Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ενοχή Μαντούβαλου, Γιοσάκη και Ευσταθίου για δωροδοκία εισηγείται ο Εισαγγελέας στη δίκη για το παραδικαστικό

Οκτώ χρονιά μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Ιω. Μπολέτση για δράση παραδικαστικού κυκλώματος, ήρθε η εισαγγελική πρόταση να κηρυχθούν ένοχοι ο πρόεδρος Εφετών Γ. Ευσταθίου και ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος.....

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο εισαγγελέας Νικ. Δεγαίτης εισηγήθηκε την καταδίκη των δύο ανδρών για την δωροδοκία του πρώτου με το ποσό των 600.000 ευρώ. Αντίθετα, ζήτησε να κηρυχθούν αθώοι τόσο ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ντάλτας όσο και ο Εφέτης Αθαν. Μουστάκας, ενώ για τον Ιω. Μπολέτση ο οποίος εμφανίστηκε για να απολογηθεί ύστερα από χρόνια φυγοδικίας, υποστήριξε πως εξ αρχής δεν έπρεπε να είναι στην πλευρά των κατηγορουμένων. «Έπρεπε εξαρχής να μην παραπεμφεί. Τα στοιχεία θεμελιώνουν πως εξαναγκάστηκε καθώς βρέθηκε προ καταστάσεως ανάγκης. Η επίμαχη πράξη της δωροδοκίας ήταν απότοκος έντονου φόβου που ένιωσε από τον αδίστακτο δικαστικό λειτουργό. Το μόνο που θα μπορούσε να δεχθεί ήταν διαπραγματεύσεις ως προς τη μείωση αρχικού ποσού» επεσήμανε ζητώντας την αθώωσή του.
Τέλος, ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την καταδίκη του αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη για το ρόλο του μεσολαβητή στην εκβίαση του επιχειρηματία, αλλά και του Σταύρου Γεωργιτσιανάκου για διαμεσολάβηση σε ενεργητική δωροδοκία δικαστή. Την ίδια ώρα, πρότεινε την απαλλαγή του αρχιμανδρίτη, του δικηγόρου Πέτρου Λεωτσάκου και του ιερέα Διονυσίου Ζήκου, λόγω εξαλείψεως του αξιοποίνου για το αδίκημα της πλημμεληματικής δωροδοκίας (παραγραφή).
Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες Μπολέτση πραγματοποιήθηκαν το 2010 μέσα στη δικαστική αίθουσα όταν ο τότε πρόεδρος της έδρας, Γ. Ευσταθίου, βρισκόταν στα μισά της εκφώνησης της απόφασης για το παραδικαστικό κύκλωμα με πρωταγωνιστές τους δικαστή Ευάγγελο Καλούση και δικηγόρο Πέτρο Μαντούβαλο. Τότε, ο επιχειρηματίας είχε υποστηρίξει πως ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης τον εκβίαζε ζητώντας του 60.000 ευρώ, τα οποία απαιτούσαν οι δικαστές προκειμένου να τον αθωώσουν.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δικαστές Γ. Ευσταθίου και Γ. Μουστάκας στο διάστημα Μάιος του 2009 έως Φεβρουάριος του 2010, φέρονται να έλαβαν 600.000 ευρώ από τον Πέτρο Μαντούβαλο – μέσω του Ιάκωβου Γιοσάκη – προκειμένου να αθωώσουν τον ίδιο και δύο συνεργάτες του, κατηγορούμενος για άλλο παραδικαστικό κύκλωμα. Παράλληλα, ο Γ. Ευσταθίου κατηγορείται, ότι μέσω του Ιακ. Γιοσάκη εκβίασε τον Ιω. Μπολέτση να του καταβάλει 60.000 ευρώ, προκειμένου να εκδώσει και για εκείνον απαλλακτική απόφαση.

1 σχόλιο:

  1. Μα ο πρόεδρος που θέλει να προάγει τον αθλητισμό στην Φωκίδα? Τι κρίμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή