Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Arachova Trail 4: ‘Ενας αγώνας που τα έχει όλα! (09/09/18)


Την Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου 2018, θα διεξαχθεί στην Αράχωβα ο 4ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος 21K, ο Ορεινός Αγώνας Δρόμου 11Κ, Αγώνας Δρόμου 6Κ καθώς και ο Aγώνας Δρόμου Παίδων 1 χιλιομέτρου. Την Διοργάνωση θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Αράχωβας (ΣΧΟΑ) με την υποστήριξη της Δημοτικής Eνότητας Αράχωβας. .....
Σκοπός του Αγώνα είναι να φέρει τους νέους κοντά στον αθλητισμό, η ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής καθώς και η διάδοση του Ορεινού Τρεξίματος.
Ορεινός Ημιμαραθώνιος 21Κ
Ημερομηνία Διεξαγωγής : Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018
Σημείο Εκκίνησης & Τερματισμού : Γυμνάσιο Αράχωβας
Ώρα Εκκίνησης : 9:30 π.μ.
Απόσταση Διαδρομής : 21 χιλιόμετρα
Θετική Υψομετρική Διαφορά : 1380m
Διαδρομή Αγώνα : Ο Αγώνας θα ξεκινήσει από το Γυμνάσιο Αράχωβας (+950m) και αφού οι αθλητές διασχίσουν το χωριό μέχρι το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας, θα κατευθυνθούν ανατολικά για τα επόμενα 5 χιλιόμετρα όπου θα υπάρχει και ο 1ος σταθμός ανεφοδιασμού ᾽Παναγιωτού᾽ (+890m). Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν βόρεια μέχρι το 11ο χιλιόμετρο της διαδρομής, όπου θα συναντήσουν τον 2ο σταθμό ανεφοδιασμού ´Μάνα´ (+1540m). Από εκεί θα συνεχίσουν δυτικά για τα επόμενα 4 χιλιόμετρα μέχρι τον 3ο σταθμό ανεφοδιασμού ᾽Βλαχόλακκα᾽ (+1650m), στο 15ο χιλιόμετρο της διαδρομής. Η διαδρομή διασχίζει τον ορεινό όγκο που υψώνετε βόρεια της Αράχωβας με κορυφή τον ᾽Πετρίτη᾽ (+1924m). Το υψηλότερο σημείο διαδρομής βρίσκεται στο 14ο χιλιόμετρο με υψομετρική +1880m. Η διαδρομη θα συνεχιστεί με κατεύθυνση νοτιοδυτική-νότια μέχρι τον 4ο σταθμό ανεφοδιασμού ᾽Λιγκερίσος᾽ (+1150m), στο 20ο χιλιόμετρο. Στη συνέχεια θα συναντήσουν το Ιστορικό Πεδίο της Μάχης της Αράχωβας, το οποίο και θα διασχίσουν, για να εισέλθουν στο χωριό. Αφού διασχίσουν τον ᾽Εγκάρσιο᾽ (Σκαλοπάτια που οδηγούν στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου), θα οδηγηθούν μέσα από τα καλντερίμια του χωριού στο Γυμνάσιο Αράχωβας, όπου και θα τερματίσουν.
Η διαδρομή του ημιμαραθωνίου έχει πιστοποιηθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία Ορεινού Τρεξίματος (ITRA). Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πρακάτω:
http://tracedetrail.com/en/trace/trace/39182
Ορεινός Αγώνας Δρόμου 11Κ

Ημερομηνία Διεξαγωγής : Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018
Σημείο Εκκίνησης & Τερματισμού : Γυμνάσιο Αράχωβας
Ώρα Εκκίνησης : 10:00 π.μ.
Απόσταση Διαδρομής : 11 χιλιόμετρα
Θετική Υψομετρική Διαφορά : 435m
Διαδρομή Αγώνα : Ο Αγώνας θα ξεκινήσει από το Γυμνάσιο Αράχωβας (+950m) και αφού οι αθλητές διασχίσουν το χωριό μέχρι το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας, θα κατευθυνθούν ανατολικά για τα επόμενα 5 χιλιόμετρα με μικρή υψομετρική διαφορά μέχρι τον 1ο σταθμό ανεφοδιασμού ᾽Παναγιωτού᾽ (+890m). Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν βόρεια μέχρι το 6ο χιλιόμετρο της διαδρομής, θέση ᾽Γιώργη Βρύση᾽ (+1145m) από όπου και θα κατευθυνθούν δυτικά για τα επόμενα 4 χιλιόμετρα, μέχρι το 2ο σταθμό ανεφοδιασμού (4ο για την μεγάλη διαδρομή), ᾽Λιγκερίσος᾽ (+1150m). Στη συνέχεια θα συναντήσουν το Ιστορικό Πεδίο της Μάχης της Αράχωβας το οποίο και θα διασχίσουν για να εισέλθουν στο χωριό. Αφού διασχίσουν τον ᾽Εγκάρσιο᾽ (Σκαλοπάτια που οδηγούν στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου), θα οδηγηθούν μέσα από τα καλντερίμια του χωριού στο Γυμνάσιο Αράχωβας, όπου και θα τερματίσουν.
Αγώνας Δρόμου 6Κ
Ημερομηνία Διεξαγωγής : Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018
Σημείο Εκκίνησης & Τερματισμού : Γυμνάσιο Αράχωβας
Ώρα Εκκίνησης : 10:30 π.μ.
Απόσταση Διαδρομής : 6 χιλιόμετρα
Θετική Υψομετρική Διαφορά : 200m
Διαδρομή Αγώνα : Ο Αγώνας θα ξεκινήσει από το Γυμνάσιο Αράχωβας (+950m). Τα πρώτα δύο χιλιόμετρα είναι κατηφορικά. Στη συνέχεια ακολουθεί μια παρατεταμένη ανηφόρα περίπου 1,5 χιλιομέτρου (σχεδόν όλη η υψομετρική του αγώνα). Στη συνέχεια η Αθλητές μετά από μικρές ανηφοροκατηφόρες εισέρχονται πάλι στο χωριό και τερματίζουν στο Γυμνάσιο Αράχωβας μέσα από καλντερίμια.
Αγώνας Δρόμου Παίδων 1Κ
Ημερομηνία Διεξαγωγής : Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018
Σημείο Εκκίνησης & Τερματισμού : Γυμνάσιο Αράχωβας
Ώρα Εκκίνησης : 10:40 π.μ.
Απόσταση Διαδρομής : 1 χιλιόμετρο
Θετική Υψομετρική Διαφορά : 35m
Διαδρομή Αγώνα : Η Διαδρομή θα ξεκινήσει από το Γυμνάσιο Αράχωβας και αφού οι αθλητές διασχίσουν το χωριό μέχρι το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας, θα επιστρέψουν μέσα από καλντερίμι στο Γυμνάσιο Αράχωβας όπου και θα τερματίσουν.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΙΔΩΝ 1Κ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχου όλα τα παιδιά του Δημοτικού.
Οι εγγραφές για τον αγώνα παίδων θα γίνουν στην γραμματεία του αγώνα το Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017.
Σήμανση & Ασφάλεια Διαδρομών : Όλες οι διαδρομές είναι σηματοδοτημένες ως προς την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί καθώς και χιλιομετρικά. Έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ευδιάκριτες και ασφαλείς για τους αθλητές. Στον αγώνα θα υπάρχει διαθέσιμος Ιατρός για την παροχή πρώτων βοηθειών ,εάν χρειαστεί. Επίσης τον αγώνα θα καλύψει κλιμάκιο της Ε.Ο.Δ (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης).
Σε όλους τους σταθμούς ανεφοδιασμού θα βρίσκονται κριτές του αγώνα που θα ελέγχουν την ομαλή διεξαγωγή του.
Οι Διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν τραυματισμούς των αθλητών κατά τη διάρκεια του αγώνα, από υπαιτιότητα του αθλητή ή θέματα Υγείας που οφείλονται σε ελλιπή Ιατρικό Έλεγχο.
Σταθμοί Ανεφοδιασμού : Σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχει νερό και ισοτονικό για την ενυδάτωση των αθλητών, αλμυρά και γλυκά σνακ καθώς και φρέσκα φρούτα. Στον τερματισμό θα υπάρχει μπουφές με νερό, χυμούς, αναψυκτικά και διάφορα σνακ.
Συμμετοχή : Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν, ανεξαιρέτως, όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι 09/09/2000 και νωρίτερα), έχουν προβεί στις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις και είναι ικανοί να συμμετέχουν σε αγώνες τρεξίματος.
Κόστος συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο ορίζεται το ποσό των 20€, για των αγώνα 11Κ το ποσό των 10€ και για τον αγώνα των 6Κ το ποσό των 10€.
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή του κάθε αθλητή, θα πρέπει με τη Δήλωση Συμμετοχής να κατατεθεί και το αντίστοιχο ποσό στο λογαριασμό του Συλλόγου με το ονοματεπώνυμο του αθλητή σαν αιτιολογία.
Δήλωση Συμμετοχής : arachovatrail.weebly.com
Τραπεζικός Λογαριασμός : 35329601336 (ΕΘΝΙΚΗ)
IBAN : GR1801103530000035329601336
BIC : ΕΤΗΜGRAA
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΑΡΑΧΩΒΑΣ
Βραβεύσεις & Έπαθλα : Σε κάθε αγώνα υπάρχουν 2 κατηγορίες (Ανδρών – Γυναικών). Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας με κύπελλο. Όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.
Όλοι οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες Ορεινός Ημιμαραθώνιος 21Κ, Ορεινός Αγώνας Δρόμου 11Κ και Αγώνας Δρόμου 6Κ, θα παραλάβουν από τη Γραμματεία τεχνικό μπλουζάκι με τα διακριτικά του κάθε αγώνα.
Όριο Τερματισμού : Το όριο τερματισμού για τον Ημιμαραθώνιο και τον Ορεινό Αγώνα Δρόμου 11Κ είναι οι 5 ώρες.
Πρόγραμμα Αγώνων
Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018
Παραλαβή Αριθμών και chip Χρονομέτρησης από τη Γραμματεία του Αγώνα (Γυμνάσιο Αράχωβας), από 5:00μμ έως 11:00μμ
Παρουσίαση του Αγώνα στους αθλητές και Χυλοπίτα Party στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Αράχωβας στις 8:00μμ.
Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018
7:00πμ – 9:00πμ : Παραλαβή Αριθμών
9:30πμ : Εκκίνηση Ορεινού Ημιμαραθωνίου
10:00πμ : Εκκίνηση Ορεινού Αγώνα Δρόμου 11Κ
10:30πμ : Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 6Κ
10:40πμ : Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου Παίδων 1Κ
2:00μμ : Απονομές Επάθλων
2:30μμ : Λήξη διοργάνωσης
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ : Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση ή την αναβολή του αγώνα, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.
irunmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου