Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Η Στερεά Σε Νέα Τροχιά για τη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Π.Στ.Ε. και ΓΠΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΓΕΟΠΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ....


Με ενδιαφέρον υποδεχθήκαμε στη τελευταία συνεδρίαση την Προγραμματική Σύμβαση προς υπογραφή που κατέθεσε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας κ. Παπαθωμά για την έναρξη συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη λειτουργία του Κέντρου Γεωπονικών Επιστημών. Με την προγραμματική Σύμβαση ξεκαθαρίζονται αρκετά σημεία  για την λειτουργία του και με την υπογραφή της αξιοποιείται το κτήριο που παραχωρήθηκε από το ΥΠ.Α.Α.Τ. προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως χώρος λειτουργίας του κέντρου, για το οποίο είχε γίνει συντονισμένη προσπάθεια για την απόκτησή του, και με την συμμετοχή της Παράταξης.

Όμως στην σύμβαση έπρεπε να διευκρινιστούν κάποια «αδύνατα» σημεία της :
  • Η λειτουργία του κέντρου δεν θα πρέπει να δημιουργεί στρεβλώσεις στους όρους ανταγωνισμού της αγοράς Παροχής Αμειβομένων Υπηρεσιών που αποτελούν αντικείμενο φορέων του Ιδιωτικού Τομέα.

  • Οι δαπάνες δεν μπορούν να επιμερίζονται στους ωφελούμενους από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του κέντρου αγρότες.

Υπάρχει μια λεπτή ισορροπία η οποία δεν θα πρέπει να ανατραπεί: το κέντρο ερευνών δεν πρέπει να δημιουργεί επιπλέον οικονομικά βάρη για την πρόσβαση στην ενημέρωση και εκπαίδευση των αγροτών αλλά και να μη δημιουργεί στρεβλώσεις προς τον Ιδιωτικό Τομέα από την λειτουργία του.

Με βάση αυτό το σκεπτικό κατατέθηκαν οι παρατηρήσεις της παράταξης για τα αντίστοιχα εδάφια ώστε να αντικατοπτρίζεται ο ανωτέρω προβληματισμός.

Η πλειοψηφία τελικά  άκουσε τους λογικούς προβληματισμούς μας και ενστερνίστηκε τις απόψεις μας.

Μετά από  αυτήν την εξέλιξη χαιρετίζουμε την προσπάθεια της για τη σύνταξη μιας προγραμματικής Σύμβασης σε σωστές βάσεις για την δημιουργία ενός κέντρου που θα δώσει αρκετές λύσεις στους πολίτες της Περιφέρειας, και αίρουμε τις επιφυλάξεις που διατυπώσαμε στην σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου