Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Μέχρι και τις 19 Μαρτίου οι αιτήσεις για πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων στους τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας

«Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας»......

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση της διαδικασίας υλοποίησης του έργου:
«Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας», η οποία αφορά στην πιστοποίηση των ενδιαφερόμενων πολιτών ως δικαιούχων του έργου και στην ένταξή τους σε αυτό.  

Μέχρι και τις 19/03/2019 οι μόνιμοι κάτοικοι των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης μπορούν να υποβάλλουν στα ΚΕΠ που λειτουργούν στον Δήμο της μόνιμης και κύριας κατοικίας τους τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά έγγραφα, προκειμένου να πιστοποιηθούν ως δικαιούχοι του έργου και να ενταχθούν σε αυτό.  
Σύμφωνα με τα Παραρτήματα Α και Β του Ν. 4563/2018 (ΦΕΚ. Α΄ 169), δικαιούχοι προς ένταξη στο πρόγραμμα για το Δήμο Δελφών, είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των παρακάτω Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων:  
Δ.Ε. Άμφισσας Βίνιανη, Δροσοχώριον, Ελαιών, Προσήλιον, Σερνικάκιον, Άγιος Κωνσταντίνος, Μοναστήριον,  
Δ.Ε. Γαλαξιδίου Άγιοι Πάντες, Πεντεόρια  
Δ.Ε. Γραβιάς Βάργιανη, Γραβιά, Καλοσκοπή, Καστέλλια, Μαριολάτα, Οινοχώριον, Σκλήθρον  
Δ.Ε. Δελφών Δελφοί, Καλάνια, Κρόκι, Χρισσό   
Δ.Ε. Δεσφίνας Άγιος Ανδρέας, Βάλτος, Μακριά Μαλλιά, Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ποταμοί, Πρόσακος, Συκιά, Άγιος Νικόλαος, Δεσφίνα, Στενός  
Δ.Ε. Καλλιέων Αθανάσιος Διάκος, Μουσουνίτσα, Πανουργιάς, Πυρά, Στρόμη, Καστριώτισσα, Μαυρολιθάριον  
Δ.Ε. Παρνασσού Αλαταριές, Άνω Πολύδροσος, Επτάλοφος, Ζαμπειός, Λιβάδι, Λιλαία, Πολύδροσος


Τα δικαιολογητικά έγγραφα που απαιτείται να υποβάλει ο ενδιαφερόμενος στο αρμόδιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π), προκειμένου να πιστοποιηθεί ως δικαιούχος του έργου, είναι κατά περίπτωση τα ακόλουθα:
1.     Πρώτη περίπτωση / Ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου εκδίδεται στα στοιχεία του ίδιου:
  • Αίτηση Υπαγωγής στο Έργο – Υπεύθυνη Δήλωση (Παράρτημα ΙΙ της ΚΥΑ Β΄5022).
  • Αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς (Δ.Α.Τ.) ή άλλου επίσημου πιστοποιητικού της ταυτοπροσωπίας (π.χ. διαβατήριο, άδεια παραμονής κ.α.) του ενδιαφερόμενου.
  • Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος του τελευταίου οικονομικού έτους.
  • Αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ του ενδιαφερόμενου ή αντίγραφο κάθε άλλου εγγράφου (π.χ. μισθωτήριο βεβαιωμένο από την οικεία Δ.Ο.Υ, απόδειξη επαγγελματικής δραστηριότητας κ.α.), από το οποίο να προκύπτει επαρκώς η μόνιμη και πραγματική εγκατάστασή του σε συγκεκριμένη περιοχή εκτός τηλεοπτικής κάλυψης.
  • Αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος.
2.   Δεύτερη περίπτωση / Ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου εκδίδεται στα στοιχεία άλλου προσώπου που ζει:
Τα δικαιολογητικά έγγραφα της πρώτης περίπτωσης και Υπεύθυνη Δήλωση του προσώπου στα στοιχεία του οποίου εκδίδεται ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος (Παράρτημα ΙΙΙ της ΚΥΑ Β΄5022) και η οποία φέρει υποχρεωτικά τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του.
3.   Τρίτη περίπτωση / Ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου εκδίδεται στα στοιχεία προσώπου που έχει αποβιώσει:
Τα δικαιολογητικά έγγραφα της πρώτης περίπτωσης και Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου του προσώπου στα στοιχεία του οποίου εκδίδεται ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος.
4.   Τέταρτη περίπτωση / Μη ταύτιση των στοιχείων (όνομα ή/και επώνυμο) του ενδιαφερομένου με εκείνα του λογαριασμού ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του, λόγω μεταβολής τους:
Τα δικαιολογητικά έγγραφα της πρώτης περίπτωσης και Υπεύθυνη Δήλωση του αιτούντος περί μεταβολής των προσωπικών του στοιχείων (Παράρτημα IV της ΚΥΑ Β΄5022).
5.    Πέμπτη περίπτωση / Ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος εκδίδεται στα στοιχεία φορέα του Δημόσιου ή του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (π.χ. Ι. Ναού, ΟΤΑ, Αστυνομικού Τμήματος κ.α.):
Τα δικαιολογητικά έγγραφα της πρώτης περίπτωσης και Υπεύθυνη Δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου του φορέα του Δημόσιου ή του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στα στοιχεία του οποίου εκδίδεται ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος.

Επισημαίνεται ότι κατά την υποβολή των ως άνω δικαιολογητικών εγγράφων, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν την εταιρεία από την οποία θα λάβουν τις υπηρεσίες τηλεοπτικής πρόσβασης. Οι εταιρίες που συμμετέχουν στο έργο είναι η COSMOTE TV (COSMOTE TV PACK – 2 έτη) και η DIGEA (DIGEA PACK – 8 έτη).

Απαιτούμενα δικαιολογητικά


[ ]Download this file (3. ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ).pdf)3. ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ).pdf[ ]Download this file (4. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ.pdf)4. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ.pdf[ ]Download this file (5. ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V).pdf)5. ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V).pdf[ ]Download this file (6. KYA 3269-ΦΕΚ 5022.pdf)6. KYA 3269-ΦΕΚ 5022.pdf[ ]


 ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:  

«ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΛΗΨΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ» (Ν. 4563/2018, Α΄ 169)

1 Οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας που εκπέμπονται από το δίκτυο της εταιρίας DIGEA είναι οι ακόλουθοι: ALPHA, ANT1, OPEN BEYOND, Μακεδονία TV, ΣΚΑΪ & STAR. Για την εκπομπή των τηλεοπτικών σταθμών της ΕΡΤ (ΕΡΤ 1, ΕΡΤ 2, ΕΡΤ 3, ΕΡΤ HD και ΒΟΥΛΗ) από το δίκτυο της εταιρίας DIGEA στο πλαίσιο υλοποίησης του παρόντος έργου, ισχύει η ρύθμιση του άρθρου 5, παρ. 3 του Ν. 4563/2018 (Α΄ 169), σύμφωνα με την οποία η ΕΡΤ Α.Ε. υποχρεούται να μεταφέρει το τηλεοπτικό της σήμα στην είσοδο του πομπού του κεραιοσυστήματος που θα εγκατασταθεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των δικαιούχων του έργου στους ως άνω τηλεοπτικούς σταθμούς της.        
2 Για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τους τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας που εκπέμπονται από το δίκτυο της εταιρίας DIGEA, ανάλογα με την Περιφερειακή Ζώνη (Π.Ζ.) στην οποία ανήκει η Περιοχή Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) στην οποία διαμένετε, επισκεφθείτε τον ιστόποτο: https://www.digea.gr/234/category/42/Tileoptikoi-stathmoi/el/el. 
3 Ο χρόνος δωρεάν πρόσβασης στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας ξεκινά από την ημερομηνία λειτουργίας του επίγειου ψηφιακού αναμεταδότη. 
4 O εξοπλισμός που χορηγείται δωρεάν είναι: α) ο(οι) ψηφιακός(οί) αναμεταδότης(ες), καλωδίωση και ο υπόλοιπος απαραίτητος εξοπλισμός καθώς και τα συνοδευτικά εξαρτήματά του για την εγκατάσταση και τη λειτουργία αναμεταδότη επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής και β) ο ψηφιακός αποκωδικοποιητής και τα συνοδευτικά εξαρτήματά του (τηλεχειριστήριο, καλωδίωση κ.α) για τους δικαιούχους που τον έχουν ανάγκη και αιτήθηκαν την χορήγησή του. Το συνολικό κόστος χορήγησης του ως άνω εξοπλισμού καλύπτεται από τη δημόσια επιχορήγηση των δικαιούχων του έργου. 
5 Η εγκατάσταση του εξοπλισμού πραγματοποιείται σε συγκεκριμένο χώρο εντός της εκάστοτε Περιοχής Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ). Υπεύθυνος για την ανεύρεση και την εξασφάλιση του κατάλληλου χώρου είναι ο εκάστοτε αρμόδιος Δήμος, στον οποίο ανήκει η ΠΕΤΚ. Το συνολικό κόστος εγκατάστασης του εξοπλισμού καλύπτεται από τη δημόσια επιχορήγηση των δικαιούχων του έργου. 
6 Η συντήρηση του εξοπλισμού δεν αφορά στον ψηφιακό αποκωδικοποιητή και στα συνοδευτικά του εξαρτήματα. Στη συντήρηση δεν περιλαμβάνονται τα κόστη λειτουργίας του εξοπλισμού (π.χ. ηλετροδότηση, φύλαξη του ψηφιακού αναμεταδότη κ.α.), τα οποία βαρύνουν τον αρμόδιο Δήμο.   
7 Η ενεργοποίηση των υπηρεσιών στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί το αργότερο εντός πέντε (5) μηνών από τη διάθεση των κατάλληλων υποδομών στην εταιρία από τον αρμόδιο Δήμο και την έκδοση της προβλεπόμενης άδειας για την εγκατάσταση και τη λειτουργία του ψηφιακού αναμεταδότη. 
8 Οι τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας που διατίθενται στην πλατφόρμα της COSMOTE TV είναι οι ακόλουθοι: Action 24, Αιγαίο TV, a.Epsilon, Atlas TV, Βεργίνα TV, CRETA TV, Star Κεντρικής Ελλάδας, ΕΝΑ Channel, EXTRA CHANNEL, 4 Ε, Κρήτη Νέα Τηλεόραση, Κρήτη TV. Επισημαίνεται ότι η παραπάνω λίστα δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις εκάστοτε εμπορικές συμφωνίες της εταιρίας. 
9 Ο χρόνος δωρεάν πρόσβασης στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας ξεκινά από την ημερομηνία εγκατάστασης του δορυφορικού εξοπλισμού στην κύρια και μόνιμη κατοικία του δικαιούχου. 
10 H εταιρία COSMOTE TV προσφέρει στους δικαιούχους του έργου δωρεάν πρόσβαση, για δύο (2) έτη, στο συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι COSMOTE History. 
11 O εξοπλισμός που χορηγείται δωρεάν είναι: α) δορυφορικός αποκωδικοποιητής, β) δορυφορική κεραία, γ) κάρτα πρόσβασης, δ) τηλεχειριστήριο και ε) λοιπά συνοδευτικά εξαρτήματα (μεταλλάκτης συχνοτήτων LNB, καλωδίωση, βάση στήριξης δορυφορικής κεραίας κ.α.). Το συνολικό κόστος χορήγησης του ως άνω εξοπλισμού καλύπτεται από τη δημόσια επιχορήγηση των δικαιούχων του έργου. 
12 Η εγκατάσταση του δορυφορικού εξοπλισμού πραγματοποιείται στην κύρια και μόνιμη κατοικία του δικαιούχου από εξουσιοδοτημένο τεχνικό της COSMOTE TV. 
13 Η εγκατάσταση του δορυφορικού εξοπλισμού στους δικαιούχους και η ενεργοποίηση των υπηρεσιών του έργου από την COSMOTE TV εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει την 1η/02/2019.

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

«ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΛΗΨΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ» (Ν. 4563/2018, Α΄ 169)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου