ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ Ο ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΣ? Η Κέρκυρα πνίγεται στα σκουπίδια αλλά ένας Κερκυραίος επιχειρηματίας κάνει τη διαφορά και .....δεν έχει ανάγκη κανέναν!


Χίλια μπράβο  ! Εμείς αφού μπορούμε γιατί δεν το κάνουμε? Και είναι  τόσο απλό με 4 κινήσεις που δεν  κοστίζουν καθόλου!  Την ώρα που η Κέρκυρα "πνίγεται" στα σκουπίδια λόγω διαμάχης για τη λειτουργία   ΧΥΤΑ,  ο επιχειρηματίας.....Δημήτρης Κούρκουλος δίνει το καλό παράδειγμα υιοθετώντας καθημερινές μικρές συνήθειες με αποτέλεσμα να έχει σχεδόν μηδενίσει την παραγωγή απορριμμάτων στο εστιατόριό του που έχει στην περιοχή του Αρίλλα.

«Αρχισα να αποκτώ ένα είδος οικολογικής συνείδησης όταν συνειδητοποίησα ότι οι φορείς του κράτους δεν πρόκειται να πετύχουν τίποτε στο κομμάτι της ανακύκλωσης και άρα πρέπει να διαχειριστώ την κατάσταση μόνος μου» λέει στο"Ντοκουμέντο".


Απλές, πρακτικές κινήσεις

Ενσωματωμένη εικόνα  Τι ακριβώς έκανε όμως στο εστιατόριό του; 
«Καταρχήν απαγόρευσα όλα τα πλαστικά μπουκάλια. Προσφέρω νερό μόνο σε γυάλινα επιστρεφόμενα μπουκάλια. 

Για το μαγείρεμα χρησιμοποιώ νερό από την επεξεργασία αντίστροφης ώσμωσης. Με το ίδιο νερό τροφοδοτώ τα πλυντήρια πιάτων και ποτηριών, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιώ έως και πέντε φορές λιγότερο απορρυπαντικό» εξηγεί.

Αναφορικά με το λάδι, σημειώνει ότι συλλέγει τα τηγανόλαδα για να τα πάρει μια εταιρεία η οποία τα στέλνει για ανακύκλωση και παραγωγή βιοντίζελ. «Επίσης τον περασμένο χειμώνα έκανα μια μικρή επένδυση κατασκευάζοντας λιποπαγίδες για τα απόβλητα της λάντζας. Τόσο το λίπος όσο και το σαπούνι συλλέγονται και γίνεται αποκομιδή δωρεάν από την ίδια εταιρεία» αναφέρει.

Κάνει διαλογή στην κουζίνα σε πλαστικά, χαρτιά και γυαλί, πετάει τα φυτικά απόβλητα (φλούδες, τσόφλια, καφέ κ.λπ.) στο περιβόλι του για να γίνουν λίπασμα (κομπόστ), ενώ τα αποφάγια τα δίνει στις νοικοκυρές της γειτονιάς του για τα κοτέτσια, τα αγροκτήματα κ.λπ.

Αν και όλα αυτά ακούγονται εύκολα και πρακτικά, ο ίδιος παραδέχεται ότι στην αρχή δυσκολεύτηκε να πείσει το προσωπικό του να υιοθετήσει όλες αυτές τις συνήθειες. «Υστερα από δυο εβδομάδες όμως με διαβεβαίωσαν ότι δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να επιστρέψουν στον παλιό τρόπο διαχείρισης. Τώρα είναι όλα πιο καθαρά και νοικοκυρεμένα. Προσπαθώ με κάθε τρόπο να πείσω αρκετούς από τους συναδέλφους μου στην περιοχή να υιοθετήσουν αντίστοιχα μέτρα.
Ηδη δύο μικρά ξενοδοχεία και άλλοι δύο συνάδελφοι με ταβέρνες έχουν αρχίσει να ανακυκλώνουν, οι περισσότεροι όμως με κοιτάζουν σαν άλλον έναν γραφικό οικολόγο» παραδέχεται.


                Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Κερκυραίος που εκμηδένισε τα σκουπίδια

Ο περισσότερος κόσμος λέει ότι απλώς μεταφέρει τα σκουπίδια σε σημεία στα οποία δεν θα τα βλέπει για να μην τον ενοχλούν. 

Αυτό δεν  γίνεται  και  στα  μέρη  μας , λέμε εμείς, όπου  οι περισσότεροι "φορτώνουν"  τα  σκουπίδια  τους  σε  δρόμους  , ποτάμια, χωράφια  και δεν τους ενδιαφέρει αν μακροπρόθεσμα θα μολύνουν το περιβάλλον ?

           Αποτέλεσμα εικόνας για σκουπιδια πολυδροσοσ φωκιδασ

                  Αποτέλεσμα εικόνας για παρανομοι σκουπιδοτοποι στην πολυδροσοσ φωκιδασ
                              

                                    

                                    


"Τα σκουπίδια όμως είναι παγκόσμιο πρόβλημα το οποίο μόλις έχει αρχίσει να μας βασανίζει. Θεωρώ ότι η σημερινή κατάσταση είναι κρίσιμη και απαιτεί χειρισμούς έκτακτης ανάγκης από τους πολίτες αλλά και από τους πολιτικούς μας. Δεν υπάρχει χώρος για πολιτικές αντιπαραθέσεις",  καταλήγει ο επιχειρηματίας.

  ΟΙ "ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΙ" ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΙΚΗΣ ΡΑΤΣΑΣ,  ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΘΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ,   ΘΑ  ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ,   ΘΑ  ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ  ΚΑΙ ΔΕΝ  ΘΑ  ΠΑΨΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ "ΑΛΥΧΤΑΝΕ"  ΜΕΧΡΙ  ΝΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ  ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ   ΚΑΙ ΤΑ  ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ  ΣΟΥΒΑΛΑ,  ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου