Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

«Με Παναγιώτη Μπαλαμό, Καλλιτεχνικό Διευθυντή, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Πνευστών της Ευρώπης, 6-8 Ιουλίου 2018 στον Παρνασσό.»



Το κορυφαίο Φεστιβάλ Πνευστών της Ευρώπης, θα διεξαχθεί 6-8 Ιουλίου 2018, στο Αγρόκτημα "Αμφίκαια", στους πρόποδες του Παρνασσού,υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα Τρομπετίστα, Παναγιώτη Μπαλαμού. ......
Ο Παναγιώτης Μπαλαμός, γεννήθηκε το 1972 στο Τορόντο του Καναδά. Σε ηλικία 12 ετών, πήρε τα πρώτα μαθήματα τρομπέτας στη Δημοτική Φιλαρμονική του Ναυπλίου, με αρχιμουσικό τον Βασίλειο Χαραμή και υπαρχιμουσικό τον Θεοδόση Αντωνιάδη. Συνέχισε τις σπουδές του στην τρομπέτα (1990), στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή το Νίκο Ξανθούλη. 
Το 1996 πήρε το δίπλωμά του με βαθμό Άριστα παμψηφεί και χρηματικό έπαθλο από τον Μουσικό Οίκο Φ.Νάκας (ήταν το καλύτερο δίπλωμα που δόθηκε εκείνη τη χρονιά σε πνευστό). Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα στο Truman State University των ΗΠΑ με καθηγητή τον dr.Gregory Jones κι αργότερα στο Μάλμε της Σουηδίας και στην Ελλάδα με καθηγητή τον Bo Nilsson. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Allen Vizzutti, Vince di Martino,  James Thompson, Timofei Dokshitser, Matthias Hofs, F.Damrow, R.Friedrich.  Κατά το διάστημα των σπουδών του στις ΗΠΑ, συνέπραξε με το Truman Trumpet Ensemble στο I.T.G., στο Richmond της Washington D.C. Επίσης συμμετείχε συναυλία με το Brass Ensemble της Kansas Symphony Orchestra. Από το 2004 έως και το 2005 συμμετείχε με την Ορχήστρα των Εθνών σε συναυλίες που εδόθησαν στην Κίνα και στη Μεγάλη Βρετανία. Το 2013 συνέπραξε με την World Peace Orchestra South Korea, με αρχιμουσικούς τους Jong Hoon Bae και Francesco La Vecchia. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με μερικές από τις σημαντικότερες ορχήστρες της χώρας, όπως με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την Enarmonia κ.ά.  Διδάσκει Δημοτικό Ωδείο Πειραιά (από το 2016), στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας (από το 2007), στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες (από το 2014) ενώ έχει διδάξει και στο Δημοτικό Ωδείο Ασπροπύργου (2004-2015). Είναι κορυφαίος Τρομπετίστας, στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. 


Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, περιλαμβάνονται, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις. Συμμετέχουν ακόμη οι διεθνούς φήμης, Έλληνες Σολίστ και Καθηγητές Χρήστος Καλούδης στο Κόρνο, Σπύρος Φαρρούγγιας στο Τρομπόνι, Θοδωρής Μαυρομμάτης στο Φλάουτο,Γιάννης Καραγιαννίδης στο Κλαρίνο, Διονύσης Αγαλιανός στην Τρομπέτα Σάκης Μυρώνης στην Τούμπα, ενώ στην συνοδεία θα είναι η πιανίσταΧρύσα Γρένδα.
Επίσημος Προσκεκλημένος του Φεστιβάλ, είναι ο "Θρύλος" των Πνευστών, Αντώνης Γεροχριστοδούλου, που υπήρξε πρώτος τρομπονίστας στην Συμφωνική Ορχήστρα Beethoven της Βόννης. 
Προσκεκλημένες επίσης είναι οι Φιλαρμονικές Ορχήστρες, "Καποδίστριας" Κέρκυρας, Δημοτική Δερβενίου και Δημοτική Ξυλοκάστρου.
Οι Συναυλίες του Φεστιβάλ, θα δοθούν στον  υπέροχο εξωτερικό χώρο του Αγροκτήματος, με θέα τον Παρνασσό και ελεύθερη είσοδο για το κοινό της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου