέσως προηγούμενη απάντησή μου, θεωρώ ότι προοδευτικά καλλιεργείται και εμπεδώνεται από τους πολίτες  η περιφερειακή συνείδηση. Προφανώς κάθε τί θέλει το χρόνο του.  Κανένας ανταγωνισμός μεταξύ των επί μέρους περιφερειακών ενοτήτων δεν θα υπάρχει, όταν τηρουμένων των αναλογιών, κάθε νομός αντιμετωπίζεται, τόσο από την κεντρική διοίκηση, όσο και από την περιφερειακή διοίκηση ισάξια και ισοδύναμα.

12) Εδώ τίθεται το θέμα της σωστής λειτουργίας του  Χιονοδρομικό Κέντρου Παρνασσού και μόνο αυτή. Η περιφέρεια Στερεάς έχει δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιου είδους έργα . Το τονίζω, αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι πάντα η καλύτερη λειτουργία του Χιονοδρομικού κέντρου και πως θα αποτελέσει μεγαλύτερη πηγή εσόδων ιδιαίτερα για τη Φωκίδα.
13) Αυτό που πρέπει να εξετάσουμε είναι τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος αυτού και πως  με την υπογεννητικότητα που παρατηρείται στην περιοχή  μας, όχι μόνο η επιβίωση των σχολείων, αλλά και η επιβίωση των χωριών μας κινδυνεύει.
14)  Όλα θα πάνε κατ'ευχήν κι αυτό επειδή ο Φάνης ο Σπανός θα εκλεγεί νέος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Προσωπικά προέρχομαι από αγροτική περιοχή, έχω βιώματα και γνώση από το χώρο και λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησης μου στην οικογενειακή μας επιχείρηση.  Ο τομέας της αγροτικής ανάπτυξης  είναι κάτι που με ενδιαφέρει και θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό, καθώς αποτελεί ένα πεδίο με προβλήματα, προκλήσεις και προοπτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου