Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Διαμαρτυρία κατοίκου Γραβιάς - Αποκομιδή απορριμμάτων ή καταστροφή των κάδων;

Είναι απαράδεκτος ο τρόπος που χειρίζονται τους κάδους του Δήμου Δελφών – πληρωμένους με δικά μας χρήματα - οι εργάτες της αποκομιδής των απορριμμάτων. ....
Με μεγάλη ταχύτητα και μεγαλύτερη αδιαφορία, τους αρπάζουν, τους αδειάζουν χτυπώντας τους αλλεπάλληλα με μεγάλη δύναμη και τέλος τους πετάνε στη θέση τους, φεύγοντας «βολίδα». Κατά τη διαδικασία της αποκομιδής βροντολογάει ο τόπος από τα γκάπα – γκούπα των κάδων.
Και μπορεί οι κάδοι να μην …πονάνε, αλλά διαλύονται, σπάνε τα καπάκια, χαλάει ο ποδομοχλός και, φυσικά, ούτε λόγος για επιδιορθώσεις και αποκατάσταση της ζημιάς.
Είναι, μάλιστα, αχαρακτήριστη η αποδοχή της κατάστασης από τους παράγοντες του Δήμου και των Τοπικών Κοινοτήτων.
«Τι να κάνουν, τρέχουν και δεν προλαβαίνουν!»
Αυτή είναι η απάντησή τους.
Και οι περισσότεροι από αυτούς θα ξαναβάλουν υποψηφιότητα στις ερχόμενες Δημοτικές για να συνεχίσουν το «ίδιο βιολί»!
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σε μια γειτονιά στη Γραβιά.
Για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ένας πράσινος κάδος είχε χαλασμένο το μοχλό ανύψωσης και μισοσπασμένο καπάκι. Κάποιος περίοικος - άνοιξη και καλοκαίρι- επισκεύαζε, κολλούσε ή έραβε το καπάκι για να μη βγαίνει δυσοσμία. Μετά από δυο τρεις …επισκέψεις του απορριμματοφόρου ξανά διαλυόταν.
Αφού σιγουρεύτηκε πως η κατάσταση θα διαιωνίζεται, επειδή «σιγά, ο δήμος κοιμάται», αναζήτησε ανταλλακτικά και αντικατέστησε μόνος του τον ποδομοχλό και έβαλε καινούριο καπάκι. Αυτά έγιναν πρόσφατα, το απόγευμα του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου. Και τη Δευτέρα το μεσημέρι, μετά την …επιδρομή της αποκομιδής, σπασμένος πάλι ο καινούριος μηχανισμός.
Αν δεν γίνουν αυστηρές συστάσεις στον εργολάβο και δεν σταματήσει το πατιρντί της καταστροφής των κάδων, θα έχει άδικο αυτός ο δημότης -και κάθε δημότης- να φορτώσει το χαλασμένο  κάδο της γειτονιάς του και να πάει να τον αδειάσει, παρατώντας τον μπροστά στο δημοτικό κατάστημα στην Άμφισσα;

Αναγνώστης – δημότης Δήμου Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου