Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα έφτασαν στα Τρίκαλα!

Τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα παρουσιάστηκαν σήμερα -  στο πλαίσιο του προγράμματος ELVITEN και ως δράση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018 - στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στα Τρίκαλα.....
Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος «HORIZON 2020» και στοχεύει στην προώθηση της χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων (EL-Vs), όπως ποδήλατα, σκούτερ, τρίκυκλα και τετράκυκλα, ως άνετου μέσου μεταφοράς στις πόλεις.Σε αυτό το πλαίσιο, δέκα ελαφρά οχήματα (πέντε τρίκυκλα και τα πέντε τετράκυκλα) θα κυκλοφορούν στα Τρίκαλα, είτε για όσους εργάζονται στον χώρο των διανομών, είτε για πολίτες.
«Προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι τελικά μπορούμε να τα κυκλοφορήσουμε, και ότι δεν είναι απλά παιχνίδι, αλλά μπορούν σε περιπτώσεις μεταφοράς, delivery αλλά και σε ανάγκες δημοσίων υπηρεσιών, να βοηθήσουν να κινηθούμε πιο ομαλά, πιο καθαρά και πιο γρήγορα» δήλωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου
.«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έρθουν και τα υπόλοιπα οκτώ οχήματα, τα οποία θα μοιραστούν, εκ περιτροπής, σε εταιρείες και ιδιώτες, προκειμένου να δούνε αν μπορούν να βοηθήσουν τη δουλειά τους. Αλλά πέντε ηλεκτρικά οχήματα θα πάνε στα πάρκινγκ του Δήμου Τρικκαίων, προκειμένου δημότες που θα έρθουν να παρκάρουν, να μπορούν να πάρουν ένα από αυτά για να κάνουν τη δουλειά τους» κατέληξε ο κ. Παπαστεργίου.
Το πρόγραμμα ELVITEN - Ευέλικτη Ηλεκτροκίνηση για Βιώσιμες Πόλεις- υλοποιείται σε έξι ευρωπαϊκές πόλεις: Τα Τρίκαλα, το Βερολίνο, τη Ρώμη, το Μπάρι, τη Γένοβα και τη Μάλαγα.
Στην Ελλάδα, η συνεργασία της e-trikala γίνεται με το ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ).
Αυτά συμβαίνουν στην άλλη Ελλάδα ,σε Δήμους με οράματα και πρωτοβουλίες σε όφελος των δημοτών.
Ν.Σ.

1 σχόλιο:

  1. Και στη μακρινή Φωκίδα έχουμε μπερδευτεί με το πως θα διατεθεί το τσιμέντο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή