Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Κοινή παρέμβαση των δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Παρέμβαση για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κάνουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι πέντε δήμαρχοι, εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Ικαρία, Καισαριανή, Πάτρα, Πετρούπολη και Χαϊδάρι......

Στην παρέμβασή τους οι Στέλιος Σταμούλος, Ηλίας Σταμέλος, Κώστας Πελετίδης, Βαγγέλης Σίμος και Μιχάλης Σελέκος τονίζουν:
«Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Νέες προσλήψεις.
Απεμπλοκή του προγράμματος από ΜΚΟ και δημοτικές επιχειρήσεις.
Ενίσχυση και γενναία χρηματοδοτημένη του προγράμματός ώστε να μπορέσει να επεκταθεί και να καλύψει ολοκληρωμένα τις ανάγκες των ηλικιωμένων και ΑμεA.
O αγώνας και το αίτημα των εργαζόμενων στο “Βοήθεια στο Σπίτι” για τη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δεν είναι απλά δίκαιος αλλά και ο πλέον αναγκαίος δρόμος σήμερα, για να στηριχτεί και να συνεχιστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Ένα πρόγραμμα σημαντικό ως προς τις ανάγκες εκατοντάδων φτωχών ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, για το δικαίωμα τους να στηρίζονται από την οργανωμένη πολιτεία, να ζουν με αξιοπρέπεια. Κανείς, και πόσο μάλλον εκλεγμένος στους Δήμους, δεν μπορεί να σταθεί σιωπηλός παρατηρητής των αρνητικών εξελίξεων στο πρόγραμμα. Κανείς δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός στο δικαίωμα των εργαζομένων του για μόνιμη σταθερή δουλειά, χωρίς τη μακροχρόνια ομηρία των συμβάσεων, χωρίς την “δαμόκλεια σπάθη” ενός ακόμη διαγωνισμού που εξαγγέλλει η κυβέρνηση με το γνωστό κόλπο ένα μέρος των εργαζόμενων να το πετάει στην ανεργία και τους υπολοίπους να τους θέτει στην κρησάρα και πάλι του ΑΣΕΠ.
Πρόκειται για υπηρεσίες που καλούνται να καλύψουν ένα φάσμα αναγκών όπως κατ΄ οίκον νοσηλεία, και κοινωνικές ανάγκες (καθαριότητα σπιτιού, μαγείρεμα, φροντίδα, παρέα κλπ). Ένα πρόγραμμα που έτσι και αλλιώς όλοι γνωρίζουμε ότι έχει σήμερα περιορισμένο χαρακτήρα. Η εμπειρία αναδεικνύει ότι στοιχειωδώς και αποσπασματικά καλύπτονται κάποιες ανάγκες. 1.050 μονάδες πανελλαδικά για 100 χιλιάδες ωφελούμενους με ψυχή τους 3,5 χιλιάδες εργαζόμενους, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι ο πληθυσμός άνω των 65 χρόνων στην χώρα μας ξεπερνάει τα 2,5 εκ . Όταν ξέρουμε ότι πάνω άπω 1εκ. άνθρωποι ζουν μόνοι τους, όταν ζούμε τις συνθήκες φτώχειας χιλιάδων ηλικιωμένων, ΑμεΑ.

Ως δημοτική αρχή στους δήμους μας, παίρνουμε καθαρή θέση. Είμαστε με τον αγώνα σας. Γιατί έχουμε την αγωνία το πρόγραμμα και να συνεχιστεί και να αναπτυχτεί. Σήμερα που χιλιάδες συνταξιούχοι παλεύουν να επιβιώσουν μέσα άπω τις τσακισμένες συντάξεις τους, που τα παιδιά τους παραδέρνουν μεταξύ της ανεργίας και υποαπασχόλησης, που οι δημόσιες δομές φροντίδας των ηλικιωμένων, ΑμεΑ είναι σχεδόν ανύπαρκτες και η φροντίδα τους αποκλειστική έγνοια του νοικοκυριού δεν μπορεί να χαθεί και η ελάχιστη δυνατότητα ανακούφισής τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου