Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΘΙΩΤΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΣΤΟ 9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Το νεοσύστατο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας επισκέφτηκαν, την Παρασκευή 18-5-2018,  ο αντιπρόεδρος του Ομίλου φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων Κώστας Τσιαλαφούτας και το Μέλος Γιώργος Αναγνώστου,.....
όπου και μίλησαν στους μαθητές για την αξία της ελληνικής γλώσσας και την προσφορά της στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πολιτισμό.
Οι ομιλητές τόνισαν μεταξύ άλλων τα εξής :
«Η ελληνική γλώσσα είναι μια ξεχωριστή γλώσσα σε όλο τον κόσμο, με υψηλό επικοινωνιακό και πολιτιστικό γόητρο, αφού μιλιέται συνεχώς για 4000 χρόνια και γράφεται συνεχώς για 3500 χρόνια.
Καλλιεργήθηκε από προνομιούχα πνεύματα της Τέχνης και της Επιστήμης, από φυσιογνωμίες που σφράγισαν την ευρωπαϊκή σκέψη και τη γλωσσική της έκφραση.
Δεν είναι τυχαίο ότι η διεθνής γλώσσα της επιστήμης σχημάτισε και σχηματίζει τους περισσότερους όρους, σε διάφορες περιοχές της επιστήμης(ιατρική, φιλοσοφία, θεολογία, φιλολογία, τεχνολογία κλπ), καταφεύγοντας σε ελληνικές ρίζες ή λέξεις.
Τα διαχρονικά κείμενα του Ομήρου, του Ησιόδου, του Πινδάρου, του Πλάτωνος, του Αριστοτέλη, του Αισχύλου, του Ευριπίδη, του Θουκυδίδη, των Ευαγγελίων και των Πατέρων της εκκλησίας, της βυζαντινής υμνογραφίας κλπ, προκαλούν τη μελέτη, το θαυμασμό και το σεβασμό παγκοσμίως».
Έγινε αναφορά και σε Φθιώτες λογοτέχνες, όπως ήταν οι Αινιάνες και προέτρεψαν τα παιδιά να μελετήσουν την ελληνική γλώσσα σε βάθος, ώστε να τη διαφυλάξουν και να τη μεταδώσουν.

Το Δ.Σ. συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους, και ευχαριστεί θερμά  το Διευθυντή κ. Θεοδωρόπουλο και τους εκπαιδευτικούς για τη ζεστή φιλοξενία και την άψογη συνεργασία τους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου