Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ πόλις αυτοδιοικητική κίνηση ΛΑΜΙΑΣ

Ζούμε, κινούμαστε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας εδώ και πολλές δεκαετίες σε μια πόλη που τελικά δεν μας αξίζει! Αυτό δεν είναι μόνο δική μας διαπίστωση είναι κοινή πεποίθηση για κάθε πολίτη της Λαμίας τις τελευταίες δεκαετίες.  ....
   Μπροστά στην παθογένεια που έχει δημιουργήσει το παρελθόν και στις προκλήσεις του μέλλοντος, θεωρούμε πως έχει έρθει η στιγμή για να πάρουμε τα ηνία της πόλης στα χέρια μας, για να ορίσουμε τις τύχες μας με όρους αληθινής πολιτικής σκέψης, για να αποφασίζουμε ανοιχτά και ξεκάθαρα μπροστά στην κοινωνία  για την οποία έχουμε την ευθύνη να την παραδώσουμε στην αυριανή γενιά. 

Έχει έρθει η στιγμή που πρέπει να αλλάξουμε τα πάντα σ’ αυτήν την πόλη και να  κάνουμε τη Λαμία μας μια όμορφη πόλη! 

Ξεπερνώντας το χτες και τις μικροπολιτικές τακτικές του ωχαδερφισμού και της διαπλοκής, ξεκινάμε με όραμα και με πρόγραμμα για να δώσουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση το ρόλο που της αρμόζει.  

 Πρώτο μας μέλημα ο Άνθρωπος, ο Πολίτης της Λαμίας που δικαιούται να ζει σε μια πόλη σύγχρονη και ευρωπαϊκή, με ίσες ευκαιρίες για απασχόληση, παιδεία και πολιτισμό. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η κίνησή μας δεν έχει στεγανά, δεν έχει κομματική ταυτότητα, δεν έχει αρχηγούς και αυθεντίες.  

Είμαστε πολίτες με ενδιαφέρον για τον τόπο μας, όπως είστε κι εσείς. Όπως είναι κάθε ευαισθητοποιημένος άνθρωπος που απαιτεί η ζωή και η καθημερινότητά του να γίνει καλύτερη και το αύριο για τα παιδιά του να είναι γεμάτο ευκαιρίες και προοπτικές ανάπτυξης.   Σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα γίνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση, η κίνηση που γεννήθηκε και που σήμερα γνωστοποιούμε για πρώτη φορά, είναι ένας φορέας στον οποίο εν δυνάμει όλοι οι Λαμιώτες μπορούν να συμμετέχουν, χωρίς διακρίσεις, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, χωρίς θέσφατα ή προσωπικές κακώς νοούμενες φιλοδοξίες.  

Το κάλεσμα είναι ανοιχτό και σας περιμένει. Οι ιδέες σας είναι επιθυμητές για να φτιάξουμε μαζί το πρόγραμμα που θα οδηγήσει τη Λαμία έξω από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.  

Ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε στο μέλλον δεν πρέπει πια να αποφασίζεται σε κλειστές αίθουσες αλλά ανοιχτά, στο φως και στη λογοδοσία.  

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Λαμίας για να έρθουν μαζί μας, να γίνουν ‘εμείς’, να γίνουν η δύναμη που θα κάνει την πόλη μας κέντρο της Ελλάδας. 

Δεν μας αξίζει τίποτα λιγότερο, διεκδικούμε περισσότερα για όλους μας! 

Λαμία 14 Νοεμβρίου 2018 

πόλις αυτοδιοικητική κίνηση ΛΑΜΙΑΣ 

Email: polis.lamia.2019@gmail.com Facebook: Πόλις αυτοδιοικητική κίνηση ΛΑΜΙΑΣ Κ. 6972313570 - 6949934134 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου