Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Ράλλυ Ακρόπολις 2018: 5η Ειδική της ημέρας, «Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα». - ΕΔ 6 / ΕΚΟ Νέα Άμφισσα

ΕΔ5 | ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ-ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑ 1: Επιστροφή στην ηρεμία....

Μήκος: 25,10 χλμ. | Έδαφος: σκληρό χώμα | Θερμοκρασία: 32ο C
Μετά τα προβλήματα τριών βασικών αντιπάλων του στην προηγούμενη Ειδική, ο Bruno Magalhaes δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει την πρωτοπορία στην κορυφή της γενικής κατάταξης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 στην 5η Ειδική της ημέρας, «Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα».
Στο μεταξύ, ο Alexey Lukyanuk επέστρεψε στο Service Park και εγκατέλειψε, έχοντας σπασμένο εμπρός αριστερό ημιαξόνιο από το συμβάν στο Δροσοχώρι. Ο επικεφαλής της βαθμολογίας του ERC θα επιστρέψει για να αγωνιστεί στις τέσσερις Ειδικές Διαδρομές της Κυριακής. Παράλληλα, εγκατέλειψε και ο Juuso Nordgren, μετά από τα δύο κλαταρίσματά του επίσης στο Δροσοχώρι - εξαιτίας της έλλειψης εφεδρικών τροχών.
Μετά από αυτά, στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Grzegorz Grzyb, αλλά με διαφορά μόλις 4,8 δευτ. από τον Norbert Herczig - ενώ άλλα 5,8’’ πίσω είναι ο νεαρός Hubert Ptaszek. Ακολουθούν οι δύο Κύπριοι πρωταγωνιστές του αγώνα, Σίμος Γαλαταριώτης και Ανδρέας Τσουλόφτας.
Για το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Θέμης Χαλκιάς και ο Λεωνίδας Μαχαίρας τελείωσαν το πρώτο loop επικεφαλής, περνώντας τους Γιώργο Κεχαγιά-Βασίλη Μπασιούκα και Γιάννη Μπαντούνα-Κωνσταντίνο Σούκουλη. Στα δικίνητα, προηγείται ο «El Nak Jr», και μάλιστα σε επίπεδο ERC!

Νο2: MAGALHAES Bruno - MAGALHAES Hugo
“Αγώνας επιβίωσης. Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου κάτι τέτοιο. Δεν ήταν τόσο σκληρό πέρυσι, οι πέτρες είναι παντού. Απολαυστικό, αλλά ταυτόχρονα επίπονο.”
Νο3: HERCZIG Norbert - FERENCZ Ramon
“Μου άρεσε η Ειδική, ο καιρός δεν είναι ο καλύτερος, αλλά στα δεύτερα περάσματα. Θέλουμε να πάμε βήμα προς βήμα.”
Νο4: GRZYB Grzegorz - WROBEL Jakub
“Απίστευτο. Έχουμε πρόβλημα με το αυτοκίνητο, δεν έχουμε δύναμη. Είναι δύσκολο και μακρύ ράλλυ.”
Νο6: BRYNILDSEN Eyvind - ENGAN Veronica
“Δεν είχαμε ενδοσυνεννόηση, η Veronica έπρεπε να μου δείχνει με τα χέρια. Δεν είμαστε πολύ μακριά από την κορυφή. Ο δρόμος είναι τόσο σκληρός, δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο.”
Νο7: TSOULOFTAS Alexandros - CHRYSOSTOMOU Antonis
“Κόλαση ενός δράματος, αλλά μας αρέσει. “
Νο9: PTASZEK Hubert - SZCZEPANIAK Maciej
“Προσπαθήσαμε να μην έχουμε χαζά λάθη.”
Νο15: SERDERIDIS Jourdan - MICLOTTE Frederic
“Γνωρίζω αυτήν την Ειδική, φανταστική. Πολύ καλό πρωϊνό για εμάς.”
Νο16: GALATARIOTIS Simos - IOANNOU Antonios
“Πολύ σκληρή Ειδική και αρκετά γλιστερή. Πολύ καλή η θέση εκκίνησής μας.”
Νο17: REMENNIK Sergei - ROZIN Mark
“Σε μία στροφή άνοιξε η τροχιά και χτυπήσαμε μία πέτρα. Επιστρέφουμε στο σέρβις.” (Κλατάρισμα)
Νο19: ERDI Tibor Junior - GYORGY Papp
“Πολύ επικίνδυνη Ειδική. Δεν έχουμε ελαστικά, έχουν γίνει σλικ. Θέλαμε να πιέσουμε αλλά και να σώσουμε το αυτοκίνητο.”
Νο28: PROTASOV Yurii - CHEREPIN Pavlo
“Καθόλου εύκολο να οδηγήσουμε. Πολύ σκληρή Ειδική και με πολλές πέτρες. Διαφορετικές γραμμές από τους οδηγούς, δεν υπήρχε καθαρή γραμμή. Πέτρες παντού.”

LIVE ΕΔ 6 - ΕΚΟ ΝΕΑ ΑΜΦΙΣΣΑ

FIA ERC 2018 | EKO Acropolis Rallye 2018 - 3ος Γύρος | Ημερομηνία: 1-3 Ιουνίου 2018 | Επιφάνεια: Χώμα | Ειδικές Διαδρομές/χλμ: 12 / 237.89 χλμ.
2ο Σκέλος - Σάββατο 2 Ιουνίου 2018
ΕΔ 6 / ΕΚΟ Νέα Άμφισσα
Μήκος: 14,28 χλμ
Καιρικές συνθήκες: Ηλιοφάνεια, 30°C
17:05 - H εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει καθυστέρηση στην ώρα έναρξης της επόμενης ειδικής. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα το 2ο πέρασμα από το Δροσοχώρι ήταν να ξεκινήσει στις 16:43.
17:03 - Τα πληρώματα που είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν την προπάθειά τους κρατούν τους χρόνους τους, ενώ τα υπόλοιπα θα λάβουν θεωρητικούς χρόνους.
17:02 - Ο αλυτάρχης του αγώνα αποφάσισε να προχωρήσει στην ακύρωση της ειδικής καθώς το αυτοκίνητο του Albert Von Τhurn und Taxis δεν ήταν εφικτό να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.
16:59 - H ΕΙΔΙΚΗ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ!
16:53 - Οι εγκαταλείψεις μέχρι στιγμής
ΞΕΝΟΙ: Muradian, Lukyanuk, Nordgren.
ΕΛΛΗΝΕΣ: Παραπέρας, Μπαξεβανάκης, Καρέλλης, Αρμυριώτης, Παπαδημητρίου, Αντωνόπουλος, Γλαντζής, Γεωργακόπουλος, Κασσιδόπουλος.
16:28 - Ο Τσουλόφτας έχει μέχρι στιγμής τον 2ο χρόνο στην ειδική σε σύνολο 11 πληρωμάτων που έχουν ολοκληρώσει την προσπάθειά τους. Ο Κύπριος ανέβηκε στην 5η θέση της γενικής, αφήνοντας τον συμπατριώτη του Γαλαταριώτη 16,6" πίσω.
16:34 - Προσωρινή διακοπή στην ειδική καθώς το Citroen DS3 του  Albert Von Τhurn und Taxis έχει μείνει από σπασμένο ψαλίδι στη μέση της διαδρομής. 
16:26 - Ο πρωτοπόρος του αγώνα Bruno Magalhaes προτίμησε, όπως ανέφερε, να κάνει διαχείριση των ελαστικών του, χωρίς να πιεσει στο όριο. Ολοκλήρωσε την ειδική στην 7η θέση.
16:24 - Ο Brynildsen έχει μέχρι στιγμής τον καλύτερο χρόνο της ειδικής.
16:17 - Ο Protasov εγκατέλειψε πριν την έναρξη της ειδικής εξαιτίας σπασμένου ψυγείου.
16:12 - Σε σαφώς καλύτερη κατάσταση η επιφάνειας της ειδικής απ' ότι το πρωί, όπως λένε τα πληρώματα που έχουν ολοκληρώσει την προσπάθειά τους. Αυτό αποτυπώνεται και στους χρόνους που έχουν σημειωθεί έως τώρα.
16:10 - Ο Γαλαταριώτης ολοκληρώνει την ειδική κάνοντας χρόνο κατά 10" ταχύτερο σε σχέση με αυτόν που σημείωσε το πρωϊ. 
16:02 - Ό,τι απέμεινε από το λάστιχο του Καρέλλη που εγκατέλειψε στο πρώτο πέρασμα από την ειδική Δροσοχώρι...
karellis tyre
15:55 - Το πρώτο αυτοκίνητο είναι ήδη μέσα στην ειδική. Πρόκειται για την Skoda Fabia R5 του Γαλαταριώτη.
15:50 - O Θέμης Χαλκιάς οδηγεί την κούρσα στον αγώνα του ΠΠΡ, ενώ βρίσκεται στη 13η θέση της γενικής κατάταξης με καλές πιθανότητες για πλασάρισμα στη δεκάδα.halkias
15:31 - Πίσω στο service park, οι μηχανικοί της Russian Performance Motorsport εργάζονται πυρετωδώς πάνω στο Ford Fiesta R5 του Alexey Lukyanuk που εγκατέλειψε μετά την ειδική Δροσοχώρι. Ο Ρώσος θα επιστρέψει στη δράση την Κυριακή. 
lukyanuk
acropolisrally.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου