Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Α.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ : ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες,  εσκεμμένα, να γίνεται μια ακόμη επίθεση προς το Δ.Σ του συλλόγου μας  την όποια θεωρούμε άδικη και χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. .....
Αυτή η επίθεση συνίσταται στην ανακοίνωση του τοπικού Δημοτικού Συμβούλου κυρίου Μολιώτη,  ο όποιος κατά τα λοιπά εκπροσωπεί το χωριό μας.
Με την παρακάτω ανακοίνωση δεν θα προσπαθήσουμε να απολογηθούμε, θα προσπαθήσουμε όμως αντικειμενικά και σοβαρά να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας και  τους φίλους της ομάδας.
Στην πραγματικότητα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών απλώς ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πίστωση για την εκδήλωση του συλλόγου μας που θα γίνει στο Δημοτικό σχολείο Πολυδρόσου στις 15 Αυγούστου 2018 και  η όποια είχε ένα συγκεκριμένο σκεπτικό: Αφενός μεν να ενισχυθεί ο σύλλογος μας κάτι το οποίο έχoυμε πραγματικά ανάγκη, αφετέρου δε να αναβιώσουμε το πανηγύρι της Παναγίας το οποίο εδώ και χρόνια (με ευθύνη ορισμένων οι οποίοι  τώρα ξαφνικά το επικαλούνται) έχει ξεχαστεί.
Την εν λόγω πίστωση, μεταξύ ορισμένων,  καταψήφισε και ο αγαπητός συντοπίτης μας κύριος Μολιώτης  ο οποίος… τόσο πολύ μας συμπαραστέκεται και μας στηρίζει εδώ και τρία χρόνια.
Δύναται να μας πει ο κύριος  Μολιώτης, με ποιον άλλον τρόπο θα μπορούσε ο Δήμος να μας βοηθήσει; Αν ο τρόπος αυτός δεν είναι νόμιμος και καθαρός,  γιατί δεν προσφεύγει στα αρμόδια όργανα της αποκεντρωμένης για να προσβάλει την απόφαση; Όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι, δεν βοηθούνται από τον Δήμο προκειμένου να επιτελέσουν το έργο τους και ταυτόχρονα να ενισχύσουν τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου ;
Δυστυχώς όμως, ο συγκεκριμένος κύριος δεν έχει βγει από τα στενά όρια της πλατείας μας .Άλλωστε, δεν θυμόμαστε και καμία ιδιαίτερη αντίδραση σε παρόμοιες  εκδηλώσεις που έγιναν στον ίδιο χώρο και για τις οποίες υπήρξε και υπάρχει χρηματοδότηση από τον Δήμο. Πέρυσι ακριβώς ίδια εποχή, ο αγαπητός μας συντοπίτης μας λοιδορούσε γιατί “τολμήσαμε”  να κάνουμε εκδήλωση στο Κτήμα Κλέτσα στην Γραβιά. Φέτος μας δημιουργεί τα ίδια θέματα παραμονές της Παναγίας .Του χρόνου, τι άραγε;
Εμείς προκειμένου να σταθούμε οικονομικά σαν σύλλογος και να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας, προσπαθήσαμε ανήμερα της Παναγίας  να έχουμε μια μουσική βραδιά, προκειμένου ο κόσμος να διασκεδάσει αλλά και ο σύλλογός μας να έχει έσοδα. Φυσικά όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν υπήρχε και η ανάλογη βοήθεια από το Δήμο Δελφών τον όποιο για ακόμα μια φορά ευχαριστούμε που είναι δίπλα μας.
Ο δικός μας ρόλος είναι να λειτουργούμε ως ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας και να προσφέρουμε σε αυτήν. Άλλωστε ήδη, εκτός από το ήθος και την αγωνιστική πορεία, κάτι που είναι αναγνωρίσιμο από όλες τις ομάδες του Νομού, έχουμε να επιδείξουμε και δύο φιλανθρωπικούς   αγώνες μεταξύ παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του συλλόγου μας και αντίστοιχους του Ολυμπιακού Πειραιώς και της Α.Ε.Κ, προκειμένου να βοηθήσουμε οικονομικά οικογένειες συντοπιτών μας που πραγματικά έχουν ανάγκη.
Συνεπώς κύριε Μολιώτη, για ποιον λόγο προσπαθείτε συνεχώς και συστηματικά να συκοφαντείτε το σύλλογό μας και να υπονομεύετε τις προσπάθειές μας;
Πραγματικά, μας είναι πολύ δύσκολο να το αντιληφθούμε.
Οι οικονομικοί απολογισμοί της ομάδας μας άλλωστε, είναι ελεγμένοι από την αρμόδια   εξελεγκτική επιτροπή και είναι στην διάθεση του καθενός.
Κλείνοντας, καλούμε όσους αγαπούν την ομάδα, να μας στηρίξουν και να μας ενισχύσουν  στην εκδήλωση μας και να γνωρίζουν ότι η οικονομική συμβολή τους δεν ξοδεύεται άσκοπα, παρά μόνο για την συνέχιση  του ιστορικού συλλόγου μας ο όποιος φέτος κλείνει τα 60 χρόνια ζωής.
Καλή Παναγιά σε όλους.
               Με εκτίμηση

     Το Δ/Σ του Α.Σ.Διαγόρα  Πολυδρόσου


4 σχόλια:

  1. Δεν νομιζω καποιος αλλος συλλογος του χωριου να εχει παρει τοσα χρηματα απο τον Δημο.Γιατι δεν βγαινουν οι προεδροι του συλλογου Γυναικων του Λαογραφικου να πουν κατι...(μουγκα στην στρουγγα ε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν κατάλαβα καλά, ήρθε στην Σουβάλα ο Δήμαρχος μαζί με την κομπανία του, για να κουρέψει το χόρτο του γηπέδου, για να κάνει πανηγύρι ο Α.Σ.ΔΙΑΓΟΡΑΣ;... Γιατί στην ανακοίνωση του Μουλαρα και του Μολιωτη, δεν λέει κάτι τέτοιο. Αυτά που λέει ο Α.Σ. είναι καινούργια. Τελικά, ο Δήμαρχος, γιατί ήρθε; Και γιατί δεν μίλησε με κανέναν στο χωριό;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλέποντας νηφάλια την ανακοίνωση του Δ. θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε για να βοηθήσουμε στην πορεία του.
    1.Σχετικά με τον τέως αντιδήμαρχο τι να διαφωνήσει κανείς,ας τον αφήσουμε στην ανυπαρξία και την πίκρα του.
    2.Πιστεύει ο Δ. ότι με τον τρόπο που λειτουργεί προσφέρει στα αθλητικά δρώμενα?
    Δεν θα ήταν χρησιμότερο να έχει ακαδημίες ,στίβο ,και άλλες δραστηριότητες να απασχολούνται οι νέοι και μέσα από αυτές να ξεπηδούν ταλέντα που θα πλαισιώνουν την ομάδα?
    Τι ωφελούν οι μεταγραφές?τι θα πείραζε να τερμάτιζε στην 8η-10η θέση αλλά με νέους από τις ακαδημίες?
    Είναι ευχαριστημένος με 30-40 θεατές στους αγώνες αλλά με 150 στον Κωτσούλα?επομένως τι αρέσει περισσότερο ,που είναι το αθλητικό πνεύμα?
    3.Η επιλεκτική αυτή χορηγία με την δικαιολογία της αναβίωσης της Θρησκευτικής πανήγυρης τον κάνει να αισθάνεται άνετα?
    Είναι ο μοναδικός σύλλογος που έχει ανάγκες? ,ο Λαογραφικός που πτώχευσε δεν έπρεπε να βοηθηθεί?ο Σ.Γυναικών που πάντα κρατάει ψηλά τα πολιτιστικά και χορηγίες με δικά του έξοδα δεν έχει ανάγκη από επιβράβευση?
    4.Ο κάθε υποψιασμένος δεν θα πει ότι τα 500αρικα που δόθηκαν φέτος σε συλλόγους ήταν για -ξεκάρφωμα-?
    5,Γιατί να πέσει σε τέτοια παγίδα?
    6.Ποιος θα πιστέψει ότι εάν δεν υπήρχαν οι ''εσωτερικές''συγγενικές σχέσεις Δ. με Δήμο θα δίνονταν τα χρήματα?
    Τελικά και εδώ λειτουργούμε με πρακτικές που έφτασαν αυτή τη χώρα σε χρεωκοπία -,αλληλοεξυπηρετήσεις,φωτογραφικές χορηγίες,ψηφοθηρικές παροχές- και όλα τα γνωστά?
    Αυτά για προβληματισμό και διορθωτικές κινήσεις στο μέλλον.
    Καλή σας επιτυχία
    Σκόπιμα -Ανώνυμος- Συντοπίτης
    Καλή Παναγιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδια ενα απλο ερωτημα και απο εμενα τον αδαη.
    Διαβαζω συνεχεια αυτες τις ημερες στο τελος πολλων σχολιων για τα γεγονοτα που συμβαινουν στο χωριο καλη Παναγια και καλη Παναγια και δωστου καλη Παναγια. Ενα ερωτημα..Υπαρχει και ευχη κακη Παναγια ? Ας μας απαντησει καποιος μεγαλοσταυριτης .
    Αφηστε που γεμισαμε συντοπιτες εδω μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή