Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Ανοικτή πρόσκληση σε πολίτες και εκπροσώπους φορέων της Άμφισσας και ευρύτερα του Δήμου Δελφών

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι,

Σας προσκαλούμε σε μια ενημερωτική παρουσίαση – ανοιχτή συζήτηση, προκειμένου να σχηματίσετε ολοκληρωμένη εικόνα για το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα σταδιακής κοινωνικής ένταξης των Ρομά στην Άμφισσα, που εκπονεί ο Δήμος μας, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης Ρομά του Υπουργείου Εργασίας.....

Στη συζήτηση θα παραβρεθεί η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, κ. Αικατερίνη Γιάντσιου και στελέχη της Γραμματείας, με την οποία από κοινού θα φωτίσουμε το σκεπτικό και τις λεπτομέρειες του πρωτοπόρου αυτού προγράμματος, που ως αντικείμενο της μέριμνάς του έχει αποκλειστικά τους Ρομά, οι οποίοι συγκεντρώνουν τουλάχιστον τρεις βασικές προϋποθέσεις: α) Είναι σήμερα μόνιμοι κάτοικοι Άμφισσας, β) Είναι δημότες του Δήμου Δελφών και γ) Διαβιούν σε καθεστώς εξαθλίωσης, δηλαδή εν ολίγοις αφορά αποκλειστικά στους καταυλιζόμενους σήμερα Ρομά περιμετρικά της πόλης σε τσαντίρια, παράγκες και πρόχειρα παραπήγματα (εφόσον αυτοί είναι ταυτόχρονα δημότες μας και μόνιμοι κάτοικοι).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παράλληλα και πολλές υποστηρικτικές δράσεις (με απασχόληση και ανάλογου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού), ιδιαίτερα στους τομείς της εκπαίδευσης των παιδιών (και των ενηλίκων), της υγιεινής και της απασχόλησης, που θα αναλυθούν διεξοδικά.
Η ενημερωτική παρουσίαση – ανοιχτή συζήτηση, που για τεχνικούς λόγους είχε αναβληθεί στις 20 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 και ώρα 20.30 στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου