Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΠΕΑΕΔ - ΔΣΕ: ΟΧΙ στη ΝΑΤΟϊκή Συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ

Το Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας καταγγέλλει τη Συμφωνία των Πρεσπών....
που φέρει την ευρωατλαντική σφραγίδα, υπογράφτηκε από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προωθείται στη βάση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της που μετατρέπει την Ελλάδα σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση με τεράστιους κινδύνους για το λαό μας.
  Παράλληλα με την κυβέρνηση, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κατεστημένου, οι διάφοροι «μακεδονομάχοι», φασίστες - εθνικιστές, υπερπατριώτες σκοπιανοφάγοι, φιλελεύθεροι και κοσμοπολίτες, παρά τις στεντόρειες «πατριωτικές» κορώνες τους στη Βουλή και τα συλλαλητήρια, αποσιωπούν το ρόλο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και τους οξυμένους ανταγωνισμούς τους με Ρωσία και Κίνα στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Αντίθετα εντάσσονται σε αυτούς, επειδή αυτό επιλέγει η ντόπια αστική τάξη.
  Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι εγγύηση για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στον κόσμο. Είναι παράγοντες επεμβάσεων, διασπάσεων, ανασφάλειας, αλλαγής συνόρων, υποδαύλισης εθνικισμών και αλυτρωτισμών.  Το έζησε η χώρα μας μετά από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Το «γεύεται» η Κύπρος και η Ελλάδα με την Τουρκία που είναι και νατοϊκός «σύμμαχος». Υποφέρουν τα Βαλκάνια από τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας και ύστερα.
  Και έπονται χειρότερα, αφού η κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε «γεωπολιτικό μεντεσέ» των  αμερικάνικων συμφερόντων όπως αποκαλύπτει η τελευταία «Ολοκληρωμένη Έκθεση» του ΥΠ.ΕΞ. των ΗΠΑ.   
  Ως Παράρτημα Λαμίας υπογραμμίζουμε ότι τα Βαλκάνια με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. ή κάτω από οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική σημαία θα βρίσκονται συνεχώς σε αναστάτωση και οι λαοί τους θα ματώνουν για ξένα συμφέροντα. Μόνο αν επιλέξουν οι ίδιοι να γίνουν αφεντικά στον τόπο τους και να βαδίσουν το δρόμο της φιλίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, θα ζήσουν αρμονικά.     
Απορρίπτουμε τις εθνικιστικού και κοσμοπολίτικου τύπου κραυγές. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών. Γυρίζουμε την πλάτη μας σε όλους εκείνους που μας καλούν με δημοψηφίσματα να διαλέξουμε ανάμεσα στη Σκύλα και στη Χάρυβδη.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ – ΖΑΕΦ! ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.!      ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ! ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ,              ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ & ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου