Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Από μικρό και από την… Καϊλή μαθαίνεις τη νεοφιλελεύθερη αλήθεια

Έκανε τον γύρο της δημοσιότητας η δήλωση της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή ότι «Τα επιδόματα δίνονται σε τεμπέληδες που φυτοζωούν χωρίς να θέλουν να εργαστούν»....

Και δικαιολογημένα αφού ήταν από εκείνες τις στιγμές που με ειλικρίνεια και αφτιασίδωτα αποτυπώνεται ο σκληρός πυρήνας του νεοφιλελευθερισμού.
Είναι η θέση ότι φτωχός δεν είναι κάποιος που οι κοινωνικές συνθήκες τον έφεραν σε αυτή τη θέση, αλλά κάποιος που ήταν τεμπέλης και δεν ήθελε να εργαστεί.
Είναι η λογική που λέει ότι ο μισθός, η στέγη, η τροφή και η ένδυση δεν είναι στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα που ανήκουν σε όλες και όλους, αλλά τρόπαια για όποιον καταφέρει να αντέξει στην κόλαση του σύγχρονου καπιταλισμού.
Είναι η αντίληψη που θέλει κάθε μορφή αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, πρόνοιας να είναι μια περιττή και επικίνδυνη στρέβλωση της αγοράς.
Είναι η πολιτική που πιστεύει ότι πρέπει να ιδιωτικοποιήσουμε τα πάντα, να καταργήσουμε κάθε κοινωνική προστασία και να υποβιβάσουμε το κράτος σε ένα μηχανισμό αστυνόμευσης.
Είναι η κυβερνητική διαχείριση που άφησε τις αγορές ανεξέλεγκτες και ως αποτέλεσμα είχαμε τη μεγάλη κατάρρευση της περιόδου 2007-2008, τις συνέπειες της οποίας ακόμη και σήμερα βιώνουμε.
Αυτή την πολιτική στην Ελλάδα, λίγο πολύ εκπροσωπούσαν για χρόνια τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έστω και σε παραλλαγές,και σημαντικές πλευρές της αποδέχτηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της «μνημονιακής προσαρμογής» του
Κι εδώ βλέπουμε την παραγωγική Ελλάδα να ξενυχτάει για να μοιράσει επιδόματα στους άνεργους τεμπέληδες, που κάνουν ζωάρα με μηνιαίο εισόδημα όσο κοστίζει ένα μπουκάλι ουίσκι στον Κιάμο. 

Ν.Σ.

4 σχόλια:

  1. Αυτή δεν είναι που οι αντάρτες σκότωσαν τον παππού της, αλλά τελικά είχε μπερδέψει τους παππούδες?Ο δικός της ήταν ζωντανός! Καλά πόσους είχε? Την έστειλαν και στήν Ευρωβουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδής βλέπω ότι κοροιδεύετε την κοπέλα να σας εξηγήσω τι συμβαίνει μιας και τα ξέρω από πρώτο χέρι.
    Η Κα.βουλευτής πήγε στα μπουζούκια τον Κιάμο ,με παρέα και τον παππού της μαζί,κάθεται δεξιά.
    Όμως ο παππούς ερωτεύτηκε την λουλουδού του μαγαζιού που δούλευε βράδυ αλλά παίρνει και το επίδομα,και το έσκασαν μαζί. Στη συνέχεια την παντρεύτηκε.
    Όταν το έμαθε η εγγόνα του ,έβαλε ένα κομουνιστή να τον σκοτώσει,ώστε να πάρει η λουλουδού την σύνταξή του και να σταματήσει το επίδομα.(ήταν η ΝΔ κυβέρνηση τότες).
    Μέχρις όμως να βγει η σύνταξη-Ελλάδα βλέπεις 400000 σε εκκρεμότητα-,βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ και της ξαναέδωσε το επίδομα.Ταυτόχρονα ξαναδούλευε στο μαγαζί παράνομα, έπαιρνε και το ενοίκιο από το σπίτι του παππού.
    Αυτό ακριβώς κατάγγειλε η Κα.Καίλη ,το σκάνδαλο.Καταλάβατε?
    Για την ιστορία ο παππούς βρέθηκε ζωντανός γιατί ο κομουνιστής σκότωσε λάθος παππού στα ΚΑΠΗ.

    Ξενοφώντας
    ο παρκαδόρος του μαγαζιού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικός ο Ξενοφώντας, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.Καλλίτερα και από τον Άδωνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι ανεργοι θελουν δουλεια και οχι επιδοματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή