Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ - Για τις πυρκαγιές στην Αττική


Το Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.....
Ταυτόχρονα εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους δεκάδες τραυματίες και στους χιλιάδες πληγέντες, που έχασαν τις περιουσίες τους, τόσο στην Ανατολική, όσο και στη Δυτική Αττική.
Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, έρχονται λίγους μήνες μετά τις νέες πλημμύρες στη Μάνδρα, αναδεικνύοντας στην πράξη πως τόσο ο πόλεμος, όσο και η ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών, έχουν κοινή μήτρα το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, που μπροστά στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δεν λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή.
Εξάλλου, τη στιγμή που η χώρα μας δαπανά ετησίως το 2,4% του ΑΕΠ της για Νατοϊκές δαπάνες, περίπου 4,2 δις ευρώ –καταλαμβάνοντας τη 2η θέση ανάμεσα στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ– οι δαπάνες για πυροπροστασία, αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση είναι μηδαμινές, η πολιτική προστασία και ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση τέτοιων επικίνδυνων για το λαό καταστάσεων έρχεται σε δεύτερη μοίρα,  ενώ την ίδια ώρα υποστελεχώνονται και υποχρηματοδοτούνται οι Πυροσβεστικές υπηρεσίες.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα άλλα αστικά κόμματα φέρουν τεράστιες ευθύνες, επειδή με την πολιτική τους αποδεικνύουν πως οι λαϊκές ανάγκες γίνονται θυσία στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Τα έργα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, παρά τα κούφια λόγια συμπάθειας,  δεν υλοποιούνται, επειδή θεωρούνται κόστος - χωρίς προσδοκώμενα κέρδη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που στις 26/7 κυβέρνηση και ΝΔ από κοινού συμφώνησαν να απευθυνθούν στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη συντήρηση των πυροσβεστικών μέσων της χώρας, στρώνοντας πρακτικά το έδαφος για ακόμη μεγαλύτερη υποχρηματοδότηση από την πλευρά του κράτους και προοδευτική παράδοση της αντιπυρικής προστασίας στους ιδιώτες.
Καλούμε το λαό της Φθιώτιδας να βγάλει συμπεράσματα από τη στάση της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων και να οργανώσει την πάλη του ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τον πόλεμο, την προσφυγιά. Να αγωνιστεί για όσα του ανήκουν και δικαιούται.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

  • Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας με προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη.
  • Να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών.
  • Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν.
  • Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των καταστημάτων, του εξοπλισμού, των εμπορευμάτων των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, καθώς και των περιουσιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου