Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

Παναγιώτης Ταγκαλής: ‘ Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας-Παράρτημα Άμφισσας '


Εδώ και αρκετούς μήνες παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις συνεχόμενες εξελίξεις, σχετικά με την τύχη του μοναδικού για το Δήμο Δελφών, τμήματος του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας-παράρτημα Άμφισσας. ....
Η πρόταση κατάργησής του πυροδότησε σενάρια για την επόμενη ημέρα. Ο αρχικός σχεδιασμός για αντικατάστασή του με Ινστιτούτο Επαγγελματικής κατάρτισης, κατόπιν σφοδρών πιέσεων όλων μας, έδωσε τη θέση του στην ανακοίνωση από τον βουλευτή του Νομού μας δύο νέων τμημάτων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, παραρτήματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ενός Ι.Ε.Κ. , τα οποία και συμπεριλήφθησαν στη διαβούλευση.
Σήμερα, μία ακόμη αλλαγή, δυστυχώς αρνητική, έρχεται να προστεθεί με την κατάργηση του ενός από τα δύο τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Η εμφανής έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού από το Υπουργείο Παιδείας, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, για την εξομοίωση Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι.,   για την ομαλή μετάβαση των φοιτητών,  για την ίδρυση του νέου τμήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, για την ίδρυση του  Ι.Ε.Κ., για τη στελέχωση και λειτουργική τους βιωσιμότητα.
Η ανησυχία στους φοιτητές είναι εμφανής, οι οποίοι έχουν βιώσει την ελλιπή στελέχωση και τις συνεχόμενες αλλαγές, αφού κάτω από αυτές τις συνθήκες το μέλλον τους προμηνύεται αβέβαιο.
Η ανησυχία στους κατοίκους της Άμφισσας είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού θα πληγεί πνευματικά και κυρίως οικονομικά.
Η, με αυτό τον τρόπο, αντιμετώπιση της Παιδείας δεν συμβάλει στη βελτίωση του ήδη καταπονημένου εκπαιδευτικού μας συστήματος, αντιθέτως ενισχύει την αναξιοπιστία του με εμφανή τα αποτελέσματα στην αγορά εργασίας και την παραγωγική διαδικασία.
Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις με γνώμονα το συμφέρον και μόνο του Δήμου μας. Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας να πάρει θέση στα προβλήματα που δημιουργούνται, να επανεξετάσει τις αλλαγές και να διατηρήσει τα αρχικώς εξαγγελθέντα και εισηγμένα στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής δύο τμήματα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΓΚΑΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

1 σχόλιο:

  1. 1. Το Παράρτημα Άμφισσας" έχει καταργηθεί εδώ και μια...5ετία! Δεν υφίσταται. Είστε λίγο στο... "Παρελθόν".
    2. Τα ζητήματα με φοιτητές κλπ. βαίνουν προς αντιμετώπιση. Ήδη δουλεύουν άτυπες επιτροπές για να αντιμετωπισθεί κάθε πρόβλημα.
    3. Πανεπιστήμιο δεν θέλατε; Το έχετε πλέον! Ισχύει όμως μία βασική προϋπόθεση για το τι θα γίνει από δω και πέρα: "τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν και μεταξωτούς πισινούς". Η Άμφισσα ...τους έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.