Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Προεκλογικό “νυφοπάζαρο” στο Ευπάλιο

Ευκαιρία λήψης δημοσιότητας ήταν το σημερινό περιφερειακό συμβούλιο στο Ευπάλιο για πλήθος υποψηφίων αυτοδιοικητικών και τοων δύο βαθμών (δήμων και περιφέρειας).....

Αν και η θεματολογία δεν ήταν “βαριά” στην αίθουσα του δημαρχείου Ευπαλίου όπου έγινε η συνεδρίαση, εκτός από τους εν ενεργεία περιφερειακούς συμβούλους, το παρών έδωσαν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Φ. Σπανός και Κ. Μπατζελή, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γ. Καπεντζώνης, Αθ. Παναγιωτόπουλος και Θ. Ασημάκης (οι δύο πρώτοι και εν ενεργεία) και πλήθος υποψηφίων συμβούλων.
Εκτός των παραπάνω, παρεβρέθηκαν επίσης ο μητροπολίτης κ. Θεόκτιστος αλλα και ο κ Μουλατσιώτης, εκπρόσωποι των υπαλλήλων της ΠΕ Φωκίδας. εκπρόσωπος της Δωρικής Αδελφότητας και τα 5μελή συμβούλια των μαθητών Λυκείου και της Γ΄ τάξης Γυμνασίου Ευπαλίου στο πλαίσιο του μαθήματος «Κοινωνική και πολιτική Αγωγή» κάτι που χαιρετίστηκε ιδιαίτερα από τον περιφερειάρχη.
Εκτός από τα θέματα της ημερησίας διάταξης, καταναλώθηκε πολλή ώρα για “έκτακτα” ζητήματα που σχεδόν στο σύνολό τους αφορούσαν την περιοχή της Δωρίδας. Ο κ. Θεόκτιστος αναφέρθηκε στην περιφερειακή οδό Τρικόρφου και στις διορθωτικές επεμβάσεις στη Μητρόπολη της Άμφισσας, αλλά και στις ανεμογεννήτριες για τις οποίες ανέφερε ότι δεν μπορεί να είναι η μόνη αναπτυξιακή δραστηριότητα. Επιπλέον, ο κ. Θ. Ασημάκης έκανε αναφορά στον άξονα Θερμοπύλες – Αντίρριο και ο εκπρόσωπος της Δωρικής Αδελφότητας στην τουριστική αξιοποίηση της λίμνης του Μόρνου. Από την πλευρά της περιφερειακής αρχής αναδείχθηκαν θέματα (έργων και μελετών) που έχουν να κάνουν με την πεδιάδα της περιοχής και πιο συγκεκριμένα τον αναδασμό, την άρδευση και την διαχείριση της κοίτης του Μόρνου.
Το θέμα όμως που προκάλεσε τις μεγαλύτερες εντάσεις ήταν αυτό της παραχώρησης του ακινήτου των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών από την περιφέρεια στην Ελληνική Αστυνομία για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος, και τη μεταστέγαση των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών στο ακίνητο των παλαιών Σφαγείων το οποίο θα ανακαινηστεί. Για το θέμα αυτό υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των υπαλλήλων της ΠΕ Φωκίδας με τον κ. Μπακογιάννη, αλλά και τον δήμαρχο κ. Καπεντζώνη και τον πρόεδρο Ευπαλίου κ. Τσιούστα. Για το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να αναφερθεί ότι η πλειοψηφία των πολιτών και των φορέων της περιοχής υποστηρίζει την άποψη της ανταλλαγής των ακινήτων.
Τέλος, άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι δεν άνοιξε το ζήτημα του πρόφατα ψηφισθέντος Περιφερειακού Χωροταξικού που έχει ήδη προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις, ειδικά σε ότι αφορά χωροθετήσεις εξορύξεων (που αφορούν κυρίως τον Δήμο Δελφών) και ΑΠΕ, με μοναδική εξαίρεση τη σύντομη αναφορά του μητροπολίτη κ. Θεοκτίστου.
φωτό: doridanews
ΠΗΓΗ: amfissaface.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου