Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΩ ΤΙΘΟΡΕΑΣ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΩ ΤΙΘΟΡΕΑΣ
Ο Συλλογος μας ιδρύθηκε το ετος 1984 και εχει μια επιτυχημενη πορεια στα πολιτιστικα και κοινωνικα δρωμενα του τοπου μας.....

Οι εκδηλώσεις που διοργανωνει καθε χρονο ειναι εκθέσεις ζωγραφικής, διαλέξεις επιστημονικου και κοινωνικου περιεχομενου, φεστιβαλ ελληνικων παραδοσιακων χορων,λαογραφικες εκθέσεις, μουσικες εκδηλώσεις, θεατρικες παραστασεις και πολλα αλλα.
Κυριος σκοπος του Συλλογου ειναι η διατηρηση της παράδοσης του τοπου μας και η μετάδοση των ηθων και εθιμων που κληρονομησαμε στις νεοτερες γενιες.
Στα πλαισια των δραστηριοτητων του ενταχθηκε και η δημιουργία χορευτικων τμηματων τοσο για την εκμαθηση αλλα και τη διατηρηση των παραδοσιακων χορων της περιοχης μας αλλα και της πατριδας μας.
Το τμημα παραστασεων το οποιο παρουσιαζει τοπικους χορους εχει λαβει μερος με επιτυχια σε διαφορες εκδηλώσεις στην Ελλάδα αλλα και στο εξωτερικο.
Οι τοπικες μας φορεσιες ειναι αυθεντικες η πιστα αντιγραφα των παλιων φορεσιων της περιοχης μας, εγιναν απο τις γυναίκες του Συλλογου και ειναι περιουσια του καθως επίσης ο Συλλογος κατασκευασε και νησιωτικες φορεσιες για να καλυφτουν οι αναγκες του χορευτικου.....

Με εκτιμηση
Το Δ.Σ. και η προεδρος Τσουραμανη Θεοδωρα

Η σελίδα του Συλλόγου στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου