Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Όχι στον εθνικισμό, το μίσος, το ρατσισμό, τον πόλεμο

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία. Όχι στον εθνικισμό, το μίσος, το ρατσισμό, τον πόλεμο
Ομάδες ακροδεξιών εθνικιστών  και φασιστών καλούν σε καταλήψεις στα σχολεία την Πέμπτη 29/11. ....
Προσπαθούν να σπείρουν στη νεολαία ακραίες αλυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις με επίκεντρο την συμφωνία των Πρεσπών (που στόχο έχει την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε  της γειτονικής  χώρας),  το "Μακεδονικό", "Β. Ήπειρο".
Στοχοποιούν προσωπικά και προσπαθούν να εκφοβίσουν, καλώντας σε «διαπόμπευση» και σε άσκηση σωματικής βίας προς παραδειγματισμό και συμμόρφωσή τους, καθηγητές, μαθητές (Γέρακα, Βέροια, Αθήνα) και ολόκληρες ΕΛΜΕ ( Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης) που αντιστέκονται σε αυτή τους την προσπάθεια.
Οι εθνικιστικές φωνές κρύβουν την αλήθεια. Και αυτή δεν είναι άλλη από το ότι οι νέοι εξοντώνονται συστηματικά, η κοινωνία ρημάζει και η χώρα τσαλαπατιέται. Όχι όμως από τους γειτονικούς  μας λαούς. Αλλά από τους Γερμανούς, την Ε.Ε, τους Αμερικάνους, το ΝΑΤΟ και τους ντόπιους υποτακτικούς τους.
Τα συνθήματα μίσους για τους γειτονικούς λαούς κρύβουν την υποτέλεια προς τους ισχυρούς του πλανήτη. Για τα προβλήματα, λένε, δεν φταίνε οι εκπρόσωποι της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, αλλά ο «δίπλα», ο «άλλος», ο «γειτονικός λαός», «η δημοκρατία».  Οι κραυγές για το όνομα της Μακεδονίας κουκουλώνουν το ξεπούλημα λιμανιών, αεροδρομίων, δρόμων, εδαφών της Μακεδονίας, αλλά και όλης της Ελλάδας. Η Μακεδονία πουλήθηκε, αλλά όχι στους γείτονες. Η Μακεδονία και η όλη η Ελλάδα πουλήθηκε στους δανειστές της. Και αυτοί που κραυγάζουν ενάντια στην πατρίδα των άλλων, είναι οι πρώτοι που το βάζουν στα πόδια όταν η δική μας πατρίδα κινδυνεύει, πωλείται, εκχωρείται.
Σε αυτή την πολιτική η ακροδεξιά, οι φανατικοί  και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι αντίθετοι.
Είναι οι απόντες από τους αγώνες του λαού και της νεολαίας για μόρφωση, δουλειά, ελευθερία.

Αυτοί που δεν έχουν λέξη να πουν για τους γονείς των μαθητών μας που απολύθηκαν ή τους έκοψαν το μισθό.
Αυτοί που δεν έχουν ούτε λέξη να πουν ενάντια στο νομοσχέδιο για το εξοντωτικό «νέο Λύκειο-υπερφροντιστήριο» που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει να κατεβάσει στη Βουλή και μετατρέπει το σχολείο σε ένα ακόμα πιο καταπιεστικό εξεταστικό κάτεργο και  χτυπάει το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την εργασιακή προοπτική των μαθητών;
Θέλουν να αλλάξουν το στόχο της οργής μας. Να εκτονώσουν την κοινωνική δυσαρέσκεια και να στρέψουν τον θυμό μας εναντίον των «Σκοπιανών», των Αλβανών και των Τούρκων.
Ποιοι όμως φταίνε για την ανεργία που έχει εκτιναχτεί; Για τη φτώχεια που πολλαπλασιάζεται; Για την κοινωνική και εθνική αξιοπρέπεια που τσακίζεται;
Οι πολιτικές της ΕΕ και των μνημονίων, το νέο «ανήκομεν εις τη Δύση» με υπόκλιση στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που υπηρετούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Αυτό είναι το καλύτερο λίπασμα στο έδαφος του εθνικισμού.
Ο θυμός για την κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά εμείς, η οικογένειά μας, η κοινωνία και η χώρα μας είναι καζάνι που βράζει. Όμως το καζάνι δεν πρέπει να εκραγεί πάνω μας.
Πρέπει να αντιδράσουμε!!!

Φτιάχνουμε τις αντιστάσεις μας αγωνιζόμενοι για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία» ξανά, για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, για τη συνεργασία, για το κοινό συμφέρον .
ΔΕΝ ΘΑ  ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ  να ποτίσουν την ψυχή και το μυαλό μας και κυρίως τη νέα γενιά με το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού. Δεν θα αποδεχτούμε σαν λύση το μίσος και τον πόλεμο μεταξύ των φτωχών, τον κανιβαλισμό απέναντι στους γειτονικούς λαούς που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και  έχουν τους ίδιους εχθρούς: αυτούς που στηρίζουν οι φασίστες .
Γι’ αυτούς ΠΑΤΡΙΔΑ είναι η αλληλοσφαγή των ανθρώπων για χάρη της απόλυτης εξουσίας του κεφαλαίου.
Οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να σηκώσουν το γάντι της πρόκλησης, ξηλώνοντας τις μάσκες του φασισμού, σκίζοντας το πέπλο του φόβου και της τρομοκρατίας και στέλνοντας στο περιθώριο κάθε επίδοξο φυρερίσκο.
Ρίχνουμε αγωνιστικό φως στην ανάγκη των νέων παιδιών να μείνουν όρθια και με αυτοπεποίθηση να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, απέναντι στο τέλος των προσδοκιών τους.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη παιδαγωγική πράξη που οφείλουμε στη νέα γενιά.
Και ας μην ξεχνάμε  την ιστορία μας και την ιστορία όλων των λαών.
Ο εθνικισμός ανάθρεψε το φασισμό. Ο φασισμός αιματοκύλισε τον κόσμο στον 2ο Παγκόσμιο...
Φωνάζουν για την πατρίδα ποιοι ;
.... οι συνεργάτες των Ιταλών και των Γερμανών, οι δοσίλογοι, οι ταγματασφαλίτες, οι προδότες την περίοδο της κατοχής όταν ο ελληνικός λαός πέθαινε από την πείνα. Οι γερμανοτσολιάδες, που αντί να πολεμήσουν τον κατακτητή, στράφηκαν ενάντια στον λαό και στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ που έχυναν το αίμα τους για την απελευθέρωση αυτής της χώρας!!  Οι απόγονοι τους, τα εγγόνια του Χίτλερ, του Ολοκαυτώματος, των καμένων χωριών από τους Γερμανούς, το Δίστομο, την Κάνδανο και το Χορτιάτη… οι απόγονοι της Χούντας του Παπαδόπουλου με τις φυλακές και τις εξορίες, τα βασανιστήρια, που αιματοκύλισε τους φοιτητές, τους μαθητές και τους εργαζόμενους που ξεσηκώθηκαν στο Πολυτεχνείο το 1973, με αιτήματα Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, που πούλησε την Κύπρο στον Τούρκο εισβολέα αφήνοντας την άοπλη και ανοχύρωτη.
Ο εθνικισμός και ο φασισμός δεν έχει καμιά σχέση με την αγάπη για τη χώρα και το λαό της  που θέλει να ζει ελεύθερος και να συνυπάρχει ανάμεσα σε άλλους ελεύθερους λαούς, να σέβεται  το δικαίωμα στη διαφορετικότητας. Θέλουμε «λεύτερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά», αλληλέγγυα συνύπαρξη ίσων και διαφορετικών ανθρώπων, εθνών και πολιτισμών.
ΚΑΜΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Να μη γίνουν οι μαθητές μας υλικό για να ξεπλυθεί πολιτικά η εγκληματική οργάνωση της ΧΑ, οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα, του Αλέξη Γρηγορόπουλου και όλων των υπόλοιπων θυμάτων του φασισμού και του αυταρχισμού του κράτους.
Δίνουμε την μάχη εδώ και τώρα για  ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ». Για να μην γίνουν τα σχολεία μας εξεταστικά κάτεργα με διπλές πανελλήνιες, για να μην μας πετάνε στο καλάθι της φτηνής ανειδίκευτης δουλειάς
Ειρήνη και φιλία των λαών, πόλεμος σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΝΑΤΟ, όχι στις βάσεις τους και στους πολέμους τους. Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους. Όχι στον εθνικισμό, το ρατσισμό, τον πόλεμο. Καλοδεχόμαστε τους πρόσφυγες και μετανάστες συμμαθητές μας.
Έξω οι φασίστες από τα σχολεία, τις σχολές και τις γειτονιές μας! Ούτε σπιθαμή στα μαντρόσκυλα του συστήματος
Στη φυλακή για πάντα οι νεοναζί δολοφόνοι της ΧΑ
               
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ! ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου