Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ - «Η Κόρη» του Σάιμον Στόουν με πρωταγωνιστή τον Τζέφρι Ρας

Τετάρτη 1/8 και Παρασκευή 3/8 στις 9.30μμ
«Η Κόρη»
του Σάιμον Στόουν με πρωταγωνιστή τον Τζέφρι Ρας
Ελεύθερη διασκευή του θεατρικού έργου του Ίψεν «Η Αγριόπαπια».....

Η ταινία προτάθηκε για 9 βραβεία της Ακαδημίας κινηματογράφου της Αυστραλίας και πήρε τρία: Βραβείο Α΄ Γυναικείου ρόλου για την Οντέσα Γιάνγκ, Βραβείο Β’ Γυναικείου ρόλου για την Μιράντα Ότο και Βραβείο διασκευασμένου σεναρίου.
Το εξαιρετικό καστ της ταινίας απαρτίζουν, ο βραβευμένος με Όσκαρ Αυστραλός ηθοποιός Τζέφρι Ρας, ο υποψήφιος για τρεις Χρυσές Σφαιρές Νεοζηλανδός ηθοποιός, Σαμ Νιλ και η ταλαντούχα Μιράντα Ότο - επίσης γεννημένη στην Αυστραλία - γνωστή κυρίως από τη συμμετοχή της στην τριλογία του Πίτερ Τζάκσον, «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».
Το φιλμ πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Σίδνεϊ, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στα σημαντικότερα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ, από το Τορόντο και τη Βενετία, μέχρι το Λονδίνο, όπου συμμετείχε και στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης.
ΥΠΟΘΕΣΗ
Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται στη σύγχρονη Αυστραλία. Ο Κρίστιαν επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από 20 χρόνια στις ΗΠΑ,  προκειμένου να παρευρεθεί στον γάμο του πλούσιου πατέρα του (Τζέφρι Ρας), με την κατά πολύ νεότερη οικονόμο του. Η άφιξη του Κρίστιαν θα φέρει στο φως ένα καλά κρυμμένο οικογενειακό μυστικό και θα ανατρέψει τις όποιες ισορροπίες στις ζωές των ανθρώπων που κάποτε είχε αφήσει πίσω του.
Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Σάιμον Στόουν προσπαθεί να εκσυγχρονίσει ένα από τα πιο δημοφιλή θεατρικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου την «Αγριόπαπια» του Ίψεν μεταφέροντας μας στην Αυστραλία του σήμερα. Και τα καταφέρνει περίφημα. Η φιγούρα του Χένρι, παιγμένη λακωνικά, λιτά και στιβαρά από τον πολύπειρο Τζέφρι Ρας, δεσπόζει στις ζωές όλων.  Άξια αναφοράς είναι τα μαγευτικά τοπία της Αυστραλιανής υπαίθρου, τα οποία προσθέτουν μια εικόνα για το περιβάλλον στο οποίο ζουν οι πρωταγωνιστές.

Οι ερμηνείες των αξιόλογων ηθοποιών από τον πάντα εξαιρετικό Τζεφρι Ρας μέχρι την Μιράντα Ότο και τον υπέροχο Σαμ Νιλ, κρατούν το ενδιαφέρον στην ταινία μέχρι και τους τίτλους του τέλους. Μαζί τους και οι νεώτεροι, ο Γιούαν Λέσλι που με τις σωστές δόσεις συναισθηματισμού αντιμετωπίζει τα γεγονότα και η βραβευμένη Οντέσα Γιανγκ που πείθει ως μια ατίθαση αλλά ταυτόχρονα ευάλωτη έφηβη.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου