Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Συγχαρητήρια επιστολή της πρ. Αντιδημάρχου Ιτέας στον ΟΡΦΕΑ

Μια μοναδική εκπληκτική παρουσία της ιστορικής «Μικτής Χορωδίας Ιτέας - Ορφέας», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του γνωστού Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη, ....
είχαμε την τύχη να απολαύσουμε κατά την Πανηγυρική Θεία λειτουργία του εορτασμού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Ιτέας.
  Ο «Ορφέας» πλαισίωσε το αναλόγιο καθ όλη την διάρκεια της ακολουθίας και οι ύμνοι ξεχύνονταν από τον γυναικωνίτη του Ναού και πλημμύρισαν για πρώτη φορά το Ναό της Μεταμόρφωσης Ιτέας.
 Η πολυβραβευμένη χορωδία της Ιτέας έχει καταγράψει χρόνια διεθνούς πορείας, με εκατοντάδες συναυλίες και αντίστοιχες βραβεύσεις στο ενεργητικό της, με κάθε της εμφάνιση να αποσπά διθυραμβικές κριτικές από ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, χαράσσοντας σπουδαία πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα.
 Έχει συνεργαστεί με επαγγελματικές χορωδίες, έχει δώσει συναυλίες με συμφωνικές ορχήστρες εντός και εκτός της χώρας μας, έχει δοξαστεί και έχει δοξάσει την χώρα και ιδιαίτερα την Ιτέα και την Φωκίδα παντού.
  Με την ομολογουμένως εκπληκτική εμφάνιση του Σωτήρος απέδειξε για άλλη μια φορά την υψηλή μουσική παιδεία και την σημαντική προσφορά στη μουσική κρατώντας ζωντανό το φως του Πολιτισμού, ως φωνητικό σύνολο εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών.
 Θερμά συγχαρητήρια και στον εμπνευστή, δημιουργό και άοκνο δημιουργό, τον Καλλιτεχνικό Δ/ντή και Μαέστρο Νίκο Ευθυμιάδη, που καλλιέργησε τις δυνατότητες και τα ταλέντα των εκλεκτών μελών - συμπολιτών μας και καθοδήγησε σε διεθνώς αναγνωρίσιμα πεδία την Ιτέα.
 Ευχαριστούμε, «Ορφέα»!


Τριανταφυλλιά Πιλάλα Τσακίρη
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος
Δημοτικής Ενότητας Ιτέας

Δήμου Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου