Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Π ο λ υ τ ε χ ν ε ί ο 2018 «ΕΞΩ αι ΗΠΑ», «ΕΞΩ το ΝΑΤΟ», «ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ»



Το Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας τιμά τη συμπλήρωση των 45 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. .....
Αποτίει φόρο τιμής σε όλους όσοι αγωνίστηκαν σε συνθήκες παρανομίας, κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, δοκιμάστηκαν στη φρίκη των βασανιστηρίων, της εξορίας, των φυλακίσεων, των διώξεων και των στρατοδικείων, στους νέους και τις νέες της Αντι-ΕΦΕΕ. Ο Νοέμβρης του 1973 αποτέλεσε το αποκορύφωμα της 7χρονης αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου 1967.
Τα συνθήματα του «Πολυτεχνείου» αντηχούν και σήμερα άκρως επίκαιρα.
Ο λαός μας περνάει πολύ δύσκολα εξαιτίας της λεηλασίας του εισοδήματός του και των δικαιωμάτων του για να επιβιώσουν και να ενδυναμωθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τους κλυδωνισμούς της καπιταλιστικής κρίσης.
Οι διεθνείς εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, βαθαίνουν -με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων- την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οξύνουν τους ανταγωνισμούς τους με Ρωσία, Κίνα κ.ά. «μεγάλους παίχτες».
Καμμιά εμπιστοσύνη πλέον στην προπαγάνδα της «κανονικότητας» και της «ανάπτυξης» που προεκλογικά επαγγέλλονται οι τωρινοί και οι μελλοντικοί κυβερνήτες! Κανένας εφησυχασμός στα κηρύγματα «σταθερότητας», «νησίδας ειρήνης και ασφάλειας» υπό την ευρωατλαντική αιγίδα. Αυτά σημαίνουν αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης, αλλά και δικτατορίες, πολέμους, επεμβάσεις, διάλυση κρατών, αναδιάταξη συμμαχιών και επαναχάραξη συνόρων με μελάνι το αίμα των λαών! 
Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε την πάλη για όσα δικαιούμαστε και μας ανήκουν. Απομονώνουμε τους σύγχρονους υμνητές της χούντας, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, του εθνικισμού, του φασισμού, του αντικομμουνισμού.
Παίρνουμε μέρος και καλούμε τον κόσμο της Φθιώτιδας στην εκδήλωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας το Σάββατο 17/11, ώρα 11.00, στην Πλ. Πάρκου.
ΛΑΜΙΑ 15/11/2108

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου