Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

Οι ΜΕΤΑΜΟΝΤΈΡΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ

Συγκλονιστικό το εξώφυλλο του Time. «Έχω μάστερ, 16 χρόνια εμπειρίας, δυο επιπλέον δουλειές και δίνω πλάσμα αίματος για να μπορώ να πληρώνω τους λογαριασμούς. Είμαι δασκάλα στην Αμερική».....

Η  καινούργια μόδα είναι τα πανεπιστήμια που προσφέρουν εκπαίδευση χωρίς δίδακτρα και που εγγυώνται εργασία σε μεγάλες εταιρείες μετά την αποφοίτηση. Μόνο που ο φοιτητής παραχωρεί το δικαίωμα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα να παρακρατεί τα χρήματα που αναλογούν στα δίδακτρα ,συν ''κάποια προμήθεια'' από το μηνιαίο μισθό του .Τώρα πότε λήγει αυτή η ''συνεργασία'' με ποιους όρους και σε τίνος όφελος ,κανείς δεν ξέρει.

 Έτσι χάνεται  η μέριμνα και υποχρέωση του κράτους για δωρεάν εκπαίδευση. Τουλάχιστον στον βασικό κύκλο Πανεπιστημιακών  σπουδών.   
Στη χώρα των πάλαι ποτέ ''ευκαιριών'' οι λίγες κοινωνικές παροχές που υπήρχαν, καταρρέουν.
Ν.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.