Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι του Δήμου Δελφών στο Συμπόσιο που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Yale στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.


Στα θέματα του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών θα συζητηθεί και η μετάβαση του Δημάρχου και τριών Αντιδημάρχων στο Πανεπίστήμιο του Yale ( Αμερικανικό ιδιωτικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής)......

Αναλυτικά η εισήγηση του σημερινού 21ου θέματος του ΔΣ
Έγκριση μετακίνησης αιρετών του Δήμου Δελφών στο Συμπόσιο που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Yale 02-06/10/2018 και εξειδίκευση πιστώσεων.  (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος).
Σε συνέχεια πρωτοβουλίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Δήμος μας έχει προσκληθεί να συμμετάσχει σε συμπόσιο που θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο του Yale (Yale School of Public Health) με θέμα «Olive Oil and Health: New Frontiers and Partnerships for Research and Education» (μετάφραση- Ελαιόλαδο και Υγεία: Νέοι Ορίζοντες και Συνεργασίες για Έρευνα και Εκπαίδευση).  
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προβολή και αναβάθμιση των δελφικών ελαιώνων (Ελαιώνας της Άμφισσας) και βασίζεται στη λογική ότι το Πανεπιστήμιο του Yale θέλει να εστιάσει σε έναν αγροτικό χώρο της Μεσογείου ο οποίος συνδυάζει την παραγωγική οικονομία με το πολιτιστικό περιβάλλον. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επιλεγούν οι δελφικοί ελαιώνες.  
Το πρόγραμμα είναι τετραμερές (Δήμος Δελφών, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Πανεπιστήμιο του Yale), έχει βάθος χρόνου και έχει δυο άξονες: από τη μια την αναβάθμιση του ελαιώνα μας και την πλήρη απαλλαγή του από κάθε είδους λύματα (αστικά, γεωργικά, ελαιοτριβείων κλπ) καθώς και ένα πλήρες σχέδιο αποτροπής φυσικών καταστροφών (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ) και από την άλλη θα εστιάσει στην ανάδειξη και στην επιστημονική τεκμηρίωση των ειδικών χαρακτηριστικών και της διατροφικής αξίας της ελιάς Αμφίσσης και του ελαιολάδου μας

Ύστερα από τα ανωτέρω σας καλούμε:  
Να εγκρίνετε την μετακίνηση αντιπροσωπίας αιρετών του Δήμου Δελφών, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο και τους Αντιδημάρχους Δελφών κ.κ. Αριστείδη Αγγελόπουλο, Μαρία Ανδρεοπούλου και Νεκτάριο Μίχο, με σκοπό τη μετάβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συγκεκριμένα στην πόλη New Haven, CT προκειμένου να συμμετάσχουν στο ανωτέρω αναφερθέν συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Yale. 
Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί από τις 02 Οκτωβρίου 2018 έως και τις 06 Οκτωβρίου 2018 (πέντε ημέρες εκτός έδρας), ενώ η μετάβασή τους στις Η.ΠΑ. θα πραγματοποιηθεί με αεροπλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου