Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

H ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ για το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών της ΔΕ Παρνασσού

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ....

Παραθέτουμε την τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δελφών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 18 Δεκέμβρη 2017, στην οποία οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση ψηφίσαμε παρών στην πρόταση της δημοτικής αρχής σχετικά με το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών της Δ.Ε. Παρνασσού στο Γυμνάσιο Αμφίκλειας.
«Λέμε σε όλους τους συνάδελφους του Δημοτικού Συμβουλίου: Πόσες φορές αλήθεια, δεν ακούσατε από εμάς, σε όλη τη θητεία μας, για μια πολιτική που κλείνει σχολεία, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, μουσεία, αστυνομικά τμήματα, πυροσβεστικές, σκοτώνει ανθρώπους, βασανίζει γερόντια, οδηγεί στην εξαθλίωση μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας;
Και τι σας λέγαμε; Επιδώστε ευθύνες. Καταλογίσετε τις ευθύνες σε αυτή την πολιτική που σπέρνει αυτά τα αποτελέσματα! Και εσείς λέγατε να κάνουμε παραστάσεις, συγκεντρώσεις, ψηφίσματα, για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας, δήθεν. Και σχεδόν πάντα εκτός από εμάς τη Λαϊκή Συσπείρωση, ομονοούσατε!
Ο αγώνας των μαθητών της Γραβιάς και των γονιών τους είναι πέρα για πέρα δίκαιος, είναι αγώνας για να μην μπει λουκέτο σε ένα ακόμα σχολείο που εξυπηρετεί δεκάδες μαθητές από τα γύρω χωριά. Η απόφαση του περιφερειακού διευθυντή είναι συνέχεια της ιδίας αντιλαϊκής πολιτικής που στην αρχή της χρονιάς έκλεισε-κατήργησε τμήματα και κατευθύνσεις σε δεκάδες σχολεία σε όλη την χώρα, ανάμεσα τους και στη Φωκίδα.
Γιατί κλείνει το λύκειο; Γιατί μειώνονται για μια ακόμη συνεχόμενη χρονιά τα κονδύλια του προϋπολογισμού για την παιδεία!
Δυστυχώς δεν έχετε το θάρρος να έρθετε σε ρήξη με αυτή την πολιτική που συνεχώς και αδιαλείπτως στηρίζετε. Είστε συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα. Για μια ακόμη φορά δεν θα συμμετέχουμε στα ψεύτικα ψηφίσματά σας και τις δήθεν αγωνιστικές σας περγαμηνές για να τις χρησιμοποιήσετε στην προεκλογική περίοδο. Ας αναλογιστούν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις τις ευθύνες τους απέναντι στα δήθεν ενωτικά ψηφίσματα και τους κοινούς αγώνες με τη δημοτική αρχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου