Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Ο΄΄ ΙΩΑΝΝΟΥ΄΄ - σκιτσογράφοςστις 21/2

.....







8 σχόλια:

  1. Η «αποκάλυψη» και η δημοσιογραφική «κάλυψη» του θέματος με το δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη αποτελούν την επιτομή της πολιτικής και δημοσιογραφικής σχιζοφρένειας.

    Το «Πρώτο Θέμα», μια εφημερίδα η οποία έχει πάρει δάνεια που ξεπερνούν τα 33 εκατ. ευρώ και υπό κανονικές συνθήκες θα είχε κλείσει, και ένα κανάλι, ο Σκάι, με δάνεια 50 εκατομμυρίων που δόθηκαν όπως ο καθένας φαντάζεται, φιλοξένησαν επί μέρες τις απόψεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, τα θαλασσοδάνεια των οποίων αθροιστικά προσεγγίζουν το μισό δισεκατομμύριο.

    Στη σέντρα ο… Πολάκης για δάνειο 100.000 ευρώ, πλήρως εγγυημένο. Φυσικά δεν πρόκειται για κάποια αστοχία. Κατά την παλιά συνταγή, μιντιακό σύστημα και αντιπολίτευση σε προκλητική συνέργεια, την οποία δεν θα έπρεπε να επιτρέπουν οι διαφορετικοί ρόλοι, λειτουργούν ως παράγοντες του ίδιου πολιτικού μάρκετινγκ με δύο στόχους. Από τη μία να αγιογραφήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να αλλάξουν την εμφανή εικόνα του πολιτικού του ελλείμματος και από την άλλη να στρεβλώσουν την κυβερνητική εικόνα, με πρώτο στόχο τον Αλέξη Τσίπρα.

    Στρατηγική αποπροσανατολισμού από Μαρέβα και «Πρώτο Θέμα»

    Την περασμένη Κυριακή που το «Πρώτο Θέμα» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο το δάνειο Πολάκη, το Documento δημοσίευε μια μεγάλη αποκάλυψη. Γνωστός εφοπλιστής ήταν ο κοινός χρηματοδότης της Μαρέβας Μητσοτάκη και του εκδότη του «Πρώτου Θέματος».
    Την αποκάλυψη γνώριζαν και το περιβάλλον Μητσοτάκη και το «Πρώτο Θέμα» από την Παρασκευή, αφού τους απευθυνθήκαμε για να μας απαντήσουν επίσημα. Σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού ρίχτηκε στην αρένα το δάνειο Πολάκη.

    H ενασχόληση με τον Πολάκη είχε το πλεονέκτημα ότι αφενός χτυπούσαν αυτόν που εμφανιζόταν ως ο φορέας της κάθαρσης, σε δικές τους μάλιστα υποθέσεις, αφετέρου ήξεραν πως αυτή ακριβώς η ηθική του θα τον έκανε να αντιδράσει.

    Κ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολάκης κατά Σοφού για τον «δικό του» εισαγγελέα

      Με καυστικό τρόπο σχολιάζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που αποκαλύπτει τον διάλογο του σημερινού αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμη Σοφού, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στο οποίο ο δικηγόρος κάνει λόγο για «δικό του» εισαγγελέα.
      «Μάλιστα κύριε Σοφε,αντιπρόεδρε του ΔΣΑ !!!!Όταν έχεις κάνει τέτοιες συνομιλίες από τηλεφώνου όπως αυτές που φαίνονται στις άλλες τρεις φωτογραφίες ,τότε βέβαια θα έβγαζες «παράνομη» τη δημοσιοποίηση όχι μόνο τη δικιά μου με το Στουρνάρα ,αλλά και της Θείας μου της Μαρίκας με τη γειτόνισσα της στο χωριό για το τι έψησαν για μεσημέρι!!!!», σχολιάζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης, προσθέτοντας ως υστερόγραφο:

      «Σε αυτόν το δικηγόρο που λέει «δικό» του τον εισαγγελέα δεν πρέπει να ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος;;;; Τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσυνης και οι συνδικαλιστικοί φορείς της τι λένε;;;;».

      Διαγραφή
  2. Πάμε τώρα να δούμε την εφημερίδα Αυγή.... Πουλάει περίπου 30.000 φύλλα το μήνα [900 μέσο όρο την ημέρα, 2500 τις Κυριακές]. Έχει περίπου 120 εργαζόμενους, δημοσιογράφους, τεχνικούς κ.λ.π. μπορεί και παραπάνω.... Από 1000 ευρώ το μήνα [τουλάχιστον] έχουμε 120.000.
    Βάλε τώρα και άλλα λειτουργικά έξοδα, ενοίκια κ.λ.π. πάμε τουλάχιστον στις 150.000. Τα έσοδα από τις πωλήσεις, αφαιρουμένων των ποσοστών πρακτορείου είναι περίπου 12.000 το μήνα.... Μπαίνει λοιπόν μέσα, πάνω από 130.000 ευρώ τον μήνα, δηλαδή τον χρόνο 1.500.000 ευρώ !!!!!!!!!! Ποιός τα πληρώνει αυτά ?????? Μα εμείς όλοι φίλες και φίλοι......
    Πιστεύω ότι θυμόμαστε όλοι την οφ σορ της Αυγής...

    Μια παλιά καραβάνα της δημοσιογραφίας...

    Υ.Γ. Δέχομαι τις όποιες αντιρρήσεις από κάποιον που γνωρίζει φυσικά, πρόσωπα και καταστάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που όλοι γνωρίζουν είναι ότι τη χώρα δε τη χρεοκόπησαν η Αυγή και το κόμμα της,αλλά όλος ο άλλος μιντιακός συρφετός μαζί με αυτούς που κυβέρνησαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μακρά, πικρή και… τραπεζικά αμαρτωλή ιστορία του «Κήρυκα Χανίων» ξετυλίχτηκε σε όλη της την έκταση χθες το βράδυ στη Βουλή, μέσα από τα - αναπάντητα - ερωτήματα που έθεσε ο πρωθυπουργός στον Κυριάκο Μητσοτάκη και, κυρίως, μέσα από τα στοιχεία τόσο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια όσο και του πορίσματος της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Μια «ασυνήθης» (κατά την Τράπεζα της Ελλάδος) χρηματοδότηση που άγγιξε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ένα δάνειο «ξεχασμένο» και απλήρωτο για τουλάχιστον 11 χρόνια και μια όψιμη, σκανδαλώδης ρύθμιση εν μέσω μνημονιακής τραπεζικής ασφυξίας συνθέτουν αυτή την ιστορία – την ιστορία της εφημερίδας της οικογένειας Μητσοτάκη που είχε ως βασικό μέτοχο τον νυν πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Το δάνειο που «ξεχάστηκε» επί 11 χρόνια

    Και οι βασικοί σταθμοί της ιστορίας, είναι οι εξής:

    *«Ο «Κήρυκας Χανίων», λοιπόν, εξασφάλισε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ένα δάνειο 300.000 ευρώ έναν μήνα πριν αναστείλει την έκδοσή του».

    *«Από το δάνειο αυτό έντεκα ολόκληρα χρόνια δεν πληρώσατε ούτε μισό ευρώ. Και δεν σας ενόχλησε κανείς ποτέ! Δεν σας έπαιρναν εσάς οι εισπρακτικές εταιρείες από το πρωί μέχρι το βράδυ, όπως κάνουν σε κάθε άλλο πολίτη που χρωστάει! Κατανοητό, γιατί ήσασταν επώνυμος».

    Οι αποκαλύψεις στην Εξεταστική

    * Στις 19/4/2016 έγινε η σύσταση και συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής. Στις 22/4/2016, όλως τυχαίως, , τρεις μέρες μετά και μετά από έντεκα χρόνια, η Τράπεζα Πειραιώς αποφασίζει να καταγγείλει τη σύμβαση του χρεολυτικού δανείου της εταιρείας με την επωνυμία «ΚΗΡΥΞ».

    Στις 12/7/2016 το θέμα του «ΚΗΡΥΚΑ» αναδεικνύεται στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, κατά την εξέταση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς και μετά από ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σαντορινιού.

    Στις 18/10/2106 ο Πρόεδρος της Επιτροπής, ο κ. Φάμελλος, στέλνει επιστολή στην Τράπεζα Πειραιώς με την οποία αιτείται τη χορήγηση, το αργότερο μέχρι τις 10/11, της σχετικής αλληλογραφίας.



    Ο κ. Φάμελλος στέλνει επιστολή στις 18/10, όπου ζητά το αργότερο έως τις 10/11 να βγει η σχετική αλληλογραφίας της τράπεζας με τους εκπροσώπους της εταιρείας. Δεκαπέντε μέρες μετά την επιστολή του κ. Φάμελλου, η καταγγελία του δανείου επιδίδεται, δηλαδή στις 2/11/2016, και γίνεται δυνατή η ρύθμιση της οφειλής.

    Η σκανδαλωδώς ευνοϊκή - και όψιμη - ρύθμιση

    * Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σκανδαλώδη τη ρύθμιση επισημαίνοντας: «Εσείς, λοιπόν, μπορείτε να πληρώνετε τρία χιλιάρικα τον μήνα έως τον Νοέμβριο του 2018 και στη λήξη αυτής της περιόδου θα μπορείτε είτε να καταβάλλετε το υπόλοιπο ποσό, τα εξακόσια σαράντα εννιά χιλιάρικα, είτε να κάνετε νέα διαπραγμάτευση και νέα ρύθμιση.

    Σας καλώ να πάμε να βρούμε μαζί έναν άνθρωπο, έναν συμπολίτη μας, που έχει στεγαστικό δάνειο και πήγε σε ρύθμιση, επειδή έπεσαν τα εισοδήματά του επειδή κόψατε τους μισθούς και δεν μπορεί να πληρώσει τη ρύθμιση, τη μηνιαία δόση».

    Η έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος

    * Ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε ξανά την Έκθεση της Ειδικής Έρευνας της Τραπέζης της Ελλάδος όπου αναφέρεται ότι το ποσόν των 554.000 ευρώ δεν κατευθύνθηκε στην κατασκευή για την οποία χορηγήθηκε το δάνειο, χωρίς να είναι γνωστό πού πήγε.

    Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είχε μόνο αυτό το δάνειο, αλλά είχε κι άλλο δάνειο ύψους 2.150.000 ευρώ.

    Η Τράπεζα της Ελλάδος σημειώνει επίσης, ότι για τον δανεισμό αυτό οι διαδικασίες αξιολόγησης και παρακολούθησης απείχαν τουλάχιστον της συνήθους τραπεζικής πρακτικής, ενώ κρίνει μη ορθή, από τραπεζική άποψη, τόσο την αναποτελεσματική παρακολούθηση της εκταμίευσης, εξαιτίας της αποδοχής της πρόωρης εκταμίευσης, όσο και το ότι σημαντικό μέρος του δανείου, προφανώς, δεν κατευθύνθηκε στον σκοπό για τον οποίο δόθηκε.

    Συνάδελφος και εγώ και πολύ παλιά καραβάνα της δημοσιογραφίας.

    Υ.Γ. Δέχομαι τις όποιες αντιρρήσεις από κάποιον που γνωρίζει φυσικά, πρόσωπα και καταστάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δάνεια ΔΟΛ -Λαμπράκης -τι σας λέει .ΣΚΑΙ κλπ.Κόλαση στο δάσος της μονόπλευρης ενημέρωσης και εμείς κοιτάμε το δέντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Έρχεται «μπαράζ» διώξεων για τα δάνεια των κομμάτων

    Από μέρα σε μέρα αναμένονται διώξεις σε δεκάδες στελέχη τραπεζών, αλλά και κομμάτων, για τα «επισφαλή δάνεια» που έλαβαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία μέχρι το 2012.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον πενήντα στελέχη από την Εθνική Τράπεζα αλλά και την πρώην Αγροτική, καθώς και δέκα πολιτικά πρόσωπα καταθέτουν απολογητικά υπομνήματα, ως ύποπτα, στο πλαίσιο της έρευνας της Οικονομικής Εισαγγελίας για τα δάνεια των κομμάτων.

    Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι η έρευνα τις επόμενες κιόλας ημέρες θα αγγίξει πολύ περισσότερους – ίσως και 500 άτομα (!) από τις τράπεζες Eurobank, Αττικής, πρώην Μαρφίν, Εθνική, πρώην Αγροτική, Πειραιώς – οι οποίοι θα ερευνηθούν για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

    Οι κατηγορίες εστιάζουν στις εγγυήσεις βάσει των οποίων δόθηκαν στα κόμματα τα συγκεκριμένα δάνεια.

    Πάντως, στελέχη της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι αυτή τη δίωξη εντάσσεται στην «επιχείρηση δικαστικής ομηρείας που έχει θέσει σε εξέλιξη η κυβέρνηση», και ότι «η έρευνα πατάει σε σαθρό έδαφος λόγω και του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου».

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, τα περισσότερα από τα υπό έλεγχο δάνεια, χορηγήθηκαν με μοναδική εγγύηση, τη μελλοντική κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων – ακόμα και μέχρι και το 2020 – ενώ καταγράφονται περιπτώσεις που κόμματα με την ίδια εγγύηση, δανειοδοτήθηκαν από δύο και τρείς τράπεζες!

    Στη δικογραφία αναφέρεται, ενδεικτικά, ότι «ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ δανειοδοτήθηκε με εγγύηση τη κρατική χρηματοδότηση, θεωρώντας δεδομένο ότι θα είναι κόμμα της τάξης του 35% τουλάχιστον. Το ΠΑΣΟΚ ωστόσο, κατρακύλησε σε μονοψήφια ποσοστά, άρα η εγγύηση της κρατικής χρηματοδότησης απλά δεν υπάρχει».

    Η εισαγγελική έρευνα για τα δάνεια των κομμάτων ξεκίνησε πριν σχεδόν 7 χρόνια, πλην όμως η δικογραφία που είχε σχηματιστεί, τέθηκε στο αρχείο το 2013, μετά από τροπολογία της τότε συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για ακαταδίωκτο εμπλεκομένων στις δανειοδοτήσεις, τραπεζικών και κομματικών στελεχών.

    Η υπόθεση επανήλθε στα χέρια των Εισαγγελέων στα τέλη του 2017, οπότε και διαβιβάστηκε το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και έτσι η έρευνα ξεκίνησε εκ νέου..

    Πηγή: topontiki.gr

    ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΚΑΡΑΒΑΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ . ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ...Ε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΕΝΩ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ...

    Για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης

    Σε 28 μήνες με αναστολή για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων, καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ποινή αφορά κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής στη Μολδαβία. Επιπλέον το Δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ.

    «Την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής» πρότεινε ο εισαγγελέας για τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

    Όσον αφορά στην ποινή, για το πρώτο θύμα επιβλήθηκε φυλάκιση 16 μηνών και για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών. Επίσης του επεβλήθη χρηματική ποινή για κάθε θύμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, κατά συγχώνευση 20 χιλιάδες ευρώ.

    Η πρώτη αντίδραση Γεωργιάδη
    O πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης αναφορικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος. Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ»


    Μαξίμου: Η καταδίκη Γεωργιάδη για παιδεραστία έδειξε την αριστεία του Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της
    Λίγο αργότερα, με αφορμή την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη, το Μέγαρο Μαξίμου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Αφού λοιπόν τονίζει πως η ίδια η Νέα Δημοκρατία έδωσε πολιτική διάσταση σε ένα ειδεχθές έγκλημα, κάνει λόγο για υπεράσπιση των «φίλων» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλήγοντας πως η καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη «έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της».

    «Ο Νίκος Γεωργιάδης κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος από το Τριμελές Πρωτοδικείο για παιδεραστία. Η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ, στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «μεγάλο όπλο και εργαλείο» του αρχηγού της ΝΔ, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν της προσέδιναν πολιτικό χαρακτήρα.

    - Χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη

    - Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης

    - Ο κ. Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της ΝΔ παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης», τονίζει χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου, καταλήγοντας:

    «Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους «φίλους» του. Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της».

    cnn.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή