Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Έριξαν φόλες στο δρόμο προς την Αγία Ελεούσα στην Πολύδροσο - Δύο σκυλιά νεκρά

Τα φαινόμενα με τις φόλες συνεχίζονται στην Πολύδροσο με δύο νέα θύματα - σκύλους.....
Άγνωστος δράστης,  χθες το πρωί, στο δρόμο προς την Αγία Ελεούσα στην Πολύδροσο Φωκίδας, θανάτωσε δύο σκύλους, παρέχοντάς τους δηλητηριασμένη τροφή.

3 σχόλια:

  1. Χωριανός αποκλείεται !!
    Ξένος, επισκέπτης, περαστικός θα ήταν ο δράστης ή μάλλον τα σκυλιά ...αυτοκτόνησαν !!!
    Α.Μ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΟΜΟΣ 4039/2012
    (ΦΕΚ Α-15/02.02.2012) Άρθρο 16
    Κακοποίηση των ζώων
    α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόμενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη με θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασμός.
    β. Απαγορεύεται, εξαιρουμένων των περιπτώσεων κινηματογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισμού, η πώληση, εμπορία και παρουσίαση - διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ζώων ή μεταξύ ζώου και ανθρώπου με σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση της μονομαχίας μεταξύ ζώων.
    γ. Σε περίπτωση τραυματισμού ζώου συντροφιάς σε τροχαίο ατύχημα, ο υπαίτιος της πράξης αυτής, υποχρεούται να ειδοποιήσει άμεσα τον οικείο Δήμο, προκειμένου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύμφωνα με το νέο νόμο 4039/12 αρ. 20 παρ. 2, η θανάτωση/κακοποίηση ζώου τιμωρείται ποινικά με φυλάκιση 1 έως 5 χρ. και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 χιλ. ευρώ. Παράλληλα επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ (!!!), για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή