Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

-"Θα μπούμε στη βουλή για να τη διαλύσουμε..." -"Μετά τη Βαϊμάρη ξέρετε τι ακολούθησε , ε λοιπόν, για κάτι τέτοιο αγωνιζόμαστε και εμείς στην Ελλάδα..." , -"Ο λαός και ο ψηφοφόρος είναι άτιμο πράγμα και δεν θα το σεβαστούμε ποτέ" !!!! (βίντεο+φωτο)

Δείτε το  νέο  βίντεο-ντοκουμέντο  στο οποίο ο ίδιος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται να κάνει ανατριχιαστικές δηλώσεις .  που δημοσίευσε.....
η  Εφημερίδα των Συντακτών. Στο εν λόγω ντοκουμέντο ο Μιχαλολιάκος εμφανίζεται επανειλημμένως να κάνει δηλώσεις κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, της συνταγματικής τάξης και των εκλογών.
Το βίντεο περιλαμβάνει σειρά δηλώσεων του αρχηγού του ναζιστικού μορφώματος, κατά τις οποίες ο Μιχαλολιάκος δηλώνει πως η Χρυσή Αυγή είναι «εναντίον των κομμάτων και αγωνίζεται για την κατάργηση» τους, ομολογώντας πως η οργάνωση είναι κόμμα «μόνο με τη νομική έννοια του όρου.

«Οι εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα μέσον για να μη λένε "η συμμορία της Χρυσής Αυγής" και μας έχουν στη γωνία», «θα μπούμε στη βουλή για να τη διαλύσουμε αν θέλει ο θεός», «να μην παριστάνω και τον δημοκράτη, υποκριτής δεν είμαι, αλλά αυτό τον τρόπο έχουμε τώρα να πολεμήσουμε και αυτόν χρησιμοποιούμε», «100.000 άνδρες και γυναίκες, μπορούν να πάρουν την εξουσία περπατώντας», «μετά τη Βαϊμάρη ξέρετε τι ακολούθησε, ε λοιπόν, για κάτι τέτοιο αγωνιζόμαστε και εμείς στην Ελλάδα».


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΤΗΣ  ΒΑΙΜΑΡΗΣ  ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ  ΤΩΝ  ΝΑΖΙ

                Αποτέλεσμα εικόνας για η δημοκρατια τησ βαιμαρησ  και η ανοδοσ  των  ναζι

Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης (1918-1933) ήταν το πρώτο δημοκρατικό πολίτευμα στην ιστορία της Γερμανίας. Γεννήθηκε από την ήττα της αυτοκρατορικής Γερμανίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πέθανε με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.

Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης αποτέλεσε έργο των μετριοπαθών πολιτικών δυνάμεων της Γερμανίας (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, Κόμμα του Κέντρου, Φιλελεύθεροι). Αντιμετώπισε την κρυφή ή απροκάλυπτη εχθρότητα των άκρων (Ναζί, Συντηρητικοί Εθνικιστές, Κομμουνιστές). Κλήθηκε να διαχειριστεί μια πρωτοφανή οικονομική κρίση υπό έναν ασφυκτικό διεθνή έλεγχο. 


             Αποτέλεσμα εικόνας για η δημοκρατια τησ βαιμαρησ  και η ανοδοσ  των  ναζι

Προσέφερε γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη και την άνθηση της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας.
Καρπός ενός συμβιβασμού μεταξύ των διαφόρων πολιτικών δυνάμεων, (Απρίλιος 1919), το σύνταγμα αντιπροσώπευε ό,τι πιο προοδευτικό και δημοκρατικό μπορούσε να υπάρξει εκείνη τη στιγμή. Έθετε επίσης με σαφήνεια τα όρια των διαφόρων εξουσιών και περιείχε τις θεμελιώδεις διατάξεις που αφορούσαν την παιδεία, την κοινωνική πολιτική, τις σχέσεις εργασίας κ.α.

                        Αποτέλεσμα εικόνας για η δημοκρατια τησ βαιμαρησ  και η ανοδοσ  των  ναζι

Ωστόσο, η οικονομική κρίση που αντιμετώπιζε η Γερμανία, το πολεμικό χρέος που υποχρεωνόταν να καταβάλει και η διατήρηση των οργάνων εξουσίας του παλαιού καθεστώτος μέσα στο σώμα της νέας δημοκρατίας ευνοούσαν την αναβίωση του εθνικισμού και έφθειραν τα δημοκρατικά κόμματα. Οι κυβερνήσεις που ακολουθούσαν ζούσαν υπό το βάρος του πληθωρισμού, τον οποίον τροφοδοτούσε η πληρωμή των πολεμικών επανορθώσεων, ενώ οι δεξιοί εξαπέλυαν τραγική σειρά δολοφονιών.

ΠΗΓΕΣ * Εφημερίδα  Συντακτών, Βικιπαίδεια, Βιβλιονέτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου