Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ! Ο Γιάννος .... "δείπνησε" χθές το βράδυ στα ..."ενδότερα" με ζυμαρικά ! ! Και σήμερα γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα των ζυμαρικών.



Παγκόσμια  ημέρα των ζυμαρικών σήμερα  και  το πρώτο δείπνο του Γιάννου Παπαντωνίου (δείτε παρακάτω  το καθημερινό του  "πρόγραμμα" ) στη .....
φυλακή περιελάμβανε ζυμαρικά. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας οδηγήθηκε στην  πτέρυγα όπου κρατούνται τα μέλη της  οργάνωσης 17 Νοέμβρη, αλλά θα είναι μόνος του στο κελί. 

Η πρώτη νύχτα του Γιάννου Παπαντωνίου και της Σταυρούλας Κουράκου στον Κορυδαλλό -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου μεταφέρθηκε στο τμήμα Γυναικών και στο κελί δεν θα είναι μόνη της, αλλά με άλλες 9 γυναίκες, ωστόσο την Πέμπτη θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να μεταφερθεί σε κελί με μικρότερο αριθμό κρατουμένων.

Το καθημερινό πρόγραμμα παραμονής του Γιάννου Παπαντωνίου στη φυλακή περιλαμβάνει προαυλισμό από τις 8 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, στη συνέχεια θα επιστρέφει το κελί του για την καθιερωμένη καταμέτρηση και στη συνέχεια θα ακολουθεί ο απογευματινός προαυλισμός.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, την Σταυρούλα Κουράκου επισκέφθηκε στενή της φίλη προκειμένου να της παραδώσει προσωπικά της αντικείμενα, ωστόσο δεν έχουν εμφανιστεί ούτε οι δικηγόροι του ζεύγους ούτε κάποιος άνθρωπος από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Και για την ιστορία και στην Αρχαία Ελλάδα έτρωγαν ζυμαρικά που  τα έλεγαν  μάλιστα  "λάγανον".

Ενσωματωμένη εικόνα
Όπως διαβάσαμε  στο   iefimerida.gr , ως Παγκόσμια Ημέρα καθιερώθηκε το 1998, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών. Σκοπός της είναι η γνωστοποίηση στο κοινό σε παγκόσμια κλίμακα για τη γευστική και θρεπτική αξία τους.

Η ημερομηνία εορτασμού της μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς πραγματοποιείται σε ανάμνηση του πρώτου συνεδρίου της Ένωσης το 1995.

ζυμαρικά/Φωτογραφία: pexels

Τα ζυμαρικά έχουν υψηλή θρεπτική αξία αφού βρίσκονται στη βάση της Πυραμίδας της Μεσογειακής Διατροφής, γεγονός που συνιστά τη συχνή εβδομαδιαία κατανάλωση τους.

Σε αντίθεση με την πεποίθηση ότι τα ζυμαρικά παχαίνουν, μία κανονική μερίδα από μακαρόνια (100 γρ) περιέχει λιγότερο από 2 γραμμάρια λίπους. Ταυτόχρονα, τα ζυμαρικά έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και νάτριο (αλάτι). 
Συνδυάζοντάς τα με σάλτσες λαχανικών, κόκκινο κρέας, πουλερικά ή ψάρια, μπορούν να αποτελέσουν ένα πλούσιο σε γεύση και χαμηλό σε θερμίδες γεύμα.

ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΣ ?


Ο.Τ

1 σχόλιο:

  1. Γιάννο μου το μαντήλι σου γιατί είναι λερωμένο;
    Ο Γιάννος δεν είναι ένας κλέφτης. Είναι ο εκφραστής του φαινομένου της διαπλοκής.

    koutipandoras.gr/article/gianno-moy-mantili-soy-giati-einai-leromeno

    ΑπάντησηΔιαγραφή