Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Δελτίο Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα για τα 74 χρόνια από την απελευθέρωση της Λαμίας από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ

ΛΑΕ ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ,
ΛΕΥΤΕΡΩΣΕ Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ
74 χρόνια συμπληρώνονται από την απελευθέρωση της πόλης μας και όλης της χώρας από τη ναζιστική βαρβαρότητα.....
74 χρόνια, τα οποία δεν είναι ικανά να σβήσουν από τη μνήμη μας το μεγαλειώδη αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη του λαού.
Στις 18 Οκτώβρη 1944, τα ναζιστικά στρατεύματα της χιτλερικής Γερμανίας και των ντόπιων δωσίλογων συνεργατών τους, φεύγουν ταπεινωμένοι απ’ την πόλη μας, κυνηγημένοι απ’ τους αντάρτες του ΕΛΑΣ.
Η εποποιία που γράφτηκε απ’ τους ανθρώπους αυτούς που δημιούργησαν το μεγαλύτερο εθελοντικό στρατό στην Ευρώπη και συνέβαλαν αποφασιστικά στη συντριβή του φασισμού δεν πρέπει να ξεχαστεί, παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν «επιφανείς ιστορικοί» να ξαναγράψουν την ιστορία όπως βολεύει την άρχουσα τάξη.
Παραφράζοντας το Σεφέρη, «οι ήρωες δεν προχωρούν στα σκοτεινά», αλλά γίνονται φάροι για να εμπνεύσουν νέους αγώνες στο σήμερα.
Σήμερα, που το ναζιστικό φίδι έχει σηκώσει πάλι κεφάλι και απειλεί το λαό, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στο σύστημα…
Σήμερα, που η νεοφιλελεύθερη πολιτική απειλεί να τσακίσει κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα…
Όσο κι αν έχει μαυρίσει ο ορίζοντας, ο αγώνας του ‘40 μας έδειξε πως ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός μπορεί να τα βάζει με τις πιο μαύρες αυτοκρατορίες και να τις νικάει.
Εμπρός λοιπόν για τους σύγχρονους αγώνες κατά των δολοφονικών μνημονίων της ΕΕ και του ΔΝΤ που ανοίγουν το δρόμο στο Ναζισμό και τους νοσταλγούς του.
Καλούμε όλους τους Λαμιώτες στην εκδήλωση μνήμης που θα τελεστεί την Πεμπτη 18 Οκτώβρη, στις 12:00,στην πλατεία Λαού, μπροστά από το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου