Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Όχι στο κυβερνητικό Ν-σχ Γαβρόγλου Πολύπλευρη στήριξη & ενίσχυση των υπαρχόντων τμημάτων ΑΕΙ, ΤΕΙ

Το νομοσχέδιο Γαβρόγλου, είναι κομμάτι της κυβερνητικής πολιτικής και εκφράζει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση στη Χώρας μας που είναι ξεκάθαρα αντιλαϊκή.....

  • Κινείται στα πλαίσια της εμπορευματοποίησης της παιδείας και των ιδιωτικοποιήσεων. Προωθεί βαθύτερες προσαρμογές της ανώτατης εκπαίδευσης στον προγραμματισμό και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλιακών ομίλων.
  • Με πρόσχημα την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ καταργεί, συγχωνεύει, μετακινεί σχολές και διασπά το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, με άμεση συνέπεια χιλιάδες σπουδαστές να μένουν μετέωροι και με αδιευκρίνιστη την προοπτική της συνέχειας και του τέλους των σπουδών τους. Χιλιάδες οικογένειες που έκαναν μεγάλες θυσίες για να εξασφαλίσουν ένα πτυχίο και μια δουλειά στα παιδιά τους νοιώθουν εξαπατημένες.
  • Διατηρεί υποβαθμισμένες τις σχολές του Πανεπιστημίου, χωρίς σαφές πρόγραμμα σπουδών και διασφαλισμένα επαγγελματικά δικαιώματα, με ελάχιστο εκπαιδευτικό προσωπικό και εντελώς ανεπαρκείς κτηριακές και άλλες χρήσιμες εκπαιδευτικές υποδομές. Για να ικανοποιήσει, μάλιστα, τις ανάγκες της κυβερνητικής δημαγωγίας προσθέτει, χωρίς προηγούμενη μελέτη, και νέα τμήματα.
  • Αφού υποβάθμισε τις προπτυχιακές σπουδές, τώρα πλέον φαίνεται ξεκάθαρο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρήσεων για τα μεταπτυχιακά που είναι επί πληρωμή και πολύ εύκολα μπορούν να συνδεθούν με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
  Για αυτούς τους λόγους αντιπαλεύουμε τον νομοσχέδιο Γαβρόγλου, που εξειδικεύει την αντιεκπαιδευτική πολιτική στην δική μας περιοχή.
  Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να ταυτιστούμε με εκείνους που αποσιωπούν ουσιώδη αντιλαϊκά χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου και μιλάνε μόνο για  την αδικία της πόλης, του νομού ή της περιφέρειας.
  Ξέρουμε πολύ καλά πως δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί αποσπασματικά, όσο η συνολική αντιεκπαιδευτική πολιτική είναι κυρίαρχη και στο απυρόβλητο.
  Ξέρουμε πολύ καλά, πως και αυτοί κινούνται στην ίδια λογική. Και αυτοί πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε. και θεωρούν σαν θετική εξέλιξη την ιδιωτικοποίηση στο χώρο της παιδείας. Αποδέχονται την εμπορευματοποίηση της. Βλέπουν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σαν παράγοντα ενίσχυσης της εμπορικής κίνησης της πόλης.
  Λέμε ξεκάθαρα: Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα συνδέονται με την παραγωγική δραστηριότητα και την πρόοδο κάθε περιοχής, αλλά γίνονται μετά από ολοκληρωμένη μελέτη και με κεντρικό σχεδιασμό σε όφελος του λαού, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει, μιας και τα κριτήρια όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ήταν τα συμφέροντα και ο σχεδιασμός των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου.
  Δεν μπορεί να είναι ζήτημα τοπικών αντιπαραθέσεων και να συνδέονται με το γόητρο κάθε περιοχής. Με την αύξηση της κατανάλωσης της.
  Σε αυτές τις συνθήκες, το Κ.Κ.Ε. διατυπώνει τις δικές του θέσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Ανταποκρίνονται σε έναν άλλο δρόμο εξέλιξης της Χώρας, όπου τον κυρίαρχο ρόλο θα τον έχουν οι εργαζόμενοι.
  Καλούμε όλο το λαό να συσπειρωθεί και να αντιπαλέψει τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την υποχρηματοδότηση, τις συγχωνεύσεις και, φυσικά, την πρόταση Γαβρόγλου.
Καμιά σχολή να μην καταργηθεί. Αντίθετα, ενισχυθούν οι πανεπιστημιακές σχολές της Λαμίας και οι σχολές του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Άμεσα να αντιμετωπισθούν τα προβλήματά τους. Το κτηριακό και η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού να αντιμετωπισθούν, άμεσα, με ευθύνη του Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Μπορούν και πρέπει να δικαιώσουν τις προσδοκίες όσων σπουδάζουν σ’ αυτές. Μπορούν και πρέπει να αναπτυχθούν ακόμα και να συμπληρωθούν προκειμένου να στηριχτούν επιστημονικά.
  Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχνάει κανένας το συνεχιζόμενο αγώνα :
  • Για Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν, Σύγχρονη, υψηλού επιπέδου Παιδεία, που δεν θα γίνεται εμπόρευμα και δεν θα εξαρτάται από τα μονοπώλια και τις επιχειρήσεις.
  • Για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση επαρκώς χρηματοδοτούμενη, καλά στελεχωμένη, με ικανοποιητικές κτηριακές υποδομές και εξοπλισμό. Με ολοκληρωμένη φοιτητική μέριμνα.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου