Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

19 Σεπτεμβρίου του 1952: Γιατί ο Τσάρλι Τσάπλιν εκδιώχθηκε από τις ΗΠΑ ...

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 1952, ο Τσάρλι Τσάπλιν, μαζί με την οικογένειά του, πετούσε από τις ΗΠΑ στην Βρετανία,....
όπου είχε προσκληθεί να παραβρεθεί στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας, «Τα φώτα της ράμπας», που ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Οκτωβρίου.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το πλήρωμα του αεροπλάνου έλαβε την εντολή να ενημερώσει τον, πάντα και μέχρι το τέλος της ζωής του αποκλειστικά Βρετανό πολίτη, Τσάπλιν, ότι τα ταξιδιωτικά του έγγραφα για την επιστροφή του στις ΗΠΑ είχαν ακυρωθεί λόγω των κατηγοριών περί «αντι-αμερικανικών ενεργειών» και των υποψιών του FBI ότι ήταν «κρυπτοκομμουνιστής». Χαρακτηρισμοί οι οποίοι είχαν μετατραπεί σε κατηγορίες την εποχή του μακαρθικού αντικομμουνιστικού «πογκρόμ» στο Χόλιγουντ, τσακίζοντας καριέρες και καλλιτεχνικά όνειρα, εξαφανίζοντας ταλέντα και μετατρέποντας σπουδαίους δημιουργούς σε κοινούς χαφιέδες
Ν.Σ.

2 σχόλια:

  1. Κύριε Ν.Σ παρατηρώ τις αναρτήσεις τελευταία στο μλόγκ και εκείνο που διαπιστώνω μετα λύπης μου είναι ότι τα σούρνεται γενικώς στην Αμερική για διάφορα θέματα , πολιτικά , κοινωνικά , καλλιτεχνικά κ.λπ. Λέω μετά λύπης μου γιατι η Αμερική είναι μια δημοκρατική χώρα με την οποία η χώρα μας και η Κυβέρνησή μας έχουν γίνει κολλητοί.
    Ο Πρωθυπουργός μας εξάλλου είναι πολύ καλός φίλος με τον Κο Τράμπ και συναντώνται συνέχεια.
    Σε λίγες ημέρες μάλιστα θα πάει εκεί στην Νέα Υόρκη και θα τον συναντήσει και πάλι.
    Εκτός του ότι η Αμερική αυξάνει την στρατιωτική της παρουσία στην Ελλάδα για να μας προστατεύει , παραβλέποντας τα παλιά μας και αισχρά συνθήματα "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι ", "έξω οι βάσεις του θανάτου" και "Εοκ και Νάτο το ίδιο συνδικάτο", μας βοηθάει πολύ στα εθνικά μας θέματα.

    Παλιός Εαμοσλαβοκουμουνιστής και νύν φανατικός Εθνικοπατριώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαρά μου που επικοινωνήσαμε,αν και δεν σας γνωρίζω καθ'οτι ανώνυμος,παρ όλα αυτά οι αναρτήσεις μου αναφέρονται σε θέματα κοινωνικά οικολογίας και φυσικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους λαούς του κόσμου. Μόνο ενίοτε αναφέρομαι στους διαχειριστές της τύχης τους,που είναι παράλογες, όπως συμβαίνει πολλές φορές και στον τόπο μας.

    Απλά προσπαθώ να είμαι. .άνθρωπος.


    ΑπάντησηΔιαγραφή