Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΤΑ ΜΑΣ! Οι τελευταίες συνταρακτικές εξελίξεις και 2....βιντεοφετοάσματα.

Μα  είναι  δυνατόν ? Θα  μας  πείτε "στην Ελλάδα  ζούμε"! Τι ακριβώς συνέβη και δεν διαφυλάχθηκαν τα θεμελιώδη εμπορικά δικαιώματα της χώρας μας και των Ελλήνων κτηνοτρόφων και παραγωγών φέτας? Έξαλλος φέρεται να είναι ο....

υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ζητώντας μάλιστα την παραίτησή τους.


Ενσωματωμένη εικόνα  Όπως διαβάσαμε ,  σε επιστολή του προς τα μέλη του ΔΣ του οργανισμού, αναφέρει πως ο λόγος που ελήφθη αυτή η απόφαση είναι η ευθύνη που φέρουν ώστε να χαθούν οι προθεσμίες σύναψης συμβάσεων για το πρόγραμμα προώθησης της Φέτας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και σε τρίτες χώρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταληκτική προθεσμία υπογραφής σύμβασης για το πρόγραμμα Προώθησης της Φέτας ΠΟΠ «Feta PDO. Let's get real!» στην Ευρωπαϊκή Αγορά και σε Τρίτες Χώρες, έληγε στις 13 Μαΐου.
                      Αποτέλεσμα εικόνας για ελγο δημητρα
Με τη συμφωνία CETA (Ε.Ε. – Καναδά) και Ν. Αφρικής κατοχυρώνονται πλήρως η παρμεζάνα και το ροκφόρ απαγορεύοντας στις πολυεθνικές να διακινούν στον Καναδά απομιμήσεις τυριών τους, ενώ δεν κατοχυρώνεται η φέτα.


               Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνικη φετα

  Η φέτα είναι ελληνικό προϊόν που εισφέρει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ στα έσοδα στην εθνική μας οικονομία καθώς η ζήτηση της σε ετήσια βάση ξεπερνά τους 500.000 τόνους στην παγκόσμια αγορά ενώ στην παραγωγή της σε όλα τα σταδία απασχολούνται πάνω από 300.000 αγροτών.


Η ΦΕΤΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ  ΠΟΙΗΤΕΣ  ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ  

" Γι αυτό χρειάζεται μισή φέτα  όνειρο  και  λίγες  θρούμπες  ουτοπίες..."λέει ο ποιητής Τάσος  Κουράκης....



ΚΑΙ Ο ΡΑΠ ΜΟΥΣΙΚΟΣ "SO TIRI" .....ΓΡΑΦΕΙ  ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ  ΥΜΝΟ  ΓΙΑ ΤΗ  ΦΕΤΑ  ...... "μ΄αρέσει φέτα με λάδι και ψωμί, φέτα με ντομάτα και ρίγανη, κι έφτιαξα μια σαλάτα με μαρούλι κόψε ένα κρεμμύδι και αγγούρι
φέτα με ψωμί σ' αγαπώ πολύ...




OI
ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ  ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

2 σχόλια:

  1. Οι
    #ποιμενικοί#να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία τώρα που τελειώνουν οι επιδοτήσεις στα καπνά, να σπείρουν οι αγρότες φέτα. Η απόδοση ανά στρέμμα είναι πολύ μεγάλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή