Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Κάλεσμα ανοιχτής Συνέλευσης Κάστρου Αλληλεγγύης και απολογισμός 43ης απευθείας διάθεσης

Μία ακόμη περίοδος δράσεων, η 7η συνεχόμενη, ως Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας, ξεκίνησε με την 43η απευθείας διάθεση προϊόντων το Σάββατο 6 Οκτωβρίου......
και συνεχίζεται με την τακτική Συνέλευση της κίνησης την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στις 7:00 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα την επόμενη απευθείας διάθεση προϊόντων.
Η καθιερωμένη ανοιχτή Συνέλευση, βασικός θεσμός της συμμετοχικότητας, γίνεται για  να συζητήσουμε τα έως τώρα πεπραγμένα και να συναποφασίσουμε όλοι μαζί αν και πως θα συνεχίσουμε όλη αυτή την πολύπλευρη προσπάθεια με τις διαθέσεις και τις παράλληλες δράσεις.
Όπως πάντα, σ’ αυτή καλούμε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες της περιοχής μας που έχουν συμμετάσχει ή θέλουν να συμμετέχουν ενεργά ως αγοραστές και εθελοντές, καθώς και όλους τους παραγωγούς που συνεργάστηκαν ή θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας.
Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο κάλεσμα για νέους εθελοντές, γιατί η συνέχιση της κίνησης εξαρτάται από την εθελοντική συμμετοχή. Το «Κάστρο Αλληλεγγύης» είναι πάντα ανοιχτό σε όσους θέλουν να προσφέρουν, από τις ομάδες προβολής και διεξαγωγής των δράσεων, μέχρι τη Συντονιστική Ομάδα. Η Συνέλευση είναι πρώτης τάξης ευκαιρία να κάνει κάποιος την αρχή.
Η 43η διάθεση προϊόντων που πραγματοποιήσαμε με επιτυχία, περιλάμβανε τυρί, μέλι, αλεύρι, κρεμμύδια, σκόρδα, ρεβίθια, φάβα, φασόλια, φακές, λιαστή ντομάτα και φυσικά καθαριστικά της ΒΙΟΜΕ. Όλα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα, σε πραγματικές τιμές Χωρίς Μεσάζοντες.
Στην ιστοσελίδα αναρτήθηκε η Φόρμα Αξιολόγησης για 06/10/2018. Η αξιολόγηση είναι φυσική συνέχεια της παραγγελίας, σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση.
Στη διάθεση λειτούργησε η Δανειστική Βιβλιοθήκη της κίνησης, η οποία αποτελεί μια ιδιαίτερη νότα πολιτισμού στις παράλληλες δράσεις μας και ελπίζουμε να υποστηριχθεί περισσότερο από όσους παραγγέλνουν. Εξυπηρετείται και ηλεκτρονικά με την ιστοσελίδα μας, με τον Κατάλογο Βιβλίων για άμεση ενημέρωση και με τη Φόρμα Δανεισμού Βιβλίων για επιλογή και κράτηση.
Επίσης, συνεχίσαμε τις συλλογές φαρμάκων για την ενίσχυση δομών υγείας που έχουν ανάγκη, πλαστικών καπακιών για τις δωρεές αμαξιδίων του Συλλόγου Παραπληγικών και τηγανέλαιου προς ανακύκλωση με ανταλλαγή απορρυπαντικών για τις οικογένειες που υποστηρίζουμε.
Για την υποστήριξη οικογενειών, υπήρχαν προσφορές μέσω των παραγγελιών για ποσότητες αξίας 0,5 έως 2 ευρώ σε τυρί, μέλι, αλεύρι, ρεβίθια και φακές. Όλα όσα συγκεντρώθηκαν, μαζί με όσα προϊόντα πρόσφεραν επιπλέον οι παραγωγοί, μοιράστηκαν ήδη στις οικογένειες.
Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν τις πολύπλευρες δράσεις μας, αγοραστές και παραγωγούς.
Η επόμενη απευθείας διάθεση θα γίνει το Σάββατο 10 Νοεμβρίου με όσα εξασφαλίσουμε από: Ζυμαρικά, Τυρί, Γιαούρτι, Ελαιόλαδο, Γίγαντες, Φασόλια πλακέ, Ρύζι, Απορρυπαντικά, Χαρτικά. Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα μόνο με παραγγελία, εντός της προθεσμίας που θα ανακοινωθεί.
Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλες τις δράσεις μας, εκεί είναι μονίμως αναρτημένη και η Φόρμα Παραγωγού για την υποβολή προσφορών προϊόντων. Μονίμως ανοιχτά για άμεση επικοινωνία, είναι το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 (Cosmote WU), 6947081904 (Vodafone CU) & 6906981623 (Wind F2G).
Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (What's Up) - 6947081904 (CU) - 6906981623 (Free2Go)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου