Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018



Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στα χωριά μας είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε την δεκαετία του 70.
 Κάτι πρωτόγνωρο για εκείνη την εποχή αναλογιζόμενοι πως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα χωριά αφιερώνουν κάποιες ημέρες του καλοκαιριού σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις......

Είναι εκείνη η περίοδος που οι περισσότεροι …ξενιτεμένοι, βρίσκονται στο χωριό για να περάσουν λίγες ημέρες ηρεμίας και ξεκούρασης. Είναι ο θεσμός που μέσα από τις εκδηλώσεις ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, αναδεικνύει τα ήθη και τα έθιμα των χωριών .
  Όλα αυτά τα χρόνια συνήθως το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά αρχές Ιουλίου, και διαρκεί αρκετές ημέρες.

 Ανακοίνωση του προγράμματος των εκδηλώσεων από την Τοπική Κοινότητα Πολυδρόσου



11 σχόλια:

  1. Δηλαδή με δυο λόγια αγαπητέ Πρόεδρε της Κοινότητας Πολυδρόσου, αν δεν ήταν ο Σύλλογος Γυναικών γιόκ εκδηλώσεις .Το έχουμε εμπεδώσει καλά αυτό τα τελευταία χρόνια.
    Κρίμα !!!
    Αλήθεια ωραία η προσπάθεια για Σύλλογο νέων . Δεν πιστεύω πως ο μοναδικός του σκοπός είναι το πάρτι νεολαίας και τέλος. Είδωμεν. Μακάρι !
    Στις 3/8 που " καθαρίζουμε το χωριό μας " , όπως γράφεις στην πρωτότυπη ανακοίνωσή σου, πιστεύω ότι θα είναι εκεί και οι νέοι του Συλλόγου Νέων και όχι μόνο εσύ με τη σκούπα στο χέρι και οι 5-6 μετρημένοι και "καθιερωμένοι" νοματαίοι εθελοντές κάποιας ηλικίας ?
    Πάντως αν γινόταν η εξόρμηση κοντά στο 15Αύγουστο κάποιοι-λίγοι και μην νομίζεις πολλοί, από εμάς τους Σουβαλιώτες της διασποράς θα μπορούσαν να βοηθήσουν , αν βρεθούμε τότε στο όμορφο χωριό μας θεού θέλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ Τ.Κ.ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ .ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΟΥ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ''ΠΑΡΤΥ'' ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ Τ.Κ.ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ''υπό την Αιγίδα''του Δ,Δελφών πώς ακριβώς μεταφράζεται? Υπάρχει οικονομική κάλυψη,ή μόνο παρουσία των αρχών (που ποτέ δεν πάει χαμένη ,εκλογές έρχονται).Ανάλογες υποσχέσεις για χρήματα υπήρξαν στο παρελθόν και δεν τηρήθηκαν.Οι συνήθως ύποπτοι χρηματοδότησαν.
    Μπορεί ο πρόεδρος να μας ενημερώσει?
    Κ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε γίνονται εκδηλώσεις στο χωριό μας, γκρινιάζουμε (και με το δίκιο μας!!) γιατί ερημώνει το χωριό κι είναι ντροπή και κρίμα.
    Γίνονται εκδηλώσεις, πάλι γκρινιάζουμε! Ψάχνουμε να βρούμε γιατί συμμετέχει τόσο ενεργά ο σύλλογος γυναικών; Σοβαρά τώρα; Γιατί θέλει και μπορεί!! Τόσο απλά!!! Κι αν όλοι όσοι ξοδεύουν το έξυπνο μυαλό τους στο να σχολιάζουν και να γκρινιάζουν για τα πάντα, πρόσφεραν στο χωριό μας ότι μπορεί ο καθένας, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά!!
    Αναρωτιόμαστε για το μέλλον του συλλόγου νέων. Ας τους στηρίξουμε τώρα στη πρώτη τους προσπάθεια, να τους εμψυχώσουμε, να τους βοηθήσουμε να διορθώσουν ή να μην επαναλάβουν λάθη του παρελθόντος για να μπορέσουν να δημιουργήσουν στο μέλλον.
    Ας απολαύσουμε αγαπητοί συχωριανοί αυτά τα λίγα που έχουμε για να μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε και να πάμε μπροστά. Με έργα όμως, όχι απ' τις καρέκλες της πλατείας!! Με συμμετοχή στις εκδηλώσεις, όχι με σχόλια από μακριά! Με μια καλή κουβέντα, όχι με τη πίκρα στο στόμα!!
    Δήμητρα Μουλαρά (στο πρόγραμμα θα με βρείτε εκτός συλλόγων και με το "νέο" μου επίθετο Μουλουρά!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κακα τα ψεματα Κα Μουλαρα. Καλοι οι Συλλογοι αλλα εκτος απο τα νταπα -ντουπα υπαρχει και μια προσπαθεια για καθαριοτητα( εστω στη χαση και στη φεξη..), του χωριου που βρωμιζουν οι χαχολοι Σουβαλιωτες καθημερινα . Εκει θα βρεθειτε λοιπον και μακάρι να βγω ψευτης, οι γνωστοι πεντε κι ο κουκος, που θα κρατα μαλιστα και σκουπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από ότι βλέπετε ο Σύλλογος Νέων κανονίζει κι άλλες εκδηλώσεις πέρα από το λεγόμενο πάρτυ που το έχετε κάνει καραμέλα και το αναφέρεται συνεχώς.Ας κοιτάξουμε να τους στηρίξουμε όλοι μαζί γι αυτή την καινούργια αρχή που κάνουν και να μην κοιτάμε να τους φάμε από τόσο νωρίς.Μάθετε να είστε άνθρωποι πρώτα και να στηρίζετε ο ένας τον άλλον και να μην προτρέχετε πριν δείτε τι θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε, φίλη πολύ σωστά τα έγραψες. Συμφωνώ απόλυτα .
    Όλοι οι νέοι λοιπόν στις 3/8 , στις 8 το πρωί στην πλατεία του χωριού μαζί με τον Πρόεδρο και τους 5-6 "καθιερωμένους " πλέον "σκουπιδομάχους" για να λάμψει η Πολύδροσος. Όλοι!!!!
    Παραμονές του καθαρισμού θα επανέλθω και θα το υπενθυμίσω και πάλι.
    Α και κάτι άλλο... Να μην ξεχνάμε το Λαογραφικό που έχει διαλυθεί. Πρέπει να ασχοληθούμε ενεργά και με αυτόν. Δεν πρέπει να τον αφήσουμε να πεθάνει. Είναι κρίμα και ντροπή για το χωριό μας.

    Ένας νέος αλλά "υποψιασμένος"...λιγάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. προταση φλασια στο παρτυ νεολαιας να καλεσουμε σαν guest star το Νασο Παπαργυροπουλο.
    Θα γινει χαμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν δεν κανω λαθος λειπει απο το προγραμμα η κυριοτερη εκδηλωση στις 15/8 η πανυγηρις στο δημοτικο
    σχολειο . αυτη η εκδηλωση προγραματιστηκε μετα? δεν ειναι υπο την αιγιδα του δημου δελφων? η ο διαγορας
    διαχωριζει τη θεση του απο τους αλλους συλλογους και πορευεται μονος του? απλα ερωτηματα που χρηζουν απαντησης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για την εκδήλωση του Διαγόρα δεν ρωτάς καλύτερα τους μέχρι χθές αντιπάλους και τώρα τακίμια τέως Αντιδήμαρχο και νυν Πρόεδρο του χωριού που έβγαλαν μάλιστα και κοινη ανακοίνωση ? Την πάτησες Αργύρη....
    Πάντως, για τις εκδηλώσεις , ένα να ξέρετε όσοι από θέση και φύση είστε αντίθετοι με τους Συλλόγους του χωριού , τους οποίους μόνιμα σχολιάζετε κρυμμένοι πίσω από ενα πληκτρολόγιο και ποτέ μα ποτέ δεν συμμετείχατε στις δραστηριότητες τους και κάποιοι δε τοπικοί Δημοτικοί άρχοντες τους πολεμούν και συστηματικά και θα γίνονται και θα έχουν επιτυχία.
    Όσο για την εκδήλωση του ΔΙΑΓΟΡΑ και θα γίνει και θα πετύχει και μέσα στη στρούγκα σας θα
    θα τρυπώσετε με την ουρά στα σκέλια για μια φορά ακόμα και το τραγούδι σας..."μπήκαν τα γίδια στο μαντρί" , όπως έγραψε και ο άλλος , θα χορεύετε χαρούμενοι και πιασμένοι χέρι-χέρι .

    Κι άλλος συντοπίτης ...γεμίσαμε συντοπίτες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή