Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

24 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των «λευκών περιοχών» στην TV!...

Με την έκδοση της αναγκαίας υπουργικής απόφασης από τον Νίκο Παππά αρχίζει η διαδικασία για να μπει οριστικά τέλος στις...
λεγόμενες «λευκές περιοχές» της χώρας, εκεί που περίπου μισό εκατομμύριο πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα της ελεύθερης τηλεόρασης.

Η εφαρμογή του σχεδίου της καθολικής πρόσβασης παίρνει σάρκα και οστά με την κατάθεση των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους παρόχους περιεχομένου, συνδρομητικές και ιντερνετικές πλατφόρμες αλλά και παρόχους δικτύου.

Σημειώνουμε ότι στους παραπάνω παρόχους που θα δώσουν δωρεάν πρόσβαση στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας θα δοθεί συνολικά το ποσό των 24.183.924 ευρώ. Τόση είναι η δαπάνη που εγγράφηκε στον κρατικό προϋπολογισμό, δαπάνη που θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο έχει οκταετή διάρκεια και προβλέπει τη συμμετοχή των δήμων, που θα πιστοποιούν τον τόπο κατοικίας του ωφελούμενου κατοίκου, και της ΕΕΤΤ, η οποία συμμετέχει στον έλεγχο των παρόχων περιεχομένου.

Σημαντική παράμετρος στην υλοποίηση του προγράμματος της καθολικής κάλυψης είναι πως στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής δημιουργείται ειδικό όργανο ελέγχου των προϋποθέσεων και της συμμετοχής. Στο πρόγραμμα μετέχουν όλοι οι πάροχοι δορυφορικής, ελεύθερης, συνδρομητικής και ιντερνετικής παροχής περιεχομένου, που είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν για οκτώ χρόνια ελεύθερη πρόσβαση σε πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς, ιδιωτικούς και την ΕΡΤ καθώς και περιφερειακά κανάλια της κάθε περιφέρειας...


Νομοθετική ρύθμιση για το τηλεοπτικό σήμα. - Τα χωριά της Φωκίδας που θα επιδοτηθούν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου