Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Ένα… χωριό σκηνικό ταινίας!

Δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Σερβίας, στο βουνό Μόκκρα Γκόρα, βρίσκεται ένα πολυσύχναστο μικρό ορεινό χωριό, .....
που ονομάζεται Drvengrad. Το όνομά του σημαίνει «χωριό του ξύλου»,  που είναι το βασικό χαρακτηριστικό του άλλωστε, αφού είναι κατασκευασμένο από ξύλο, που προέρχεται από τα πολυάριθμα κωνοφόρα δέντρα της περιοχής. Ακόμη και οι δρόμοι και η κεντρική πλατεία είναι πλακόστρωτοι με ξύλινα πλακάκια.
Το Drvengrad διαθέτει εκκλησία, βιβλιοθήκη, κινηματογράφο, μερικά εστιατόρια και καταστήματα, αλλά δεν είναι μια πραγματικό χωριό. Το Drvengrad χτίστηκε από τον αινιγματικό σκηνοθέτη Εμίρ Κουστούριτσα το 2004 για την ταινία του «Life is a Miracle.»


«Έχασα την πόλη μου – το Σαράγεβο – κατά τη διάρκεια του πολέμου. Γι ‘αυτό ήθελα να φτιάξω το δικό μου χωριό», λέει ο Κουστούριτσα. «Θα οργανώσω σεμινάρια εκεί, για ανθρώπους που θέλουν να μάθουν πράγματα για τον κινηματογράφο, θα κάνω συναυλίες και θα οργανώσω μαθήματα ζωγραφικής. Είναι ο τόπος που θέλω να ζήσω και που μερικοί άνθρωποι θα μπορούν να έρχονται κατά καιρούς».
Το Drvengrad, που ονομάζεται επίσης Küstendorf, από τον δημιουργό του, τον Κουστούριτσα (Kusturica), έχει δημιουργηθεί ως τουριστικό αξιοθέατο, ως ένα θεματικό πάρκο. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν έργα τέχνης στη γκαλερί που υπάρχει ή να παρακολουθήσουν ταινίες στο σινεμά, στο υπόγειο του κτιρίου Stanley Kubrick.


Οι δρόμοι του Drvengrad έχουν ονόματα διασήμων, όπως του Νίκολα Τέσλα, του Κουβανού επαναστάτη Τσε Γκεβάρα, του Αργεντινού ποδοσφαιριστή Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά και του σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι.
Το Drvengrad συγκεντρώνει πλήθη κόσμου κυρίως κατά τη διάρκεια του ετήσιου Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Μουσικής που διοργανώνεται εκεί, όπου νέοι σκηνοθέτες και ηθοποιοί μπορούν να συναντήσουν διάσημους και φτασμένους στο είδος τους καλλιτέχνες. Στα πλαίσια του φεστιβάλ προβάλλονται ταινίες και παραστάσεις απ΄όλο τον κόσμο, που μπορεί να μη βασίζονται στους μεγάλους προϋπολογισμούς των κινηματογραφιστών του Χόλιγουντ, αλλά με την πάροδο των χρόνων πολλοί διάσημοι το έχουν τιμήσει με την παρουσία τους.




perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου